Как приготвяте палачинките?

  • 9 753
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Тук открих супер рецепти.
Радвам се да съм била полезна Grinning.

# 16
  • София
  • Мнения: 708
имаше една рецепта от Мамица, за зелени палачинки..беше яко..търся я, ако я намеря, ще я постна...Ако не е била от Мамица, да си признае на кой е

ето я: Цитат
Тесто като за обикновенни палачинки, а за тези, които незнаят ,ще дам рецепта.
2 яица+200мл.прясно мляко +щипка сода бикарбонат+щипка сол+толкова брашно,че тестото да е течно като боза.

Към това тесто се слага 500 гр. суров спанак ( пресен), който предварително се попарва с вряла вода. Спанака се слага в купата със сместта и се пасира. тестото става зелено ( ако е необходимо прибавете вода или мляко).
Правят се палачинки.

Пълнят се с руска салата или салата снежанка или печена чушка и сирене или каквото се сетите.

По желание може да се навият с пълнежа и да се наредят навити в тава, като отгоре се намазват обилно със заквасена сметана,а върху сметаната се рендосва кашкавал+ поръсен червен пипер. пече се на грил във фурната 10 мин, до  разтопяването на кашкавала.
край на цитата

# 17
  • Мнения: 431
Morena ще кажеш ли как точно го правиш втория вариянт мързеливия  Praynig
Изглежда много вкусно ММММММ . Благодаря!!!

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Мими, не само изглежда така  Simple Smile.
Заповядай!
450- 500мл пр. мляко
3 яйца
1ч.ч. брашно
щ. сол
1ч.л. захар
50-60 г масло
Забъркваш всичко без маслото, с част от него намазвш тавата( мойта е 30 см ), изсипваш сместа и рзхвърляш парченца от останалото масло. Печеш на 180С о-о 30 мин.

# 19
  • Мнения: 431
Благодаря ти много Morena тия дни ще го пробвам. Peace

# 20
  • София
  • Мнения: 10 858
Мацки, като бях малка баба ми ми правеше палачинки, много интересно - ставаха на малки дупчици и като ги намашех със сладко, то изтичаше оттам. Имате ли идея как стават така на дупчици? Моите винаги са плътни.

# 21
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Мацки, като бях малка баба ми ми правеше палачинки, много интересно - ставаха на малки дупчици и като ги намашех със сладко, то изтичаше оттам. Имате ли идея как стават така на дупчици? Моите винаги са плътни.


И на мен ми се е случвало някои да станат така. Мисля, че когато сместа е по рядка и се слага много тънак слой, едва да се покрие тигана. Но не съм сигурна. newsm78

# 22
  • София
  • Мнения: 10 858
Да, възможно е действително. Не бях се замисляла, мислех че баба ми слага някаква специална съставка за да станат такива. Спомням си че слагаше в средата на тигана от сместа и с въртене я разливаше навсякъде, и то не в тефлонов тиган естествено ooooh!

# 23
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Да, възможно е действително. Не бях се замисляла, мислех че баба ми слага някаква специална съставка за да станат такива. Спомням си че слагаше в средата на тигана от сместа и с въртене я разливаше навсякъде, и то не в тефлонов тиган естествено ooooh!
Може би сода бикарбонат...  newsm78

# 24
  • Мнения: 5 500
И аз тези дни се бях зачела за палачинките, ето темата.
Аз напоследък предпочитам мързеливия вариант, много се харчи у нас  Grinning и днес за закуска правих, страхотна е.
Морена, глътнах си граматиката от кулинарния ти сайт #Crazy браво, поздравления! Нямам други думи, просто  bouquet Истински профи си! И фотограф тоже Laughing bowuu
Може ли рецептите за пандишпановото руло, сметановите питчици и питата с маслини?
Забравих тутманика, на тестен период съм в момента щото  Embarassed
и калоферските милинки също, мале дострамя ме вече Embarassed

# 25
  • Мнения: 431
Мацки, като бях малка баба ми ми правеше палачинки, много интересно - ставаха на малки дупчици и като ги намашех със сладко, то изтичаше оттам. Имате ли идея как стават така на дупчици? Моите винаги са плътни.

Мисля , че става въпрос за катми- те се правят с мая, стават доста дебелички и на дупки. И аз ги обожавам, но за съжаление немога да ти кажа как точно се правят. Thinking

# 26
  • Мнения: 108
Мацки, като бях малка баба ми ми правеше палачинки, много интересно - ставаха на малки дупчици и като ги намашех със сладко, то изтичаше оттам. Имате ли идея как стават така на дупчици? Моите винаги са плътни.

Тези палачинки по принцип са си катми и се правят с мая - на първа страница дадох рецепта как се правят - 1/2 кубче мая, 2 яйца, 2 чаши брашно и 2 чаши вода

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Афродита, благодарско Embarassed Embarassed Embarassed!
Заповядай тук, за рецептите.

# 28
  • Мнения: 5 500
Афродита, благодарско Embarassed Embarassed Embarassed!
Заповядай тук, за рецептите.
Много благодаря, Морена  bouquet!
Ако успея да го отворя днес ще спретна нещо, щото вече три пъти не става!

# 29
  • Мнения: 5 500
Да, възможно е действително. Не бях се замисляла, мислех че баба ми слага някаква специална съставка за да станат такива. Спомням си че слагаше в средата на тигана от сместа и с въртене я разливаше навсякъде, и то не в тефлонов тиган естествено ooooh!
Може би сода бикарбонат...  newsm78
Точно! Като сложа малко повече сода и сместа е по-рядка, а освен това я направя тънка палачинката става точно така!
А, иначе с кисело мляко ги правя както с прясното, само дето с прясно стават по-хубави. Продуктите ми са на око, слагам много яйца като ми се съберат повече и няма какво да ги правя.
6-7 яйца
1 кофичка кис. мляко или 750 мл прясно, в киселото равна чаена лъж. сода, в прясното не!
1/2 кофичка вода
сол
брашно

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 09:56 от AFRODDITA

Общи условия

Активация на акаунт