НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 125

  • 45 380
  • 764
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 18 560
Благодаря. Звучи добре.

# 676
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 393

Понякога я гарнирам, още докато се пече от едната страна с гауда / ементал или някое друго подобно млечно + шунка и обръщам. Като я извадя и изстине леко намазвам с малко заквасена сметана - съвсем тънко, за да стане по-сочна и добавям накълцани маслини и кисели краставички. Става като дюнер. Правила съм и с накъсано пилешко месо - също е много вкусно. После ми държи дълго време сито.

# 677
  • Мнения: 320
И аз ги правя като Lady Brinne, но без мляко, само кокос и яйца. В групата No sugar във фейсбук има интересни и лесни идеи. Направих едни бисквити оттам, само с фурми и фъстъци и станаха много добре.

# 678
  • Мнения: 18 560
аз ще пробвам сега кашкавален чипс на фурна

# 679
  • Мнения: 12 778
Кокосовите палачинки така не успях да ги докарам, не мога да ги обърна и стават като бъркани яйца с кокос.
Вероятно на много силен котлон си ги правила, трябва да е умерен и тогава става. Аз ги правя на 4та степен от общо 6, слагам и капак на тигана ако се сетя. Другото лесно е да се направят малки, а не колкото целия тиган, тогава също се обръщат за нула време. Рядко правя де, но до сега не съм имала издънка по този начин. Тричави ми стоят, то кокосовото брашно си е един тон фибри, на фураж го докарват поне спрямо моя вкус. За разнообразие стават. Ще взема да пробвам със стърготини вместо с брашно дали ще е по-вкусно, може пък да ми хареса повече.

# 680
  • Мнения: 18 560
Кашкаваления чипс стана чуден. Довечера за сериала. Аз не мога да правя палачинки. Не мога да ги обръщам. Но ще пробвам.
Намерих една рецепта за печена тиква с кокосови стърготини. Аз я направих на мъжа ми*тиква ненавиждам,по много начини съм се опитвала да я ям-не.
Та значи,рецептата е със захар,но ние я махаме и ще стане и за нас.
Нарязваш на парчета,заливаш с малко вода,поръсваш с канела и кокосови стърготини(и захар ако ядеш, аз кафява сложих за мъжа ми дано да хване коричка,той обожава тиква). И се пече и това е.
Ще я пробвам все пак да видя няма ли да проям тиква.

# 681
  • Мнения: 12 778
tina_1802, интересни неща има на страничката, ще почерпя някоя и друга идея. Само ми бръкна в очите на няколко места с големи букви написано че в режим на отслабване чесънът отпадал... Малко крайно ми звучи поне на мен, но всеки си преценява.

# 682
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 393
natka, аз кокосовата палачинка я правя със стърготини и става много сочна.

Правила съм я с фламбирани ягоди, малини и боровинки - също е много вкусна. Или с ядки и черен шоколад. Yum

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 16:38 от Lady Brinne

# 683
  • Мнения: 12 778
Ще се пробва със стърготини следващия път като реша че ми се закусва... което не е често при мен. Откак се помня не ми се яде сутрин и все ме ръчкаха че трябвало. Аз със солени неща ги гарнирах, когато правих - масло мазах, маслини, краставица, сирене и прочие. Сладко просто не обичам. Обаче черен шоколад и ядки може и да ми хареса. Колко му е да пробвам покрай цикъл, тогава ми се прияжда от време на време.

# 684
  • Мнения: 18 560
Можете ли да ми кажете менюто дали ми е ок дотук:
Закуско-обяд-три яйца варени с масло и зехтин, създърма,също обилно полята със зехтин и малко сирене.
Преди малко хапнах 100 гр кисело мляко с кокосови стърготини и канела.
За вечеря ще е печени наденички.
Сякаш ми е малко яденето,но нямах време покрай малката.

# 685
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 393
На яйцата масло и зехтин ли слагаш? Защо?
Аз варени яйца ям без добавка на мазнини, но гарнирам с мазно сирене, маслини. Зехтин слагам само на салати.

Тая саздърма не е ли мазна, сама по себе си? Странно ми е менюто ти.

# 686
  • Мнения: 18 560
Не е особено мазна. Даже хич,заради това сложих.
Зехтин добавям,защото много обичам и защото е полезен. Така ми харесват яйцата  така ги ям от много време.

# 687
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 393
Ок, просто ми стана интересно.
Надениците, ако не са домашни, не са особено за предпочитане, но като изключение - може.

# 688
  • Мнения: 7 856
Приготвих невероятно вкусна вечеря - пържен сафрид, но съобразен с диетата - пържен в зехтин, а вместо обикновено брашно - овалян в смес от сусамово брашно и брашно от тиквени семки. Стана много вкусен. Само ми липсва картофената салата към него.
Не ми пречи изобщо липсата на хляб, още по-малко на сладко, но картофите определено ми липсват.
И още нещо - купих истински кренвирши - само от месо. Утре сутрин - закуска от омлет с кренвирши, вечеря - печени кренвирши с кашкавал и домашна горчица. С туршия естествено.

# 689
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Какви са кренвиршите,от къде?

Общи условия

Активация на акаунт