За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 4 713
Въпроса ми не мисля че е за тук ,но видях че друга съфорумка се интересува за фритюрник ...... трябва ми миксер до 30 лв ,какъв ще ми препоръчате ? С купа ли е по —добре или без ?

# 451
  • Мнения: 2 774
..........................
Та въпросът ми е отново актуален - търся къде се продава фиксатор за сметана. За София става въпрос.
Това крем-тартар ли е, ( cream  of tartar) защото това се добавя към сметаната за да е стабилна, но тук, у нас не съм виждала. Би ли споделила от къде го купуваш, интересувам се. Благодаря ти!
Не, не е тартар,  фиксатор за сметана се води - глюкоза и нишесте е състава, смесва се с малко захар и се добавя към сметаната. Аз купувах от Кауфланд. Скоро не съм вземала обаче....
Не успях да прикача снимка от телефона,  съжалявам.

# 452
  • София
  • Мнения: 11 721
[.................Не, не е тартар,  фиксатор за сметана се води - глюкоза и нишесте е състава, смесва се с малко захар и се добавя към сметаната. Аз купувах от Кауфланд. Скоро не съм вземала обаче....
Не успях да прикача снимка от телефона,  съжалявам.
Благодаря за обяснението, нищо не ми говори.

# 453
  • Мнения: 35 129
Фиксатор бях вземала от Кауфланд

# 454
  • Мнения: 5 133
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
beauty_magnolia, свекърва ми има кафеварка подобен тип. Прави 4 кафета силни като от кубинките. Не знам в момента дали се предлагат някъде такива. Показвам:
Скрит текст:
и видях друга по-модерна
Скрит текст:
.


 newsm74

Интересно решение. Не съм виждала такива кафеварки. Принципът им на работа е като кубинската така като гледам и си работят самостоятелно.  Peace Ей такова нещо ми трябва, а и не само на мен ще ми е полезно.  Peace

http://narmagbg.com/produkt/%d0%ba%d0%b0%d1%84%d0%b5%d0%b2%d0%b0 … 0%b0%d1%84%d0%b5/
[/spoiler]

 newsm74

# 455
  • Мнения: 121
Много благодаря за споделените рецепти за приготвянето на курбан.

# 456
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Правих птичи гнезда от кайма и яйце, но яйцата ми дойдоха много големи, затова реших, че е добра идея да сложа само жълтъка с мъничко от белтъка. Получиха се идеално, но в момента имам 7 белтъка в хладилника и не знам какво да ги правя. Искам да е нещо солено, но нямам идеи. Така че моля за идеи какво солено нещо да направя със 7 белтъка.

# 457
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Може да ги разбиеш леко и да изпечеш в/у намаслена хартия,да стане като блат,после да го намажеш с нещо,гарниране с шунка,кашкавал,каквото се сетиш,навиваш на руло ...

# 458
  • Мнения: 5 742
Правих птичи гнезда от кайма и яйце, но яйцата ми дойдоха много големи, затова реших, че е добра идея да сложа само жълтъка с мъничко от белтъка. Получиха се идеално, но в момента имам 7 белтъка в хладилника и не знам какво да ги правя. Искам да е нещо солено, но нямам идеи. Така че моля за идеи какво солено нещо да направя със 7 белтъка.
Виж тези бисквити, вчера си ги записах, точно за останали белтъци, при мен също се случва често.
https://blog.giallozafferano.it/benessereegusto/biscotti-morbidi-alle-mandorle/

# 459
  • Sofia
  • Мнения: 26 416
Това е сладко,а тя търси за солени рецепти

# 460
  • Мнения: 7 710
Въпроса ми не мисля че е за тук ,но видях че друга съфорумка се интересува за фритюрник ...... трябва ми миксер до 30 лв ,какъв ще ми препоръчате ? С купа ли е по —добре или без ?

Аз съм доволна от този https://www.emag.bg/mikser-star-light-300-w-6-skorosti-turbo-ino … 00w/pd/D8593MBBM/ ... бях го взимала на някаква промоция за 25 лв Simple Smile С купа се съмнявам да намериш за толкова пари Wink

# 461
  • Мнения: 5 742
Това е сладко,а тя търси за солени рецепти
Кой за каквото си мисли, само сладки са ми в главата тези дни. Grinning

# 462
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Въпроса ми не мисля че е за тук ,но видях че друга съфорумка се интересува за фритюрник ...... трябва ми миксер до 30 лв ,какъв ще ми препоръчате ? С купа ли е по —добре или без ?
Определено ти препоръчвам да е без купа. Не само, че заема място тази купа, но и вероятно имаш други купи вкъщи. Моят старият беше за 10 евро, още работи, просто получих нов, марков, но специално държах да е без купа. За мен, миксерите с купа са най-безумното нещо на този свят, изключвайки професионални сладкарници или кухни, разбира се. Всички функции ги има в роботите.

Та, моята препоръка - най-простият и евтин, без купа.  Peace


Благодаря за обяснението, нищо не ми говори.
Марчева, ето снимка на продукта. Според съдържанието има декстроза, модифицирано нишесте и Е341, което нз наизуст какво е.





Искам да е нещо солено, но нямам идеи. Така че моля за идеи какво солено нещо да направя със 7 белтъка.
Спаначено руло с пушена сьомга, като вместо 2 яйца, за блата слагаш примерно 4 белтъка на сняг.
Намирам тук една рецепта, тя е доста усложнена, тук Еликсирчето е сложила сушени домати, но не намирам оригинала, пък искам да ти дам линк от блог, където мерките не са 1 към гьотере и рецептите се получават.

http://kulinarenelixir.blogspot.de/2015/03/blog-post_27.html

# 463
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Съжалявам за 2та последователни поста, но предишният стана твърде дълъг с отговорите, а сега имам въпрос.  Laughing

Купих свински език. Яла съм го само като дете, направен от баба и после в заведения телешки език. Окрехкостен е моят.
Как се готви такова чудо? Първо се вари и после на тиган? Знам, че му се бели ципата... И за колко време се обработва термично, че няма да ми остане много време днес (езичетата са съвсем малки, 5 броя общо 700 грама)?

Може и директно линк към готова рецепта, само да не е с някакви червени сосове или други доматени и брашнени сосове. Аз си представях, че ще му отива сметанов сос с каперси, но много рядко съм яла, за да преценя.

# 464
  • Мнения: 9 111
език http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA с масло,  със сос от каперси и сметана; паниран.  в първата рецепта има и упътване за варенето и беленето.
Обаче да ме прощаваш Wink на Еликсирчето рецептите се получават винаги  Naughty и не са едно към гьотере. За разлика от мен тя прецизно мери  Mr. Green Източника и е Ева Тонева , но тя си прибира рецептите в електронна книга е не се виждат вече.  Тук има на Бон Апети https://www.bonapeti.bg/recepti/spanacheno-rulo-s-pushena-syomga/ 
Иначе без всякакви рецепти с много белтъци може да с е направят спаначени  палачинки, палачинки от тиквички (на всички тези вместо цели яйца - белтъци само) и солена плънка по желание. мини  омлети със зеленчуци /или фритата със зеленчуци; в някакъв картофен (+-броколи) огретен

Общи условия

Активация на акаунт