Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 172
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Tuly, ето моята любима солена торта. Идеална е  за деца защото няма майонеза.

http://mykitchentakeover.blogspot.bg/2017/02/blog-post_19.html?m=1

# 736
  • Мнения: 1 317
Търся изпитана рецепта за солена торта, която да може да се реже на прилични парчета без да се разпадат?
Търся и идеи за хапки или сандвичи,подходящи за почерпка за р.д.

Вкусни хлебчета с кайма и маслини
http://prekrasna.bg/vkusni-hlebcheta-s-kaima-i-maslini/
Пъстричко, шаренко, къдравко руло
http://alekskalina.blogspot.bg/2013/07/blog-post_17.html
Шарено руло с плънка
http://pep-4o.blogspot.bg/2011/08/blog-post_28.html
Солени бутерки
https://elti-spodeleno.blogspot.bg/2015/08/soleni-buterki.html
Бутерки с маслинова паста
http://brazilka.blogspot.bg/2009/12/1-450.h
Пици-мъфини с бутер тесто /Щутцерчета/
http://didi-mybook.blogspot.bg/2011/11/blog-post.html
Бутер кошнички с плънка
https://www.bonapeti.bg/recepti/buter-koshnichki-s-planka/
25 вкусни хапки, с които ще впечатлите гостите си
http://www.highviewart.com/gurme/25-vkusni-hapki-s-koito-shte-vp … tite-si-2217.html
Пълнозърнеста солена торта
http://rusianamihailova.blogspot.bg/2016/08/blog-post_12.html

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 17:48 от doroty3

# 737
  • София
  • Мнения: 10 885
Отново не успях да направя нормален кекс. Пълен провал. Сместа изтече във фурната, аз я отворих за да сложа тава под формата и всичко се сплеска подобаващо. Пародията на кекс залепна по цялата форма и стана един пръст глетав ужас. Направо не знам къде бъркам. Снощи бях много ядосана. Изхвърлих металната форма барабар с идиотския ми кекс. Коя рецепта да използвам, помагайте! Ще си купя и силиконова форма и пак ще пробвам, като ми мине лудостта.

Пробвай с тази рецепта: Черен кекс без яйца. И в никакъв случай не отваряй вратата на фурната, преди да се е изпекъл кексът.  Peace

# 738
  • here and now
  • Мнения: 4 253
Кекс се научих да правя по тази рецепта - http://www.bg-mamma.com/?topic=328701
Фал не е имало никога, спазвам всичко, както е в рецептата, използвам кухненска везна.

# 739
  • Мнения: 6 001
Аз откакто открих силиконовите форми не ползвам хартиени такива за мъфини.
Иначе знам, че кексовите теста с кисело мляко залепват.

# 740
  • Мнения: 9 111
Силикона старее, не го харесвам аз.
Ще пусна нова тема утре, малко ще натоварим тази

# 741
  • Мнения: 320
Здравейте! Имам проблем с един сос за паста и не ми дава мира... Значи много редовно го правих преди години и винаги ми се получаваше, но явно съм забравила пропорциите или не знам и аз какво и сега не става и не става. Соса е за пълнена паста (равиоли, тортелини). Загрява се високомаслена сметана (над 30%) и се добавя пармезан и се бърка докато се сгъсти и това е, само добавях черен пипер. Три пъти го правя вече и или става много рядко, или остава на бучки, или загаря. За две порции слагам 200 грама течна сметана и 100-150-200 настърган или на прах пармезан. Някой има ли опит да ми каже приблизителни пропорции или време. ?

# 742
  • Мнения: X
Моля, за простичка рецепта за начинаещи готвачи за пълнен  заек.
Цяла вечер поглеждах някой дали не се е притекъл на помощ.

# 743
  • София
  • Мнения: 11 713
Моля, за простичка рецепта за начинаещи готвачи за пълнен  заек.
Цяла вечер поглеждах някой дали не се е притекъл на помощ.

Никога не съм приготвяла заек, не съм и опитвала, но ще ти подам една рецепта, не е моя, не знам как е. Има и видео, виж я, дали ще ти хареса
http://recepti.gotvach.bg/r-3-%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0% … D1%8A%D0%B1%D0%B8

# 744
  • Мнения: 10 385
Аз откакто открих силиконовите форми не ползвам хартиени такива за мъфини.
Иначе знам, че кексовите теста с кисело мляко залепват.

Бухва ли ви кекса в силиконовите форми? Аз имам една за кекс, но така се разширява настрани, че изобщо не ми се издига кекса. Един път правих козунак в нея и пак нищо не стана. Понякога слагам силиконовата форма в друга кексова форма (метална), за да не се разжлямбва настрани кекса

# 745
  • Мнения: X
Марчева, много ти благодаря, така си го представям.

# 746
  • София
  • Мнения: 11 713
Марчева, много ти благодаря, така си го представям.
Радвам се , че помогнах.  Simple Smile Разтърсих се за да има и видео, да го видиш как става.
Аз откакто открих силиконовите форми не ползвам хартиени такива за мъфини.
Иначе знам, че кексовите теста с кисело мляко залепват.

Бухва ли ви кекса в силиконовите форми? Аз имам една за кекс, но така се разширява настрани, че изобщо не ми се издига кекса. Един път правих козунак в нея и пак нищо не стана. Понякога слагам силиконовата форма в друга кексова форма (метална), за да не се разжлямбва настрани кекса
Ми... една форма в още една форма... защо трябва да е така, не ми е ясно. Толкова приготвям разни сладкиши, повечето момичета зная и никога до момента не ми е спадал или разваляй кейка, мога да пусна и снимки, но не мисля ,че е необходимо. Никога не печа в силикон, не съм доволна. Винаги , всяка  метална форма независимо от формата ѝ дали е ребрована, кръгла или  правоъгълна, малка, голяма няма значение, ( при кръгла и правоъгълна поставям хартия на дъното) винаги се намаслява много хубаво с пръстите на ръката, за още по сигурно може да се посипе с малко брашно, да се изтръска и да се постави  кейковото тесто. Готово. Всеки кейк се пече бавно, на 165-170 градуса, първи минути не се отваря фурната, не е необходимо, след това към края на печенето се проверява с дълго дървено шишче дали е готов. Изважда се, ако е готов, оставя се във формата за 15-20 мин. минава се с палетната шпатула покрай външните страни да не се е залепил за стените и се обръща в/у мрежа. Готово.

Последна редакция: чт, 18 яну 2018, 01:29 от marchеva14

# 747
  • Мнения: 10 385
Аз пека с хартия за печене, и после изваждам заедно с хартията, но със силиконовата форма е по-удобно, изобщо не залепва. Слагам я в друга форма, за да не се разширява настрани. Иначе, едно време и ние намаслявахме и набрашнявахме, но това не му пречи да залепне. Кейка не спада в силиконовата форма, просто се разширява настрани, а не нагоре

# 748
  • Мнения: 320
И аз много използвам силиконови формички, за мъфини и мини браунита и най-вече за кашкавалени суфлета и зеленчуци с яйца. Много е удобно, никога не залепва  и няма нужда от мазнина и си въобразявам, че са 
по-диетични Grin .

# 749
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Моля, за простичка рецепта за начинаещи готвачи за пълнен  заек.
Цяла вечер поглеждах някой дали не се е притекъл на помощ.


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт