Рецепти за православните пости - 2018 година

  • 81 506
  • 381
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 418
Зависи в какво искате да заместите яйце и какъв ефект искате да постигнете. Бананът сплотява сместа в сладки печива. Хускът също набъбва и сплотява. Чиата се ползва като лененото семе. Брашно от нахут и лупина също имат такова действие. Аква фабата също. Ето едни кексчета с банан например. http://vkusnosbety.blogspot.bg/2015/02/gluten-free-banana-muffins-with.html?m=1

# 136
  • Мнения: 1 232
За днес  боб в гърненце!

# 137
  • София
  • Мнения: 2 992
ябълка Hug и аз съм на същото за вечеря. Купих си Тофу. До неделя, е на промоция в едина от веригите. Имаше три вида. Хареса ми.На обяд си хапнах тофу, домат и една ръжена филийка.  Също мисля, да си направя за следващите дни и кюфтета от булгур по тази рецепта.Без киселото мляко разбира се.

https://www.bonapeti.bg/recepti/kyufteta-ot-bulgur-s-domaten-sos1375980969/

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 16:01 от kamelia741

# 138
  • The point of no return
  • Мнения: 822
Търся рецепта за лесен и бърз кекс с бадемово брашно. Ако някой е правил и има под ръка такава, ще се радвам да сподели bouquet

За вечеря смятам да спретна крем супа от картофи, цвекло, моркови и спанак.

# 139
  • Мнения: 6 012
За вечеря пържени тиквички с какъв сос мога да заместя киселото мляко ?

# 140
  • Мнения: 4 859
За вечеря пържени тиквички с какъв сос мога да заместя киселото мляко ?
Сос скордаля ми допада на мен
http://brazilka.blogspot.bg/2013/08/blog-post_3704.html?m=1
В рецептата има линкове и за вариант с галета/варени картофи.

# 141
  • София
  • Мнения: 5 767
За вечеря пържени тиквички с какъв сос мога да заместя киселото мляко ?

доматен сос с чесън

# 142
  • На острова
  • Мнения: 1 275
Честит празник! 🇧🇬

Направих снощи чудна баничка с булгур и гъби, оставих я хубаво да се препече и стана разкош /че един от предните пъти вътре беше останала глетава/.


Днес ще правя оризови спагети със зеленчуци и гьоза /гьозите ки купих готови/.

Правих и постна торта-проба, но нямах оцет, за да изгася содата и сложих лимон отделно. Е, не се получи. На вид е добре, сочна, но бие на содена питка. С крем 😆

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 12:10 от ~Миа~

# 143
  • София
  • Мнения: 7 892
...
Правих и постна торта-проба, но нямах оцет, за да изгася содата и сложих лимон отделно. Е, не се получи. На вид е добре, сочна, но бие на содена питка. С крем 😆
...

Следващия път опитайте с бакпулвер.

# 144
  • Варна
  • Мнения: 771
~Миа~Flowers Hibiscus  много вкусни изглеждат и двете ни неща.Би ли споделила рецептата за тортата.
Благодаря! Flowers Four Leaf Clover

# 145
  • На острова
  • Мнения: 1 275
Благодаря, РуК! Рецептата я правих по тази рецепта, на английски е. Само, че аз сместа я разделих на две части, че имам два пекарски ринга. И по средата мазах сладко от ягоди, а блатовете залях леко със сока на едни праскови.
https://sweetiedarlingcakes.co.uk/recipe/vegan-birthday-cake/

Дядо Хаджия, аз сложих и бакпулвер (плюс содата). Така беше по рецепта.

# 146
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Днес супа от спанак и коприва и хумус.
Споделете какви подхравки слагате на хумус? Помня, че преди съм правила един хумус с много подправки, беше доста пикантен и много хубав, но не можах да намеря рецептата. Сега сложих само кимион. Пак е хубав, но онзи беше по-вкусен.

# 147
  • София
  • Мнения: 2 992
И аз де отчета:баница с картофи и карамелен сладкиш с ябълки игрис. Сладкиша стана разкошен. Направих го по тзи рецепта, замених тиквата с ябълки. Не сложих масло, а олио.
https://gotvarstvo.net/2015/01/17/recepta-za-sladkish-ot-tikva.html



# 148
  • Мнения: 1 317

savina_33, на хумуса слагам къри. За днес приготвих постни сарми със  зелеви листа и булгур, руска салата в постен вариант с майонеза от нахут и за десерт- Мързелив щрудел с ябълки и тиква, имах само ябълки, но пак се получи вкусен.
http://ilrai.blogspot.bg/2014/11/blog-post_24.html

# 149
  • София
  • Мнения: 4 316
Хумусът най-често го правя с кимион. Обичам го и с лют червен и пушен сладък пипер. Хубав би станал с малко олио от черен кимион.
На едно място ми хареса наръсен със сумак и нигела, имаше и лека сладка жилка.
По персийски е с гъст ябълков сироп и малко сушени смокини - по малко

Общи условия

Активация на акаунт