За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 390
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Да, точно на Еликсирчето се получават, затова макар да не е оригиналната рецепта с пушената сьомга, която исках да покажа, пускам точно нейната, точно защото рецептите й са много хубави. Simple Smile

Явно нещо не съм се изразила точно, защото еднакво мислим за този блог. 

А сега отивам да си избера "езикова" рецепта, благодаря ти  Hug.

# 466
  • София
  • Мнения: 11 703
[Определено ти препоръчвам да е без купа. Не само, че заема място тази купа, но и вероятно имаш други .............. За мен, миксерите с купа са най-безумното нещо на този свят, изключвайки професионални сладкарници или кухни, разбира се. Всички функции ги има в роботите.
............................
Марчева, ето снимка на продукта. Според съдържанието има декстроза, модифицирано нишесте и Е341, което нз наизуст какво е.
...........................

[/quote]
Криси, не си права за миксерите с купа.! Ползвам такъв на Kenwood  те се водят полупрофесионални, няма такова удоволствие, няма нещо което да не съм забъркала в него и е винаги с отличен резултат, а този който ползвам не е с най-многото екстри, не съм купувала допълнителните разните  белачки и мелачки, не ми трябват, но всичко друго за месене, разбиване, смесване правя в него.  Peace Удоволствието е мое!
Благодаря за фиксатора за сметана, не съм виждала до момента , но ще погледна, но когато сложа няколко капки лим. сок при разбиването на белтъците те се държат повече от прилично.

# 467
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Съжалявам за 2та последователни поста, но предишният стана твърде дълъг с отговорите, а сега имам въпрос.  Laughing

Купих свински език. Яла съм го само като дете, направен от баба и после в заведения телешки език. Окрехкостен е моят.
Как се готви такова чудо? Първо се вари и после на тиган? Знам, че му се бели ципата... И за колко време се обработва термично, че няма да ми остане много време днес (езичетата са съвсем малки, 5 броя общо 700 грама)?

Може и директно линк към готова рецепта, само да не е с някакви червени сосове или други доматени и брашнени сосове. Аз си представях, че ще му отива сметанов сос с каперси, но много рядко съм яла, за да преценя.




http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_19.html



http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/04/blog-post_8.html



# 468
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 685
Здравейте Simple Smileза първи път ще правя торта с покритие от фондан .Бихте ли ми препоръчали подходящ  блат  за тортата?

# 469
  • Мнения: 6 758
Стабилизатор за сметана съм намирала в почти всеки хранителен магазин, където има продукти на Йоткер. Не знаех, че е проблем да се открие в момента, но ако е така в Зоя го предлагат. Предполагам, че и в други магазини за подправки също може да се намери.

# 470
  • София
  • Мнения: 11 703
Стабилизатор за сметана съм намирала в почти всеки хранителен магазин, където има продукти на Йоткер. Не знаех, че е проблем да се открие в момента, но ако е така в
Така да беше казала,   Simple Smile Зоя е до мен дето се казва. Още днес ще мина и ще взема, не знам дали наистина го искам, но след като споделят че е хубав, взимам. Simple Smile

# 471
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Пейч, благодаря и на теб. В първия сос има домат, така че отпада, но от втората рецепта разбрах технологията. Simple Smile

Пепи, явно този език с каперси и сметана от теб съм го видяла, когато си го пускала и ми е останал в главата. Няма шанс иначе сама да измисля баш пък същото. Ама как щях без да искам да обявя твоя рецепта за свободно съчинена от мен Mr. Green. Хората крадат снимки, аз направо цели идеи.  Laughing

# 472
  • Мнения: 9 107
мЛого важно  Laughing  важното е да ти хареса. Ако ще го правиш - заложи на повечко сос. Езичетата ти са малки, ще се сварят бързо. Вариш ок 40 мин и порбваш с вилица - ако влиза лесно в месото му - значи са добре. Има ли съпротивление - вариш още. А щом са и окрехкотени - значи  до 40 мин трябва да станат.   

# 473
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Благодаря за идеята за белтъците, довечера ще спретна нещо.

Стабилизатор за сметана купувам от Кауфланд, същя като от снимката е.

# 474
  • Мнения: 4 859
Препоръчайте ми рецепта за крем супа със сьомга, моля! Simple Smile
Нещо бързо и вкусно.
Много късно,но все пак
http://m.bg-mamma.com/?topic=268348.15
Вместо маргарин слагам масло,много я харесват.

# 475
  • София
  • Мнения: 4 709
Искам да меся питка .... знам какви са продуктите ,но незнам колкото топла трябва да е водата за да фтаса добре—нали като се сложи маята и след това се замесва с вода ... но незнам колко топла трябва да бъде ..... може ли да ми помогнете съа съвет !😇

# 476
  • Мнения: 6 758
Като си топнеш пръста и го задържиш да не ти пари, а да ти е приятно топло, т.е. да не е повече от 35-36 градуса.

# 477
  • Пловдив
  • Мнения: 412
И сложи една щипка захар в маята.

# 478
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Препоръчайте ми рецепта за крем супа със сьомга, моля! Simple Smile
Нещо бързо и вкусно.
Много късно,но все пак
http://m.bg-mamma.com/?topic=268348.15
Вместо маргарин слагам масло,много я харесват.

Благодаря! Ще я пробвам следващия път. Вчера я приготвих с картофи и сметана. Стана чудесна! Simple Smile

# 479
  • София
  • Мнения: 4 709
И сложи една щипка захар в маята.
[/quote
Защо?

Общи условия

Активация на акаунт