ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 719
  • 992
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
  • Мнения: 2 006
Момичета,писали ли сте рецепти за хляб?Нели,ти май,че беше споделила,че месиш.Или се отнасяше за пицата само?Много е вкусен италианския хляб.Много бих се радвала да споделите рецепти!

# 376
  • MI
  • Мнения: 11 811
Аз правя, да, отдавна не купуваме. Но наистина добър стана откакто си направих лиевито мадре, с мая не става същия. Като цяло най-важното е силно брашно - или от твърда пшеница, или такова за дълго втасване. После ще сложа рецепта, че мм хвана някакъв чревен вирус и.... Grin

# 377
  • Бургас
  • Мнения: 2 006
Разбира се,когато ти е удобно.Нели,пробиотиците много помагат за лечението на чревен вирус.Ако искаш,пробвай да му дадеш.

# 378
  • MI
  • Мнения: 11 811
Точно ходих да купя, дано помогнат че днес се видяхме в чудо...

# 379
  • Бургас
  • Мнения: 2 006
Точно ходих да купя, дано помогнат че днес се видяхме в чудо...
Ще помогнат.За храната,която да му даваш ти си знаеш:варен картоф,препечена филийка.Преварена вода е хубаво да му даваш също.

# 380
  • София
  • Мнения: 10 884
Момичета,писали ли сте рецепти за хляб?Нели,ти май,че беше споделила,че месиш.Или се отнасяше за пицата само?Много е вкусен италианския хляб.Много бих се радвала да споделите рецепти!

Аз правя Хляб с босилек и пармезан.

Със закваска любима ми е Фокачата с карамелизиран чесън Heart Eyes

# 381
  • Мнения: 9 991
Да хвърлям по един поглед.

# 382
  • Мнения: 1 545
Когато си ходим в София, аз правя този https://youtu.be/S1PG8akWwsw

# 383
  • Бургас
  • Мнения: 2 006
Браво за рецептите момичета и благодаря!Деси,хляба и ти ли така си го печеш в много дълбок съд?В тава дали няма да стане като го разлея малко повече?

# 384
  • Мнения: 1 545
Може, важното е да е покрита с нещо друго, може и с по-голяма тава.

# 385
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 753
Деси,пастата не се мие с вода. Изобщо. Ако е за салата ,се вари наполовина от отбелязаното на пакета време(например 12 мин. се вари 6/7мин). Ако се вари по-дълго време става преварена и това не е добре. Аз добавям всички зеленчуция веднага. Майонезата накрая. А и риба тон също преди сервиране. Иначе си променя вкуса.

# 386
  • MI
  • Мнения: 11 811
Нина, ще можеш ли да се ориентираш от тук? Ако не, после ще ударя едно рамо:
https://www.chefstefanobarbato.com/it/pane-di-altamura-pane-pugl … se-fatto-in-casa/
Има и видео, гарантирам че става добре. Но ако решиш да си направиш лиевито мадре ще е с пъти по-добър, а е играчка само първите дни...

Този шеф, на който е рецептата е голям образ, но много добре обяснява. От останалите му рецепти някои ми харесват, други не, но с тестото е просто цар, признала съм го = по-специално за сладки неща и хляб. Simple Smile

# 387
  • Мнения: 1 545
Деси,пастата не се мие с вода. Изобщо. Ако е за салата ,се вари наполовина от отбелязаното на пакета време(например 12 мин. се вари 6/7мин). Ако се вари по-дълго време става преварена и това не е добре. Аз добавям всички зеленчуция веднага. Майонезата накрая. А и риба тон също преди сервиране. Иначе си променя вкуса.
Danilu, не споря, но ще ти цитирам Уикипедия "La pasta utilizzata può essere di diversi formati, in genere prediligendo quelli corti. Può anche venire utilizzata pasta integrale[2]. A fine cottura viene in genere sciacquata in abbondante acqua fredda in modo che smetta di cuocere e che venga eliminato l'amido e i pezzi di pasta non si attacchino tra loro[3"
Аз, естествено, не се консултирам с Уикито преди да готвя,  но сега решиш да проверя толкова ли ми е грешен метода.
И аз лично не правя салата от паста с майонеза, идва ми тежка. Най- много с песто да овкуся.

# 388
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 753
Сз също не правя мйого такава падта. Но рецептата ми е от сицилиански готвачки домакини. Аз уикипедия за рецепти не ги консултирам.   На мм само идеята да мия пастата е ужасяващо кощунство.Но ако така ти харесва.....е окей.

# 389
  • MI
  • Мнения: 11 811
Да си призная че никога не съм правила салата от паста... Simple Smile ММ не иска и да чуе за такава, аз съответно не настоявам, предпочитам топла дори лятото.

Общи условия

Активация на акаунт