Какво със стар хляб?

  • 24 609
  • 43
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
По стечение на обстоятелствата /свекърва ми работи в хлебозавод/ вкъщи стават по 2-3 хляба на ден. Естествено, никой не иска да яде на другия ден стар хляб. Нямаме животни на които да го даваме Mr. Green Правя от него понякога сухари, кротони, но пак има много. Има ли някой идея за какво да го използвам?

# 1
  • София
  • Мнения: 357
Пържени филии или пък баница от хляб Simple Smile
А може да се направи и пица-основата се прави от филииките хляб, на които са им изрязани коричките и отгоре си слагаш каквото си слагаш обикновено на пицата.

# 2
  • Мнения: 7 474
Омлет! Яйца, прясно мляко, натрошен хляб - лесно и вкусно!

# 3
  • Мнения: 667
За пицата, за коята са ти споменали, става много вкусна, когато потопиш филиите /с изрязани корички, както са писали/ в доматен сок - от двете страни. Редиш ги плътно в тавичка и после като обикн.пица

# 4
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Благодаря за бързите и интересни отговори!  bouquetЩе пробвам още днес пицата.  chefЧакам и други идея Laughing

# 5
  • София
  • Мнения: 362
Аз пък мога да ти предложа една лесна, необикновена, но страшно вкусна ТОРТААА   Shocked
Взимаш само средата на 1 хляб (може и кората, но става на топки) и я накисваш във вода докато поомекне, което става почти веднага Simple Smile  След това изстискваш хубаво хляба и го поставяш в съда, в който ще разбъркаш крема. Добавяш при хляба един маргарин (с не много силен аромат - аз слагам от Калиакрата за сандвичи, освен това е лек), 2 ч.ч. захар, 5-6 ванилии, 3-4 с.л. какао и започваш да разбъркваш с миксер до получаване на пухкав крем - не вярваш, но ще се получи Simple Smile  (Може да добавиш орехи ако имаш, а може да ги оставиш и за декорация.) На дъното на форма за торта, която предварително си намокрила с вода (хитринка, за да извадиш по-лесно тортата) нареждаш бисквити "Закуска" (може да се начукат и да се разбъркат с масло като за чийзкейк), в/у бисквитите изсипваш целия крем и оставяш в хладилника поне за 2 часа Декорацията може да бъде всякаква - в духа на сезона ти препоръчвам пресни червени плодове Simple Smile
Дано се престраши някой да я опита. А иначе за постещите по време на пости е идеална Wink

# 6
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Звучи вкусно!Ще я пробвам и ще докладвам

# 7
  • Мнения: 213
"Сухари" (крутони) - идеални за световното
Нарязваш хляба на малки кубчета, слагаш в тава, солиш (може да сложиш и шарена сол), поливаш с олио и печеш докато  Thinking се опекат.

# 8
  • Мнения: 2 825
Пържени филийки Simple Smile
Ама и тортата на Фанита звучи чудесно  Peace

# 9
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето една много вкусна рецепта, "ала щрудел": http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.15   

# 10
  • Мнения: 1 117
Пържени филийки или сандвичи с яйца и сирене  Laughing

# 11
  • София
  • Мнения: 35 950
Пудинг  chef

# 12
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Направих тортата на Фанита-бързо и лесно. Чакам с нетърпение да се замрази.
Не мога да отвора сайта на Гответе с мен. Не само тази рецепта, а и други линкове. Днес цял ден е така Cry

# 13
  • Мнения: 9 108
Не мога да отвора сайта на Гответе с мен. Не само тази рецепта, а и други линкове. Днес цял ден е така Cry

цял ден си отварям без проблем. Натисни само www.gotvetesmen.com

# 14
  • София
  • Мнения: 35 950
Не мога да отвора сайта на Гответе с мен. Не само тази рецепта, а и други линкове. Днес цял ден е така Cry

цял ден си отварям без проблем. Натисни само www.gotvetesmen.com

И аз го отварям без проблем Grinning

# 15
  • Сливен
  • Мнения: 382
На първо място слагам кротоните. В последно време ги правя в микровълновата и стават за отрицателно време (Мисля, че от Хапката свих тази идейка). После прегледах набързо отговорите и май никой не е споменал мързеливата баница:

Покриваш дъното на тава със сух хляб (плътно, да не остават дупки). Натрошаваш сирене отгоре и заливаш с кофичка кисело мляко, разбита с 1-2 яйца, малко мазнина и лъжичка сода. Печеш. ЯДЕЕЕШ! (Любима ни е в къщи! Wink)

Освен това баба ми веднъж беше ме изненадала със страхотен сладкиш (Малко напомня на тортата, за която е писала фанита):
1/2 сух хляб без кората
1 кутия бисквити закуска
1/2 кутийка маргарин "Калиакра"
1 ч.ч. захар
1 лъжица какао
1 ванилия

Хлябът нарязан на филийки се потапя във вода (компот, прясно мляко). Поизтисква се и се натрошава в по-голям съд, където за полуразбити маргарина, захарта, какаото и ванилията. Бие се докато се получи пухкав крем. След това в продълговат съд  се нареждат  бисквитите, всяка потопена във вода (компот, мляко) и намазана обилно с крем. Първоначално се нареждат една върху друга и след 5тата бисквита се слагат да легнат и продължават да се редят (Става като квадратно руло) Като свършат бисквитите, рулото се омазва от всички страни обилно с крем и се заглажда. Оставя се в хладилник да стегне. Ефекта е в рязането. Трябва да се реже на верев, т.е. малко по диагонал. Така парчетата се получават на черно-бели отвесни раета. Много е красиво!  Party

# 16
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Направих тортата на Фанита-бързо и лесно. Чакам с нетърпение да се замрази.
Не мога да отвора сайта на Гответе с мен. Не само тази рецепта, а и други линкове. Днес цял ден е така Cry

Надявам се вече да няма проблем, ама за всеки случай я пускам:

Цитат
Ето ви една чешка рецепта за стар бял хляб (франзела) и ябълки. Тук я хапват и като второ след задължителната супа, но аз бих я причислила към десертите.


Земелбаба

Продукти: стар хляб, ябълки (изчистени от кората и семките), прясно мляко, малко масло, захар на вкус, канела.(количеството на продуктите зависи от големината на съда за печене и вкуса)

Приготовление:

Част от нарязаният на тънки филийки хляб се нарежда в предварително намазан с масло съд (тенджерка ) от йенско стъкло. Върху него се редят нарязаните на филийки ябълки и се посипва със захар на вкус и канела. Така се редят ред хляб, ред ябълки посипани с канела и захар, като най-горният слой е от хляб. Залива се с прясното мляко(до 2/3 от ръба) и най-отгоре се нареждат парченца масло. Пече се в умерена фурна до порозовяване.

Да ви е сладко:))

# 17
  • Мнения: 108
Преди години и аз като тебе имах по 3-4 хляба на ден - та тогава събрах доста рецепти със хляб, само и само да не изхвърлям хляб.
 Значи и аз правя една подобна торта като Фанита - знам я като Тирамису по български - Продукти:
обикновени бисквити - 3 пакета по 180 гр.
крем: 5 филии хляб, 1 кутийка малка маргарин "калиакра" -250гр., 10 с. л. захар, 3-4 с. л. какао,малко прясно мляко или вода, есенция по избор, сметана за украса
Хляба се накисва в прясното мляко или водата. След което се изцежда и се разбърква с маргарина, захарта, какаото - до получаване на крем. Прибавя се есенцията.
В тава се нареждат ред бисквити,които може да се потопят в компот, прясно мляко ред крем. Завършваме с крем. Най-отгоре намазваме със сметана. Поръсваме с какао през цедка. Оставяме тортата в хладилника за около 2 часа за да се стегне.

Вместо бисквити могат да се използват бишкоти.

Друго което правя когато ми остане хляб е Хлебен хайвер. От 3-4 филии изсъхнал хляб, равна ч. л. счукан чесън, малка к. ч. счукани на ситно орехови ядки (смлени), шепичка наситнен копър, половин ч. ч. олио, сол. Предварително накиснатият във вода хляб се изстисква добреи се поставя в купа. Слагат се останалите продукти и с пасатора се разбиват до еднородна смес. (Майка ми понякога слага и 1-2 лъжици кисело мляко.)

Друго което можеш да направиш е Попара -Хляба се нарязва на малки хапки, които леко се запичат във фурната. Към запечените хапки слагаме сирене. Отделно в олио запържваме червен пипер, разреждаме с вода и заливаме хапките и сиренето.


Друга рецепта-  Пица - В намазана с олио тава нареждаме на тънко филийки хляб. Върху тях слагаме нарязан салам и натрошено сирене на око. Поръсваме с чубрица и олио тук там. Слагаме нарязани кисели краставички и лютеница. Запичаме и заливаме със смес от 3 яйца и 2 чаени чаши кисело мляко и отново запичаме. тази пица може да се направи и с кашкавал, гъби и т. н. с повече фантазия.

Едно време правих Пита от сух хляб и пилешко месо- В намазана тава се нареждат леко запечени филии хляб, които леко се напръскват с пилешки бульон. Върху тях се разпределя ситно нарязаното или смляно сварено пилешко месо. Запичаме във фурната. След това разстиламе ситно нарязан лук и чесън, които сме запържили предварително., слагаме 2 нарязани сварени яйца и парченца масло. Посоляваме и поръсваме със магданоз. Нареждаме отгоре отново филии хляб, които са леко запечени. Поръсваме с доматено пюре. Правим заливка от 1 яйце и кисело мляко или сметана.  Заливаме и допичаме питата.

Закуска от хляб - Нарязват се средно дебели филии. На филията с върха на ножа се прави нещо като джоб, в който се ноставя парченце сирене. След това филията се потапя в смес от разбито яйце, прясно мляко и брашно. Пържим филиите в сгорещена мазнина.

От хляба можеш да направиш още  пудинг, фалшива баница, грис халва от стар хляб, щрудел , млечна баница, пирог и т. н.


 

# 18
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Много, много ви благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Вече няма да изхвърлям хляб. Винаги си мислех, колко гладни дечица има по света.
Направих тортата, но нещо не се получи както очаквах Embarassed-не се стегна. Ползвах Калиакра. Дали да пробвам с масло newsm78 Сложих я във фризера, след като в хладилника нищо не стана и домочадието я одобри-приличала на сладоледена торта.

# 19
  • Мнения: 1 881
На първо място слагам кротоните. В последно време ги правя в микровълновата и стават за отрицателно време (Мисля, че от Хапката свих тази идейка).

Кенга, моля те, кажи как правиш кротоните в микровълнова. Познаният ми стигат да нарежа хляба на кубчета, а после..... newsm78 И разбъркват ли се постоянно newsm03

# 20
Хлебен пудинг с бърбън сос   
http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=10734

за хлебния пудинг:
1/2 хляб
2 яйца
300 - 400 мл прясно мляко
100 г стафиди
70 г масло
6 - 7 с. л. захар
1 пакетче ванилия
за бърбън сос :
100 - 150 мл сметана
50 гр масло
3 с. л. пудра захар
2 с. л. бърбън
1/2 капсула ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1. Хлябът се нарязва на парчета и се поставя в купа. Полива се с прясното мляко. Оставя се да омекне.
2. Яйцата се разбъркват и се разбиват със захарта. Постепенно се налива разтопеното масло. Ароматизира се с ванилията. Налива се в купата при хляба и добре се намачква. Добавят се стафидите. Изсипва се в намаслена йенска тава. Пече се в предварително загрята на 180С фурна, около 30-40 минути.
3. Бърбън сосът се приготвя, като размекнатото масло се разбърква добре с пудрата захар, налива се сметаната. Разбива се и се наливат бърбънът и ванилията.
4. Пудингът се сервира гарниран с бърбън соса.


Хлебен пудинг със стафиди
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=2447

за 2 броя:
400 г захар
500 г стар хляб
100 г стафиди
1 л прясно мляко
6 яйца
1 ванилия
1 ябълка

Начин на приготвяне:
1. Кората на хляба се отстранява, средата се натрошава и се слага в дълбока купа заедно със стафидите и настърганата ябълка. Залива се с млякото и се разбърква.
2. Половината захар (200 г) се карамелизира и се разлива по стените на форма за печене с дължина 24 см. Оставя се да се охлади.
3. Яйцата се разбиват с останалата захар, добавя се ванилията. Набъбналият хляб се размесва добре с разбитите яйца и се изсипва във формата за печене. Пудингът се пече на водна баня около 50 минути при температура 160 градуса.
 
 Хлебен бананов пудинг       
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=products&id=466

3 банана
2-3 филии стар хляб
1 ванилов сладолед
плодов топинг за гарниране
за заливката:
30-40 г маргарин за поръсване
300-400 мл прясно мляко
4 яйца
1/2 ч. ч. кафява захар
3-4 капки ванилова есенция
1 капка бадемова есенция
1 щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Хлябът се реже на кубчета, подрежда се в намазана с маргарин тава и се покрива с нарязаните на филийки банани.
2. За заливката яйцата се разбиват със захарта, налива се прясното мляко и се овкусява с есенциите и индийското орехче. Сместа се излива върху хляба и бананите, оставя се около 10 минути, за да попие, и се пече 30-40 минути при температура 180 градуса.
3. Преди да се сервира, се изчаква леко да се охлади. Разрязва се на порции. По желание към пудинга може да се предложи ванилов сладолед и да се гарнира с плодов топинг.
 
 


# 21
  • Сливен
  • Мнения: 382
На първо място слагам кротоните. В последно време ги правя в микровълновата и стават за отрицателно време (Мисля, че от Хапката свих тази идейка).

Кенга, моля те, кажи как правиш кротоните в микровълнова. Познаният ми стигат да нарежа хляба на кубчета, а после..... newsm78 И разбъркват ли се постоянно newsm03

Режа на кубчета, поръсвам с червен пипер ( може и мерудия или там каквото искаш) и олио. Слагам в микровълновата на мах и разбърквам на 2-3 минути. В началото хлябът изглежда един мек и почти разкашкан и ти се струва, че не може да се получи, но в един момент започват да поизсъхват. Накрая просто се превръщат в първокачествени кротончета. Sunglasses
Много мраззя да мия тави, пък и не обичам да включвам фурната за дреболии и тази хитрина страшно ми допадна. Simple Smile

# 22
  • Мнения: 678
Много, много ви благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Вече няма да изхвърлям хляб. Винаги си мислех, колко гладни дечица има по света.
Направих тортата, но нещо не се получи както очаквах Embarassed-не се стегна. Ползвах Калиакра. Дали да пробвам с масло newsm78 Сложих я във фризера, след като в хладилника нищо не стана и домочадието я одобри-приличала на сладоледена торта.
Тортата е наистина чудесна,но най-добре се получава с масло.Аз опитах веднъж с Калиакра сандвич,но не се получи.

# 23
  • Мнения: 1 881
Много ти благодаря, Кенга, още утре ще пробвам Heart Eyes...Звучи много вкусно, мммм:)

# 24
  • Мнения: 843
Бързо мезе за бира.. Четох го и тук, зная го от години.
  първо си вземи повечко масло и си го остави на топличко - сега - стайна температура.. раздели го на 2-3 -4 / колкото  подправки харесваш.  Разбъркай  примерно 100 гр. масълце с 1. чесън 2.  босилек, 3. риган или 4. чубрица,ким 5. сиренета и кашкавали с ким  /или всичко , което ти е вкусно . Малко сол.. при всички случаи/ без сиренето и кашкавала/ . / тези бъркотийки си ги имам редовно в хладилника, строени, за всякакви случаи/ Тоест, вече сме приготвили заготовките, които траят много време в хладилник.
  Хлябчето - на филии.  Намазва се със желанатамаслена  смес - /по- горе, описаната/, нарязва се на кубчета и се хвърля във загрята фурничка. Не се зазяпвай  в детенце или ТВ,  бързо стават и са невероятно мезе за бира и не само.   Моят фаворит са чесновите  крутончета. Всички тези вариации са прекрасни и за крем- супи..  по твой вкус при съчетание.
    Другото, което правих ..  сух хляб, кисело мляко, чесън и орехи...  Т. нареченият  хайдушки хайвер. Хлябът се накисва с к. мляко и малко вода и сол.  Пасира се, ръчно  , като постепенно се добавя олио/Зехтин / предполагам , че става и с пасатор, с прекъснато бъркане и доливане на мазнината. Орехите - накрая. Чесън- задължително. При недолюбване на чесъна - зелен луск пасиран. Много е вкусно и става и за дресинг на салати..сосове за пържени8 панирани зеленчуци.
  да ви е вкусно!!  Суеверна съм и мразя да хвърлям хляб. Нищо че съм на диета... ще го ядат, де ще идат!
 А, и сетих се за едно изобретение на синът ми..  / не е открил топлата вода/ Моето 20- годишно   говедце работи  6 месеца във Варна..., умрели от глад по едно време. Имали само Хляб
 захар.  препекли на фурната  филии до среден сухар. Сироп от захар и вода  и купили една ванилия за 10 ст.   ,със сиропа заляли филиите./ Плътно наредени в тава / Зная , щото и аз го пробвах,   чудесно реване стана/    Това  , прочетох после може да се гарнира със сметана и плодове.  Никак не е лошо!!!

# 25
  • Мнения: 5 873
[Режа на кубчета, поръсвам с червен пипер ( може и мерудия или там каквото искаш) и олио. Слагам в микровълновата на мах и разбърквам на 2-3 минути. В началото хлябът изглежда един мек и почти разкашкан и ти се струва, че не може да се получи, но в един момент започват да поизсъхват. Накрая просто се превръщат в първокачествени кротончета. Sunglasses
Много мраззя да мия тави, пък и не обичам да включвам фурната за дреболии и тази хитрина страшно ми допадна. Simple Smile
Кенга ,благодаря за идеята!Станаха много бързо и са страшно вкусни!

# 26
  • Мнения: 2 543
Хлебен пудинг с бърбън сос   
http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=10734

за хлебния пудинг:
1/2 хляб
2 яйца
300 - 400 мл прясно мляко
100 г стафиди
70 г масло
6 - 7 с. л. захар
1 пакетче ванилия
за бърбън сос :
100 - 150 мл сметана
50 гр масло
3 с. л. пудра захар
2 с. л. бърбън
1/2 капсула ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1. Хлябът се нарязва на парчета и се поставя в купа. Полива се с прясното мляко. Оставя се да омекне.
2. Яйцата се разбъркват и се разбиват със захарта. Постепенно се налива разтопеното масло. Ароматизира се с ванилията. Налива се в купата при хляба и добре се намачква. Добавят се стафидите. Изсипва се в намаслена йенска тава. Пече се в предварително загрята на 180С фурна, около 30-40 минути.
3. Бърбън сосът се приготвя, като размекнатото масло се разбърква добре с пудрата захар, налива се сметаната. Разбива се и се наливат бърбънът и ванилията.
4. Пудингът се сервира гарниран с бърбън соса.

Този пудинг е невероятен! Когато го приготви Иван Звездев се падаше някакъв празник, не поня кой точно, но го направих и почерпих гостите с него! Извънредно вкусно и оригинално! Само да добавя, че се сервира топъл, за да се разтопи бърбън соса! Peace

# 27
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
  chef  chef  chefЗа пореден път се уверявам, че тук се срещат най-знаещите и можещи готвачки! Признавам си, тайничко се надявах на 3-4 рецепти, но вие сте страхотни! Благодаря още веднъж!  bouquet  bouquet  bouquet

# 28
  • Мнения: 2 804
Можеш и галета да си правиш ...

# 29
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Можеш и галета да си правиш ...
Как?

# 30
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ами в блендер, кухненски робот или в най-лошият случай стържеш на ренде. Може с машинка за мелене на орехи. Аз си правя само домашна, но от малки хлебчета, че хляба тук е черен и кисел. Хлябът трябва да е много добре изсушен - твърд.

# 31
  • Мнения: 962
Тази торта  е страхотна  и мн вкусна  Peace

# 32
  • Мнения: 1 000
Привет,
Аз правя баница :

1/2 стар хляб....колото по-сух....толкова по-добре
1 кофичка кисело мляко
1 лъжичка сол
1 лъжичка сода
4 яйца
4 лъжици олио....или масло

Хляба се реже на кубчета и се слага в широка тавичка намазана с половината от олиото...да покрие дъното....но да не е повече от на 2 етажа Simple Smile всичко друго се разбива накуп и с него се залива хляба..
остатъка от олиото напръсквам отгоре......пече се на 200градуса на предварително загрята фурна.....

# 33
  • Мнения: 1 000
И мезе за Биричка :

Режа тънки филийки на триъгълничета
Ако са от франзела си ги оставям така
Намазвам масло.....много тънко
поръсвам със сол и маково семе или сусам
запичам до зачервяване

Стават като бейк ролс .....
Покрай мачовете няма време да ми остарее хляба Simple Smile

# 34
  • Мнения: 119
И аз имам винаги заготовка в хладилника  Laughing, но моята е доматено пюре с чесън и босилек и солчица. Намазваш върху тънко нарязани филийки и във фурната - великолепни хрупкави брускети се получават.
Довечера обаче задължително ще пробвам крутончетата на Найка, звучат прекрасно Wink

# 35
  • Мнения: 446
Найка ме е изпреварила с хайвера, моята рецепта се различава само по това, че не слагам кисело мляко, а само вода. Мисля, че скордаля-та на гърците е нещо подобно. Много е вкусно със сигурност.

# 36
  • Мнения: 1 881
Аз да похваля мама Кенга, страхотни са кротоните на микровълнова. Моите ги направих с масло и шарена сол, и чесън станаха точно за 11 инути на пълна мощност Heart Eyes

# 37
  • Мнения: 22 867
Освен това баба ми веднъж беше ме изненадала със страхотен сладкиш (Малко напомня на тортата, за която е писала фанита):
1/2 сух хляб без кората
1 кутия бисквити закуска
1/2 кутийка маргарин "Калиакра"
1 ч.ч. захар
1 лъжица какао
1 ванилия

Хлябът нарязан на филийки се потапя във вода (компот, прясно мляко). Поизтисква се и се натрошава в по-голям съд, където за полуразбити маргарина, захарта, какаото и ванилията. Бие се докато се получи пухкав крем. След това в продълговат съд  се нареждат  бисквитите, всяка потопена във вода (компот, мляко) и намазана обилно с крем. Първоначално се нареждат една върху друга и след 5тата бисквита се слагат да легнат и продължават да се редят (Става като квадратно руло) Като свършат бисквитите, рулото се омазва от всички страни обилно с крем и се заглажда. Оставя се в хладилник да стегне. Ефекта е в рязането. Трябва да се реже на верев, т.е. малко по диагонал. Така парчетата се получават на черно-бели отвесни раета. Много е красиво!  Party


Опитах да направя това нещо с маргарина и се получииии...............някаква пресечена маса. Бих с миксер, после с пасатора, но ефект никакъв. Маргаринът си остана пресечен. Къде сбърках? На вкус все пак беше хубаво и го наредих с бисквити в една тава. Ще видим дали ще се яде или директно ще върви в......кофата. Twisted Evil Само дето сега имам какво да мия. Ама в жегата не е зле. Леко разхлаждане. Е, можеше и да е по-приятно, ама.............

# 38
  • Мнения: 293
Не не си сбъркала с крема такъв се получава!На мен през седмицата  ми се понасъбра доста хляб и спретнах една торта с този крем  ,който змам от 4-5 години и често го правя та дори и  за пълнеж  на руло.В къщи много го харесваме ,а и колежките ми вече го правят!!!!  chef
Надявам  се да ви хареса и на вас.

# 39
  • Мнения: 22 867
Не не си сбъркала с крема такъв се получава!На мен през седмицата  ми се понасъбра доста хляб и спретнах една торта с този крем  ,който змам от 4-5 години и често го правя та дори и  за пълнеж  на руло.В къщи много го харесваме ,а и колежките ми вече го правят!!!!  chef
Надявам  се да ви хареса и на вас.

Понеже някъде прочетох, че се получава пухкав крем, а моят имаше по-различен вид. Иначе, наистина е вкусен. Ще го направя пак, като посъбера стар хляб.

# 40
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
labrex, пробвай с масло. На мен лично повече ми хареса с масло. На един хляб слагам едно пакетче масло.

# 41
  • Мнения: 22 867
labrex, пробвай с масло. На мен лично повече ми хареса с масло. На един хляб слагам едно пакетче масло.

Май напразно се усъмних в крема, много вкусничко торте с шоколадов вкус се получи с бисквити Закуска. Харесаха го вкъщи, въпреки, че се отбеляза, че е вредна храна - хляб, маргарин, захар................ама хайде сега, за пръв път го ядат, пък няма да го правя всеки ден я! Ще го пробвам и с масло, възможно е да е по-добро така. Благодаря за предложението!  bouquet

# 42
  • Мнения: 5 713
Една рецепта за нещо между баница и пица. Индийска е, но побългарена заради един вид сирене.
6 филии хляб
6 яйца
около 250гр шунка
по около 150гр сирене фета и кашкавал гауда
400гр заквасена сметана
масло за намазване

В тавичка се нареждат намазаните филии с масло. Отгоре се ръси шунката нарязана на куб4ета; върху нея настърганите или нарязани на дребно сирене и кашкавал. Яйцата се разбиват, сметаната също и след това се смесват. Изсипва се в тавата и се оставя да престои 24 часа в хладилник. После се пече на 220 за 20мин.


# 43
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Царски пирожки

Нарязвам хляба на филии и пържа в горещо олио. Готовите филии потапям в сироп от захар, вода и ванилия, стават като толумбички.

Галета

Нарязвам хляба на филии, нареждам в тава и суша на най-слаба степен във фурната, като гледам да не почнат да се препичат, трябва само да изсъхнат. После меля в кухненски робот, или който няма на ренде или някаква мелачка, за кафе или черен пипер

Общи условия

Активация на акаунт