Как приготвяте палачинките?

  • 9 752
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 293
  chef  chefТоку що приключих с пърженето им.Винаги стават и до сега не съм се изложила.Аз  ги правя  2-3 яйца ,колкото имам 2 ч.ч вода ,щипка сол и брашно слагам го на око  защото така съм свикнала ,но трябва да стане като не много гъста  боза .Сори че нямам снимков материал!!!  bouquet  bouquet Усапех!!!

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
О, няма за какво! Simple Smile
Афродита, днес явно има някакъв проблем и при мен трудно се отваря, ама пробвай ако не днес,утре ... по принцип много рядко  се случва.

# 32
  • Мнения: 23 019
Имам шейкър на Тапъруеър и ги правя с него.Стават супер-бързо и лесно.

Слагат се едно яйце,300гр брашно,допълва се с мляко,щипка сол,захар,сода и всичко се рзклаща.Стават много готини,изсипваш направо от шейкъра в тигана.Остатъкъ може да се съхрани в хладилника за другия ден.

# 33
  • Мнения: 513
А аз ще ви кажа една съвсем икономична рецепта от моя баща. Като бяхме малки си спомням у дома се породи спор между майка ми и баща ми дали палачинките да се правят с яйца или не, като баща ми твърдеше, че и без яйца стават и са пак така вкусни и в крайна сметка решиха да ги сравнят и ние със сестра ми бяхме журито и съответно не можахме да отсъдим в ничия полза, защото и двата варианта ни бяха вкусни затова сега когато имам продукти прилагам варианта на майка ми , а когато нямам на баща ми и моите домашни дори не се усещат от кои палачинки им предлагам всъщност. Е хайде стига обяснения и ето и рецептата за "икономичните" палачинки:
брашно;
щипка сода бикарбонат;
щипка сол;
1-2 суп.лъж. олио и вода до образуване на каша.
    Опитайте и да ви е сладко. newsm51

# 34
  • Мнения: 1 492
Моренке, поздравления. Само да те питам за тез марзеливите, на снимката ми прилича на баничка, как го направи така? Аз си го представям в тавата, че ще стане гладко като....палачинка. И друг въпрос - добавя ли се нещо сладко, солено към тая палачинка, изглеждаща така вкусно.
И аз тези дни се бях зачела за палачинките, ето темата.
Аз напоследък предпочитам мързеливия вариант, много се харчи у нас  Grinning и днес за закуска правих, страхотна е.

# 35
  • София
  • Мнения: 10 858
Мацки, като бях малка баба ми ми правеше палачинки, много интересно - ставаха на малки дупчици и като ги намашех със сладко, то изтичаше оттам. Имате ли идея как стават така на дупчици? Моите винаги са плътни.

Тези палачинки по принцип са си катми и се правят с мая - на първа страница дадох рецепта как се правят - 1/2 кубче мая, 2 яйца, 2 чаши брашно и 2 чаши вода

Ми баба ми си ки наричаше палачинки, и бяха тънички. Но ще пробвам с тази рецепта, може пък да се получи, благодаря Grinning

# 36
  • Мнения: 304
С тази тема направо ми обявявате война на Аткинса Simple Smile

Не знам жена ми как точно прави палачинките, но с червен хайвер са трепач! Добре че ме подсетихте да пусна тема за него Simple Smile

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
.. Само да те питам за тез марзеливите, на снимката ми прилича на баничка, как го направи така...

По-назад в темата съм пуснала рецептата.
Първия път като я правих и аз си мислех, че ще е гладка .. абе като палачинка, както казваш ама се оказа друго ... мислех тогава да я сложа следващия път в по- голяма тава ама така и не го направих и си караме са къдрава палачинка Grinning ... нищо не и' правя така си се получава.
Яде се с каквото ти харесва- сладко, солено...

# 38
 smile3501Az sy6to sym probvala toia vid ikonomi4ni pala4inki-imam predvid bez iajcata-i naistina stavat mnogo gotini i hi4 ne moje6 da gi otli4i6 ot drugite.

Общи условия

Активация на акаунт