За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 460
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Разград
  • Мнения: 3 110
max-mama,благодаря! Не се сещам в Метро на коя фирма беше, тази на доктора,откъде я купуваш?

Има я във всички хранителни магазини в опаковка от по 4 капсули.
Писах по-горе, но това е есенция, не е течна ванилия.

Ооо,да,извинявай! Flowers Hibiscus
На мен много ми харесва тази есенция на Доктора,може да ти допадне.

# 511
  • София
  • Мнения: 11 732
[...............Ооо,да,извинявай! Flowers Hibiscus
На мен много ми харесва тази есенция на Доктора,може да ти допадне.

Не , не ми допада, тя е изкуствена и на мен ми мирише лошо.

# 512
  • Мнения: 385
marchеva14, благодаря, ще купя течната.

# 513
  • Мнения: 1 479
Скрит текст:
Моля за съвет...силно загоря една тенджера,варих мляко,и въпреки че сложих вода много загоря.Пет дни вече се кисне със сода,търках с едра тел и изобщо не поддава на почистване...какво да правя?

В такива ситуации използвам Медикс за загорели мазнини.Обливам с препарата,оставям за ден-два,загорялото се отлепя буквално и после измивам.
Doli, max-mama е дала съвет за Медикс за загорели мазнини, но ден-два е много време да седи тенджерата. Ако е алуминиева, ще се повреди. Пробвай с препарата 5-10 минути и наблюдавай. Ако стане на пяна измивай тенджерата. Ако трябва повтори. Аз така си повредих алуминиева тавичка. Медикса стоя 1 час и тя стана на петна и дупки.

# 514
  • Мнения: 5 746
ММ купил четвъртина малко прасенце с кожа. Ще го мариновам и пека под фолио, но се чудя колко време ще му трябва? Би трябвало бързо да се опече според мен, около час. Като махна фолиото как да му направя кожичката хрупкава? Ще поливам със соса, но това дали ще е достатъчно? Никога досега не съм пекла малко прасенце.

# 515
  • Мнения: 4 808
Моля за съвет...силно загоря една тенджера,варих мляко,и въпреки че сложих вода много загоря.Пет дни вече се кисне със сода,търках с едра тел и изобщо не поддава на почистване...какво да правя?
Аз ползвам Бинго OV, наръсвам, слагам малко вода, оставям я през нощта да се накисне и на сутринта всичко излиза, но все пак зависи каква е тенджерата.

# 516
  • Мнения: 960
Doli аз знам, че трябва да поври малко със содата, за да омекне, като я махнеш може да сложиш и оцет и тогава пробвай да изстържеш. Би трябвало да стане по-лесно почистването.

# 517
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Благодаря,утре ще се мъча с нея

# 518
  • Мнения: 881
Къде в София мога да купя сурови фъстъци? За предпочитане верига магазини, а на пазари. Благодаря

# 519
  • Мнения: 3 615
За баница със спанак и сирене трябва ли да се задуши спанака или може и суров,слагат ли се и яйца?
Да, задушава се, защото иначе ще остане суров. Да, слагат се и яйца.
Въпрос на вкус може и суров да се сложи и не става  никак зле.Кой както обича ние ядем спанак на салата.

# 520
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Къде в София мога да купя сурови фъстъци? За предпочитане верига магазини, а на пазари. Благодаря
В Била и Лидл съм виждала

# 521
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Къде в София мога да купя сурови фъстъци? За предпочитане верига магазини, а на пазари. Благодаря

В Метро взех миналата седмица - сурови натрошени по 500 г разфасовка. Малко е много, но вече половината заминаха. Гаранцията им е до 28.12.2017г.

# 522
  • Стара Загора
  • Мнения: 485
Вчера се опитах да правя майонеза по тази рецепта: 1-яйце, 250 мл. зехтин, 1 ч.л.сол и 1 ч.л. лимонтузу. Не се сгъсти, прибрах я в хладилника и се чудя дали мога да я пасирам отново и какво да я правя. А за руската салата съм нарязала продукти, пак от вчера и са в хладилника. Моля за изпитана рецепта за майонеза, ако тази е неспасяема.

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 14:15 от вилия

# 523
  • гр.София
  • Мнения: 2 761
Вчера се опитах да правя маюнеза по тази рецепта: 1-яйце, 250 мл. зехтин, 1 ч.л.сол и 1 ч.л. лимонтузу. Не се сгъсти, прибрах я в хладилника и се чудя дали мога да я пасирам отново и какво да я правя. А за руската салата съм нарязала продукти, пак от вчера и са вхладилника. Моля за изпитана рецепта за маюнеза, ако тази е неспасяема.
аз я правя като теб, но слагам 2 жълтъка  Peace
но, с олио по-ми харесва.

# 524
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Сурови фъстъци има и в магазините за ядки обикновено.

За маьонезата - ако веднъж си я разбила и не е станала няма как да я оправиш. Вземаш яйцето и го слагаш първо в буркан, добавяш сол, лимонтозу, отгоре наливаш внимателно мазнината. Слагаш пасатора и пускаш веднъж на макс, маьонезата ще започне да се сгъстява и побелява, тогава вдигаш бавно пасатора нагоре и това е. От опит казвам, че ако си тръгнала да правие маьонеза с яйце, което е вече разбито веднъж няма да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт