За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 577
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 490
vici75 може спокойно да замразиш.

# 586
  • София
  • Мнения: 11 728
vici75 може спокойно да замразиш.
+++++ 1.

# 587
  • Мнения: 2 516
Ако нарежа зелен лук и го пъхна във фризера(после директно да вадя и да слагам в салата, примерно), ще мяза ли на нещо?

# 588
  • Мнения: 10 266
Аз замразявам копър и дивисил. Свежи са ми като токущо откъснати. Но за лук нямам на представа. ОСвен да пробваш в едно малко пликче да видиш....

# 589
  • Мнения: 2 516
Аз замразявам копър и дивисил. Свежи са ми като токущо откъснати. Но за лук нямам на представа. ОСвен да пробваш в едно малко пликче да видиш....
Копър, магданоз, целина - всичко имам Simple Smile
Ама за лука се чудих... Май наистина ще пробвам с малко, пък да видим Simple Smile

# 590
  • Мнения: 490
Ако нарежа зелен лук и го пъхна във фризера(после директно да вадя и да слагам в салата, примерно), ще мяза ли на нещо?

Бялата част я нарежи, но перцата съхрани цели и ги режи още замразени преди употреба. Като се размразят стават идеално за салати.

# 591
  • Мнения: 6 773
Аз съм замразявала нарязан зелен лук. После го ползвах за готвене, свеж беше, не потъмнял.. На салата, обаче, не съм слагала. Peace Пробвай, пък ако не ти хареса, ще го използваш за готвене.

# 592
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз замразявам копър и дивисил. Свежи са ми като токущо откъснати.

как замразяваш девисила? само листенцата ли?
аз изсушавам няколко листенца, че не го ползвам много.
къде го слагаш?
имам 2 големи растения.

# 593
  • Мнения: 22 867
Девисилът ми е любима подправка, на всичко мога да го слагам. Измивам го, отцеждам хубаво, нарязвам както за готвене и слагам в пакетчета във фризера. Peace

# 594
  • Мнения: 7 848
Аз замразявам като ги измия, подсуша и нарежа и после в отделно пликче, магданоз, копър, целина, девисил...
Обаче девисилът и джоджена не си запазват миризмите. То не, че останалите ухаят, но тези две подправки се отказах да ги замразявам. Съвсем нищо не остава.

# 595
  • Мнения: 910
Девесил замразявам на букетче. После вадя букетчето, режа от края колкото ми трябва, и пак при ибирам. Ароматът е силен, все едно съм сложила току що откъснат.По същия начин процедирам и с магданоз, джоджен, целина.

# 596
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
хм, аз не го режа - слагам едно листо и го вадя после. даже понякога половин, че е много силен ароматът.
къде го слагате? аз само на супа с месо... newsm78

изсушен пак си има аромат, по-малко но усещам като готвя.

# 597
  • Мнения: 7 291
Момичета,моля за идея-имам 2 пак.крема сирене(bg),имам и 2 малки течни сметанки за разбиване...ще стане ли нещо като чийз или някакви соленки да предложите със сиренето( ако е и с типово брашно...)Благодаря!

# 598
  • Мнения: 910
Слагам го на всичко с риба и на пилешка супа.На последното ме научи жена от с. Чифлик, опитах и много ми хареса.

# 599
  • Русе
  • Мнения: 5 221
Аз замразявам като ги измия, подсуша и нарежа и после в отделно пликче, магданоз, копър, целина, девисил...
Обаче девисилът и джоджена не си запазват миризмите. То не, че останалите ухаят, но тези две подправки се отказах да ги замразявам. Съвсем нищо не остава.

https://www.edna.bg/zdravoslovno/devesil-podpravkata-koiato-dava … uper-sili-4639900
По малко късам от градината подправки и суша.

Общи условия

Активация на акаунт