Добра скара (грил) за апартамент

  • 40 223
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Ами пуши си, колкото всяка друга скара. Според мен пушенето зависи от това какво си сложил на скарата, а не от вида скара. Зависи колко ти е качествен абсорбатора. Аз не мога да я ползвам вътре, защото комина на абсорбатора ни е прекъснат някъде нагоре по етажите и дърпа колкото да не е без хич. Но ако ти е добър може би става, не знам.

# 16
  • Мнения: 4 452

mamamari от линка ти не разбирам каква скара имаш може ли да обясниш,мерси.
Кръгла .Електрически нагревател под дебела плътна чугунена плоча.Оребрен.
Нагрява се равномерно,не залепва(но като беше нова преди да пека я минавах с масло или свинска мас докато е образува защитен незалепващ слой характерен за чугуна),но пуши и пръска.Не е за вътре.Иначе е много сочно и вкусно.Както месо така и зеленчуци. Peace
Лесно се мие само плочата се вдига и се минава с мека сапунена гъба после се плакне ,омаслява се и се прибира.
Недостатък за мен е малката производителност ( от малката площ 40-45 см в диаметър).За 3-4-ма е ок ,но за да приготвя месо на скара и печени зеленчуци за 10-15 гости ми отнема доста време.
Това е причината да  си мечтая за за онази красота от втория линк.Тя ще ми позволи да се забавлавам с гостите докато храната за всички се готви едновременно. smile3521

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
А каква е разликата между скарите с цяла плоча (независимо дали е оребрена или не) и обикновен грил тиган? И двете нямат дупки и храната реално не се пече на скара, а се пържи в собствената си мазнина. Поне в моя грил тиган така се получава. И си мисля, че и в тях ще е същото...  newsm78

# 18
  • Мнения: 4 452
А каква е разликата между скарите с цяла плоча (независимо дали е оребрена или не) и обикновен грил тиган? newsm78
Температурата. Peace Хубавата скара става бавно на добре нагрята плоча но не на силен огън а на жар.
Затова най-хубаво е да се ползва истинска жар. В случая електрическия нагревател е компромисен заместител на жарта .Направата и поддръжката на жарта за скара изисква сериозен опит и умения ,които притежават единици.За това пазара предлага алтернативи.
РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СКАРАТА И БАРБЕКЮТО (BBQ)
http://hranata.blog.bg/zabavlenie/2015/01/25/razlikata-mejdu-ska … kiuto-bbq.1333061
TЪНКОСТИ при приготвянето на скара:
http://gotvach.bg/n5-65296-Тънкости_при_приготвянето_на_скара

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 14:12 от mamamari

# 19
  • Мнения: 1 355
Записвам се да следя темата и аз съм в процес на издирване на скара, в момента ползвам уребрен тиган, не е лошо но пръска мазнина.........
Купи си един хубав решетъчен капак и ще си решиш проблема. Има ги в големите супермаркети. В началото бях доста скептично настроена, та си купих обикновен и евтин, но като видях че върши перфектна работа, купих от инокс и мия директно в съдомиялната после Peace

# 20
  • Countryside
  • Мнения: 11 639
Интересна тема, и аз обичам барбекю. Тези, които ползват скари в апартамента, много ли пуши и омирисва? Като знам грил на въглища месото как пуши.... Имам грил тиган чугунен, но още не съм го пробвала, освен че е тежък и красив други отзиви нямам. Да го мажа ли с мазнина преди употреба? И като цяло май най-простите скари от 20-30лв май пекат най-добре.

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Пуши си. Не колкото въглищата, но пак пуши доста. А дали умирисва - зависи къде е сложена. Моята е на балкона и като се затвори плътно вратата докато се пече не умирисва.

# 22
  • Countryside
  • Мнения: 11 639
Савина, опция за скара на балкон нямам. Балконът ни е много малък, и не си представям да тупна и скара. Rolling Eyes Обаче майка ми има оребрена незалепваща скара, с капак. Но не сме я пробвали дали пече ок и дали пуши. Тя и без това иска да ми я подарява, освен да пробвам, ММ ще е във възсторг.

# 23
  • Мнения: 1 355
Имаме електрическа скара AEG, половината оребрена, другата плоча, два пъти най-много ползвана и така си стои вече четири години в един шкаф. Вкъщи не съм я включвала, защото няма начин да не умирише целия апартамент. Не мога да дам отзиви как пече, само мога да кажа, че е адски бавна, а е 2000 и нещо вата. Имаме газов чугунен грил на балкона, стои си там зиме и лете, че заема доста място, но при него нещата са съвсем други. Там всичко става много бързо, проблема пък е с почистването, защото решетката е много тежка. В последно време гледам, че мъжа ми слага едно парче алуминиево фолио и нарежда върху него, та не мием след всяко печене. За две три пържолки ползвам чугунен оребрен тиган на котлона. Там също става много бързо. Като се замисля обаче, не мога да кажа къде става по-вкусно.

# 24
  • Мнения: 2 048
Пуши си. Не колкото въглищата, но пак пуши доста.
А дали умирисва - зависи къде е сложена.
Моята е на балкона и като се затвори плътно вратата докато се пече не умирисва.

кое точно не умирисва  Shocked

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Не умирисва апартамента, защото е на балкона.

Общи условия

Активация на акаунт