За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 590
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 5 155
Скрит текст:
С картофи печени
С патладжани -виж патладжан кебапа
И на сарми, или пълнени чушки.
Като навсякъде не добавяш мазнина ,щом е мазна

 bouquet пеп-4о, благодаря!
С картофи печени как имаш предвид - като за мусака заедно да ги изпека?

Нареждаш нарязаните картофи, по-едро, не за мусака, между тях кпфтета. Поръсваш подправки, сол, малко вода и печеш. Накрая можеш да залееш бешамелов сос и да засечеш за кратко

Изясни ми се  bouquet.

# 571
  • Пловдив
  • Мнения: 1 009
Привет на всички. Не знам въпросът ми подходящ ли е за темата,но знам,че поне ще ме насочите Wink От няколко дни имаме газово барбекю. Не мога да се ориентирам на какви градуси да пека обаче...Реално може да нагрява до 400гр... коя обаче е най-подходящата Т? Много ще съм благодарна на всякаква информация.Ако има и тема за подобно нещо да ме насочите...Хубав ден!

# 572
  • Мнения: 385
Има ли начин да запазя цвета на сладко от ягоди и малини червен? Моите все стават с по-тъмен цвят, особено от малини/не искам да използвам желираща захар,предполагам ,че с нея се добива този ефект/.

# 573
  • Мнения: 22 867
Има ли начин да запазя цвета на сладко от ягоди и малини червен? Моите все стават с по-тъмен цвят, особено от малини/не искам да използвам желираща захар,предполагам ,че с нея се добива този ефект/.

Ако искаш, опитай с малко количество тоя начин на варене: СИЛТ-ШВЕДСКО СЛАДКО. Аз го харесвам, защото става бързо и ми допада крайния резултат. Но е подходящо за по-меки и нежни плодове, с твърди не се получава. Пробвах, но в крайна сметка доварих както се вари сладко. Peace

# 574
  • Мнения: 385
Благодаря ти, labrex bouquet! Ще опитам и така, от няколко години варя сладката по твоя начин, по малко ,на няколко пъти.

# 575
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Момичета, ще правя лазаня с домашни кори. Може ли да я наредя и да я изпека по-късно през деня? До сега винаги съм я пекла директно и се притеснявам да не се отрази на вкуса.

# 576
  • Мнения: 39 560
не я реди сега, а преди печенето.

# 577
  • Мнения: 1 210
Как да приготвя паста от шам фъстък?

# 578
  • Мнения: 10 285
Дайте рецепта за някой по твърд крем за шамброни (фунийки). Не искам да се разтича. Предпочитам да шприцовам, но малко по лек ще е ок.

# 579
  • Мнения: 39 560
Крем оле на д-р Йоткер. Може да го направиш с още по- малко прясно мляко или да сложиш малко желатин.

# 580
  • София
  • Мнения: 10 976
Дайте рецепта за някой по твърд крем за шамброни (фунийки). Не искам да се разтича. Предпочитам да шприцовам, но малко по лек ще е ок.

Кремът от тази рецепта трябва да ти свърши работа (след като изстине напълно).

# 581
  • Мнения: 10 285
Да ви попитам, мога ли да замразя готова изпечена питка или направо да я хвърлям? Направих оня ден, но си взехме по едно парче и и почнаха да се назлъндисват, а питката стана страхотна. Свиди ми да я засиля цяла тава на боклука....По козуначената еуфория четох, че много от вас замразяват останал козунак, но дали и питката ще стане за замразяване и размразяване после?

# 582
  • Мнения: 13 255
Щом хляб и козунак се замразяват без проблем, би трябвало и питката да е ок.

# 583
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Няма ли на какво да я префасонираш? Например като пълнения хляб с масло, кашкавал и шарена сол. Или пък на кубети с подправки.

# 584
  • Мнения: 10 285
Е на диета е всеки и се прави на ощипана мома. Повече нищо няма да правя. Но направих. Ще яде мама мецанка няма на къде. Но няма да мога да я изям на веднъж. Та поне да не мухляса. иначе аз съм ок без нищо да я ям. Ни сол, ни оцет ми трябва. Любител на хляба съм. Мога да набивам във всичките му форми - сух, мек, студен всякак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт