За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 547
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Слагам го на всичко с риба и на пилешка супа.На последното ме научи жена от с. Чифлик, опитах и много ми хареса.

хм, аз на риба и пилешка супа слагам естрагон (тарос)  newsm78
досега девисил съм слагала на телешко варено и разни подобни, както и сосове към червени меса  newsm78
при една супа мъжът ми се оплака, че ароматът на девисила е много силен  Whistling

да уточня, че нито едно от горните не го ям, действам само с обонянието Joy

# 601
  • Мнения: 2 817
Момичета,моля за идея-имам 2 пак.крема сирене(bg),имам и 2 малки течни сметанки за разбиване...ще стане ли нещо като чийз или някакви соленки да предложите със сиренето( ако е и с типово брашно...)Благодаря!

Ще стане, разбира се! За основа на чийза - сложете някакви бисквити натрошени, объркани с малко разтопено масло. Разбийте сметанките, отделно разбийте и кремата сирене. Добавете и на двете пудра захар на вкус. След това внимателно ги съединете и добавете желатин /приготвен по указанията на самия желатин/.  В течната смес можете да добавите плодове, ядки, шоколад на парченца. Слагате за няколко часа в хладилника, най-добре цяла нощ. Отгоре - плодове или както ви харесва Simple Smile

# 602
  • Мнения: 17 987
Имам нужда от съвет, ще правя торта за РД на дъщеря ми, крмът ще е Шантили, или любимия млечен+масло+ разбита сметана. Отгоре обаче трябва да е залята с бял шоколад / дори за предпочитане оцветен в розово/, не можах да прикача снимката, бих ви показала мечтаната. С тъмен шоколад съм правила ганаш, стяга супер, но с бял никога не съм работила. Какъв да ползвам, как да процедирам, в какво съотношение? Да сложа ли крем под него или направо в/у последния блат да залея?

С какъв крем шприцовате мъфини?

# 603
  • Русе
  • Мнения: 5 209
Имам нужда от съвет, ще правя торта за РД на дъщеря ми, крмът ще е Шантили, или любимия млечен+масло+ разбита сметана. Отгоре обаче трябва да е залята с бял шоколад / дори за предпочитане оцветен в розово/, не можах да прикача снимката, бих ви показала мечтаната. С тъмен шоколад съм правила ганаш, стяга супер, но с бял никога не съм работила. Какъв да ползвам, как да процедирам, в какво съотношение? Да сложа ли крем под него или направо в/у последния блат да залея?

.................................................................

След като прибавите желатина към разтопения шоколад, може да сложите в сместа 1-2 капки сладкарска боя /розова/ или  напрах /на върха на ножа/. Бъркате енергично и тогава заливате тортата.
https://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_11.html

# 604
  • Мнения: 10 379
В Кауфланд има бял шоколад кувертюр - на блокчета по 200 гр. Предполагам, че ще стане на ганаш. Аз бях купила, но не стигна до готвене...

# 605
# 606
  • Мнения: 7 056
Идеи за приготвяне на зелени аспержи?

# 607
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Идеи за приготвяне на зелени аспержи?

леко попарени ги правя на салата. ако са супер крехки и свежи - може и сурови.

на тиган - загрявам малко зехтин и малко масло, слагам аспержите и леко ги жулвам вътре, поръсвам с малко захар, за да се карамелизира леко, после сол. сервирам с люспи пармезан. вървят с пресни картофи или някаква паста.

на киш

увити с прошуто или бекон и леко запечени

# 608
  • Мнения: 7 056
Много ти благодаря, asyalein. Мислех някакъв ауфлауф да спретна, но втората и третата идея ми харесаха, ще пробвам!
Аз предпочитам белите, по-вкусни са ми, мо съпругът ми умира за зелени.

# 609
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ооо и аз съм по зелените, но са и по-скъпи  Whistling

при нас зелените вървят и на тиган, както горе съм описала с други зеленчуци към тях: морков, гъби, въобще каквото имам.

# 610
# 611
# 612
  • Мнения: 7 056
marchеva14,  i_peych, благодаря ви за идеите!

# 613
  • Мнения: 2 328
Здравейте.Тия дни четох във форума рецепта за heavy cream обаче не запомних точните количества.Сигурна съм,че четох рецептата от бг мама,но сега не я откривам.Може ли малко помощ?

# 614
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
Светлите и бели патладжани пускат ли тъмна горчилка? Трябва ли да се осолят?

Общи условия

Активация на акаунт