Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 206
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Между другото се получи вкусни. Като изстинаха нямаха вкус на сода. Е, рошави бяха и безформени,но пак бих ги направила, че са лесни. Но ще бъдат на питки оформени, не в типичната форма на бретцела 😆

# 721
  • София
  • Мнения: 4 884
Отново не успях да направя нормален кекс. Пълен провал. Сместа изтече във фурната, аз я отворих за да сложа тава под формата и всичко се сплеска подобаващо. Пародията на кекс залепна по цялата форма и стана един пръст глетав ужас. Направо не знам къде бъркам. Снощи бях много ядосана. Изхвърлих металната форма барабар с идиотския ми кекс. Коя рецепта да използвам, помагайте! Ще си купя и силиконова форма и пак ще пробвам, като ми мине лудостта.

# 722
  • Мнения: 211
Здравейте!

След коледните меденки, вече поглеждам към тези за Свети Валентин и ми се иска да изненадам всички в къщи, затова имам няколко въпроса. Разглеждам сайта на Сладката къща и по-специално принт декорациите. Можете ли да обясните както точно се работи с тях? Дали съм разбрала правилно, че върху меденката се слага фондан, а върху него принт декорацията, която трябва да е на фонданена хартия?  newsm78 Има ли някакви тънкости при работа с такава принт декорация?

Благодаря ви предварително! bouquet

# 723
  • София-Младост
  • Мнения: 23 374
Отново не успях да направя нормален кекс. Пълен провал. Сместа изтече във фурната, аз я отворих за да сложа тава под формата и всичко се сплеска подобаващо. Пародията на кекс залепна по цялата форма и стана един пръст глетав ужас. Направо не знам къде бъркам. Снощи бях много ядосана. Изхвърлих металната форма барабар с идиотския ми кекс. Коя рецепта да използвам, помагайте! Ще си купя и силиконова форма и пак ще пробвам, като ми мине лудостта.
Не ползвай форма с откопчаващо се дъно, или поне сложи хартия отдолу... Най-често вкъщи правя този вариант и до  сега не  е имало провал, пробвай когато ти мине яда Simple Smile За да не ми залепва винаги слагам хартия за печене.
Най-удобни са ми тези продълговатите, иначе имам и кръгла силиконова.
https://albisrecipebook.blogspot.bg/2016/11/blog-post_21.html

# 724
  • Мнения: 4 859
Здравейте!Искам да направя нещо като запеканка с пилешко месо.Някой с рецепта или идея как да се случи това?
Пилешки късчета с майонеза и кашкавал,много любими
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/06/blog-post_95.html?m=1
Картофена запеканка с пилешко
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2014/11/blog-post_62.html?m=1
Заеканка с пилешко и картофено пюре
https://radi-homemade.blogspot.bg/2017/09/chicken-casserole-reci … h-mashed.html?m=1
Пиле по белгийски
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/10/blog-post_10.html?m=1

# 725
  • Плевен
  • Мнения: 1 616
Здравейте!Искам да направя нещо като запеканка с пилешко месо.Някой с рецепта или идея как да се случи това?
Пилешки късчета с майонеза и кашкавал,много любими
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/06/blog-post_95.html?m=1
Картофена запеканка с пилешко
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2014/11/blog-post_62.html?m=1
Заеканка с пилешко и картофено пюре
https://radi-homemade.blogspot.bg/2017/09/chicken-casserole-reci … h-mashed.html?m=1
Пиле по белгийски
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/10/blog-post_10.html?m=1

Благодаря за рецептите!Много идеи ми даде.

# 726
  • София
  • Мнения: 11 732
Като моите бретцели. Всичко оклепах, а тестото ми се разпадаше при попарването. Къде сбърках в технологията???
Сега и от фурната се носи ужасна миризма на сода. ОфЪ, 'начи! Ще си ядат сандвичите Joy
Оригиналното тесто за бретцели е кофти за доизкусуряване, има и Natriumlauge, което даже идея си нямам къде се купува, имаше и други съставки, за да се добие типичният вкус. Прави се над 24 часа и т.н. Ако си взела рецептата от бг сайт или блог - аз лично досега не съм срещнала такава с оригиналното тесто, всеки си прави някакво тесто, включително и с прясно мляко съм мяркала  Shocked, което после оформя като нещо, което сам си нарича бретцел. .....................Та, моето предположение е, че тестото не е било наистина като за бретце.
.................................
Ми.............. не съм много съгласна. Тази рецепта, която ще пусна си е взета от един австрийски готвач и той точно показва как се работи бретцел/претцел,  и как да се приготви у дома,  няма значение буквата, защото в Австрия го изговарят с" п" , а в Германия с" б".
На вкус си е точно бретцел, а и нееднократно ходя в Германия и мога да преценя как е вкусово.
http://recepti.gotvach.bg/r-52631-Австрийски_Претцел

# 727
  • Мнения: 1 319
Здравейте!Искам да направя нещо като запеканка с пилешко месо.Някой с рецепта или идея как да се случи това?
И от мен:
КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА- търпи голямо разнообразие -  без месо и с различни видове меса и плънки.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13040591#msg13040591
ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13282859#msg132828

И двете рецепти са на Лабрекс, които станаха  любими на нашето семейство. Винаги отличен резултат.
Благодаря!:hibiscus:





# 728
  • Мнения: 1 111
Търся изпитана рецепта за солена торта, която да може да се реже на прилични парчета без да се разпадат?
Търся и идеи за хапки или сандвичи,подходящи за почерпка за р.д.

# 729
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ми.............. не съм много съгласна. Тази рецепта, която ще пусна си е взета от един австрийски готвач и той точно показва как се работи бретцел/претцел,  и как да се приготви у дома,  няма значение буквата, защото в Австрия го изговарят с" п" , а в Германия с" б".
На вкус си е точно бретцел, а и нееднократно ходя в Германия и мога да преценя как е вкусово.
http://recepti.gotvach.bg/r-52631-Австрийски_Претцел
[/quote]
Не е и нужно да сме съгласни, защото няма в типичната немска пекарна бретцел, който да изглежда като този в линка - много по-тънки са, не се мажат с жълтъци и се използва въпросното Natronlauge, за което даже уикипедия знаеше.

За австрийците не мога да говоря, но ако на мои колеги някой им даде това на картинката от линка и после им покаже това на снмката по-долу, мисля, че знам за кое ще кажат, че е типичното и традиционно бретце (както му казват при нас). Wink


Не казвам, че едното е лошо, а другото хубаво, а че просто оригиналните рецепти на Мюлер и т.н. не включват тези съставки.

# 730
  • Мнения: 960
Момичета за пореден път правя солени мъфини и за пореден път не мога да ги извадя безпроблемно от хартиените формички. Къде бъркам, някакви хитринки?

# 731
  • Мнения: 4 859
Търся изпитана рецепта за солена торта, която да може да се реже на прилични парчета без да се разпадат?
Търся и идеи за хапки или сандвичи,подходящи за почерпка за р.д.
Картофена салата торта ,заради желатина се реже на хубави парчета
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/01/blog-post_3154.html?m=1
И този палачинкова торта
http://www.mycookingbookblog.com/solena-palachinkova-torta/
Хапки
http://sentimentsinthekitchen.blogspot.bg/2015/01/blog-post_20.html?m=1
Брускети
http://mangiare-ili-kulinarni-strasti.blogspot.bg/2015/06/blog-post.html?m=1
Рулца от бутер тесто
http://mysweethobby.blogspot.bg/2016/08/rulca-ot-buter-testo-s-shunka.html?m=1
Палачинкови хапки рулца
http://itcook.blog.bg/recepti/2013/11/13/bg-sushi.1205155
Рулца от шунка по чешки-може да се нареждат на хапки и забодат с клечки
https://uhaena.blogspot.bg/2014/12/blog-post_9.html?m=1
Хапки от баНица
http://recepti.gotvach.bg/r-81370-%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8 … 8%D1%86%D0%B0?l=1


Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 16:09 от lady_gothic

# 732
  • Мнения: 7 295
Този проблем с други хартиени капсули имаш ли го?Аз обикн.ползвам едни и същи рецепти,но при разл.хартиени формички имам различни резултати -някои ги отлепвам без проблем(като днес),а друг път повечето от мъфина си остава по хартията.

# 733
  • Мнения: 185
Момичета за пореден път правя солени мъфини и за пореден път не мога да ги извадя безпроблемно от хартиените формички. Къде бъркам, някакви хитринки?

Купих си форма с керамично покритие за да правя мини омлети и яйца на очи. Не ми се отделяха. Пробвах с хартиени формички - не ми се отделяха. Купих си силиконови чашки и са перфектни. За мини омлети ги намазвам само. За яйца на очи слагам малко вода и малко мазнина във формата и после само ги изсипвам от чашката.

# 734
  • Мнения: X
Как се готви прясно заколен заек, че нямам място да го замразя?

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 17:54 от Анонимен

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт