Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 182
  • 884
  •   1
Отговори
# 75
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Броколи на тиган.
Сърцевина от артишок с гъби и ориз.
Чечина.
И естествено спагети за мм и елда за мен.
Ася,аз чакам рецепта как се правят спагети с оризово брашно.

# 76
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Ася,аз чакам рецепта как се правят спагети с оризово брашно.

добре, че ме подсети.
сега видях, че има и нормално брашно (аз бях сложила 1:1 нормално и от ориз).
да я пускам ли?

# 77
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739

Ася,аз чакам рецепта как се правят спагети с оризово брашно.

добре, че ме подсети.
сега видях, че има и нормално брашно (аз бях сложила 1:1 нормално и от ориз).
да я пускам ли?

И още питаш! Разбира се. Аз намерих една с оризово брашно и варен картоф. Но понеже ти каза,че си ,била на някакво практическо представяне по този въпрос, чакам аз. Благодаря bouquet chef

# 78
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
  • Мнения: 151
Пълнозърнеста юфка със салата

Здравейте,
Много лесна и бърза рецепта:
Пълнозърнеста юфка - 1 пакет
Вода - 1 литър
Сол на вкус
Зелена салата

След като заври водата добавяте сол, изсипвате юфката и сваляте от котлона. Оставате да се запари 3-5 мин. След което прецеждате на гевгир излишната вода.
Гарнирате със зелена салата според сезона.
Приятен апетит!

P.S За предястие можете да изпиете сок от пшениена трева. Ние си произвеждаме кълнове и поници у дома с микроферма.



# 79
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Но понеже ти каза,че си ,била на някакво практическо представяне по този въпрос, чакам аз. Благодаря bouquet chef


неее, тези съм ги правила.
обаче съм се объркала, че са само с оризово брашно.

udon
200 гр оризово брашно
200 гр. пшенично брашно
180 мл топла вода
щипка сол

разбъркваш двете брашна и солта, правеш кладенче и малко по малко добавяш от водата. омесваш меко тесто.
трябва да имаш резервно брашно за доомесване и разточване.
меси се енергично 5 мин.
увива се във фолио и се оставя да почине 1 час.

на набрашнена повърхност се разточва тестото на правоъгълник с дебелина около 2-3 мм.
набрашнява се добре, сгъва се надълго няколко пъти, за да е по-удобно рязането и се режат тънки лентички, които се разделят една от друга.

загрява се в тенджера вода до завиране с малко сол.
слагат се спагетите (аз ги слагах на 2 порции), когато водата заври, отново се доливат 2 ч.ч. студена вода.
при следващото завиране се добавя отново вода. повтаря се 3 пъти.
при следващото завиране на водата се пробват спагетите дали са вече ал-денте.
( аз не доливах вода, просто намалих котлона и внимавах водата да не завира. когато спагетите изплуваха ги пробвах и ги извадих.)

спагетите се вадят от водата и се изплакват със студена вода.

намерих и тази рецепта, но не съм я пробвала. само за нуделите гледай, не за супата.

# 80
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Благодаря! Харесаха ми нудълс с оризово брашно и тапиока. Ще пробвам. Не знам кога,но ще пробвам. chef

# 81
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
   Ася, изпробвах сварения амарант на палачинки сутринта и не станаха  Embarassed. Раздробиха се, независимо, че прибавих яйце, нямаше глутен/сплотяваща съставкан и не стана. Следобед сложих три малки яйца, настъргах две ябълки, канела, бакпулвер, брашно, прясно мляко и направих нещо като сладкиш - наду се, но после спадна  Blush, намазах с течен шоколад и става за ядене. Утре ще е за закуска  Heart Eyes.

   Днес правих кореноплодни на фурна; салата от домати, пресен лук и авокадо; мини пици калцоне с кейл и рикота. Ядохме и много ябълки, кашу, стафиди.

# 82
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
вчера правих палачинки от брашно от грах и от нахут. върху 2 сложих дом. пюре, моцарела и пармезан и леко запеках. продадах ги на детето като пица  Mr. Green
накрая беше останало малко тесто и сложих вътре шепа прясна коприва, обърках и сложих в тигана. тестото беше полепнало по копривата и стана доста дебеличко. сложих отгоре моцарела да се разтопи. доста засищащо, не успях да го изям Whistling

Ирка, благодаря. в момента не ми се ядат кашести неща, по-скоро нещо хлябоподобно  Whistling

днес взех яйца, брашно и масло и смятам да правя някакви миникозуначета за възпитателките в Дг. Whistling

# 83
  • Мнения: 9 197
Сутринта ме изнудиха за бананови палачинки. Не обичам да ям плодови неща преди обед,но ухаеха толкова вкусно. Blush
Обяд - омлет и зеленчуци на пара
вечеря - кюфтенца от извара,доматен дип с маслини и салата от къдрево зеле.

# 84
  • Мнения: X
Мечи лук с яйца, "таратор" от мечи лук, палачинки с брашно от елда гарнирани със задушен манголд.
Днес евентуално ще направя тарта с мечи лук (има още цяла торба Grinning).

BiankaD, за палачинки (и за много други неща) най-добрият тиган за мен е чугуненият. От няколко години имаме такъв, постоянно е в употреба, поддържа се ужасно лесно, сигурно ще ни надживее. Laughing Чугунен тиган + пречистено масло + каквато и да е смес за палачинки = ужасно вскусни палачинки. Heart Eyes

ir74,
Скрит текст:
гледаме да се храним sustainable (сезонно, локално, био) и затова така разправям за ягодите. Peace А аз съм теле-чревоугодник и само като си помисля и ми потичат лигите, а юни е далееече... Удържаме фронта, де. Детето и то знае, че плодове и зеленчуци извън сезона не са полезни нито за нас, нито за околната среда. Случва се и ние да се изкушим понякога, но е сравнително рядко.

# 85
  • София
  • Мнения: 3 022
Вчера запеканка от карфиол,броколи,кокосова сметана,босилеково песто,стана вкусна.
Другите дни имахме :
   ориз с печен карфиол
   печни картофи
    крем супа
    мързеливи чушки бюрек
     салати от печено цвекло,кисело зеле,различни зелении

# 86
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

откъде го береш?
моят в градината е съвсем мъничък, оставих го за следващите седмици, сега бера копривата  Whistling
засях си и лапад, донесох си го от Бг  Mr. Green

вчера сложих тесто за козунак и реших, че и на мен ми се яде и забърках и един безглутенов.
отделно и хляб ще си правя, чакам да втаса закваската.

за обед: карф. пюре със задушен и подправен спанак, отгоре по едно яйце.
за вечеря не съм измислила още какво. newsm78

# 87
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Ася,ами този безглутеновият козунак,как ще втаса? Доколкото знам безглутеновите не втасват.
Аз без козунак. И без яйца.
Ще миткаме по музеи. Който ял ял.

# 88
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ми втаса.
няма конци, но определено е втасал. сложих мая във вода и захар и малко брашно от елда и оставих цяла нощ. после захраних пак със захар и купено безглутеново брашно (някакво хем да не е само нишесте, хем да няма много щуротии вътре). после омесих тесто и оставих доста дълго да втасва, поне 2ч. оформих на руло.
печенето е по-различно, не стана ефирно, а по-скоро доста засищащо, но поне не ми текат лигите като гледам другите как ядат Crossing Arms

хлябът стана тип тухличка (брашна от пълн. ориз, амарант, зелен грах, елда и купешкото). от амаранта има някакъв аромат. утре ще го пробвам с масло, че днес преядах с козунака. Crazy

# 89
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 739
Днес ще обирам каквото има из долапите и хладилника,че ще заминаваме за няколко дни и не искам да оставям продукти да престояват. Така че,менюто ще е според зависи.

Общи условия

Активация на акаунт