Средиземноморска диета - култура на хранене

  • 6 431
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 725
Средиземноморската кухня е балансирана. Включват се и бобови храни. Не се набляга на червеното месо, дори въобще месото не преобладава. Основно е риба и морски дарове.

# 16
  • Мадрид / София
  • Мнения: 5 990
Има малки разлики в различните средиземноморски страни от към типа ястия, но в основата си, си приличат.
Амор, разгледай пирамидата от първия ми пост, на нея е базирана средиземноморската диета. Не се изключва никоя група от хранителните вещества.

# 17
  • Мнения: 725
Има разлика, така е. Но основната прилика е,че са страни съсредоточени около морето. От където произлиза и консумацията на риба. Другото е, че основно залагат на пресни зеленчуци и плодове.
Затова е балансирана диета, защото не се изключва нито една хранителна група, а пък вече кой колко ще консумира от всяка е въпрос на личен избор.

# 18
  • София
  • Мнения: 22 735
Може ли някой да даде примерно меню за 2-3 дни?!

# 19
  • Мадрид / София
  • Мнения: 5 990
Амиамо, дай някакви координати като: дневни калории, които искаш да консумираш, искаш да задържиш килограмите ила да ги намалиш/ увеличиш?

# 20
  • София
  • Мнения: 22 735
Амиамо, дай някакви координати като: дневни калории, които искаш да консумираш, искаш да задържиш килограмите ила да ги намалиш/ увеличиш?

За намаляване на тегло, но много ме затрудняваш с калориите. Simple Smile  

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 21:41 от Amiamo

# 21
  • Мадрид / София
  • Мнения: 5 990
Калкулатор за изчисляване на дневните калории:
https://www.otslabvai.net/articles/kalkulator-za-kalorii/

# 22
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
  • Мнения: 1 998
Любима ми е тази диета, затова ще се включа и се надявам да качвате рецепти Simple Smile

Мин седмица правих лаврак във фурна. Осолявам, овкусяваме с подправки, зехтин и слагам масло. Така става по-силен. Увивам във фолио като бонбон и пека. Става толкова сочен, че не бихте предположили, че това е лаврак.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2018, 16:48 от TDI

# 23
  • Мадрид / София
  • Мнения: 5 990
Аз така правя пъстърва, но само с масло, без зехтин. Яденето ми е няколко дни едно и също, тъй като готвя по-голямо количество. Не ми остава много време след обяд, че ходя да си гледам внучката 3пъти седмично. Сега е менестра (микст) от зеленчуци и някакво месце и супа от домати, и за вечеря богата прясна салата. Следващото мисля да е зеле със свински ребра, но ще видим, може и да е друго като печено пиле примерно. Още не знам.

# 24
  • Мнения: 3 020
А колко време се пече лаврака?

# 25
  • София
  • Мнения: 22 735
Калкулатор за изчисляване на дневните калории:
https://www.otslabvai.net/articles/kalkulator-za-kalorii/

Благодаря!  bouquet

# 26
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
  • Мнения: 1 998
А колко време се пече лаврака?

Около 20/25 мин.

Общи условия

Активация на акаунт