Коледа 2016 -2 тема

  • 113 678
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 438
Яяяя, ама нова тема ли имало? Аз се чудя къде изчезнахте...


планирам и 2-3 дози рохлички, но трябва да намеря нещо за белтъците. идеи?
забравените сладки пробвах, но не ни паснаха нещо  Blush

Добри, аз също не харесах нито напуканите шоко сладки (те май бяха само с белтъци), нито забравените ще се ядат у нас, нито целувки.

Предлагам ти:
1. Френски макарони
2. Да си направиш айсинг за къщичка с двата белтъка, тъкмо ще е добро количество, или
3. Ето това руло на Бети правих аз:

http://vkusnosbety.blogspot.de/2013/12/snowflakes-rolls-with-two-different.html

За рулото обаче да кажа:

1. Черното тесто за снежинките е адски много за едно руло, може далеч по-малко да си отделиш
2. Блатът на 2я ден, макар завит, изсъхва.
3. Пълнежите - не ги спазих 1 към 1, но 200г шоколад с 300мл течна сметана става страшно течно, макар че го чаках да се изстуди на около 0° няколко часа... Добавих и кокос (вмесо целувки), за да поеме влагата, защото той поема страшно много... Пак е течно, а както се втвърди през нощта пък, на другия ден става доста твърдо...

Давам ти обаче идеята за белтъчен блат просто. Simple Smile Също ако ядете торти, някаква с белтъчна платка с ядки и крем между платките ще ти пасне супер.  Peace Или гараш май също е така с белтъчни блатове...

Schoko-Nuss-Kugeln - каква е трайността им? Благодаря! Simple Smile

При нас не остават, но поне 2 седмици могат да траят.

Аз направих още 2 дози от тях, 1/4 вече изядохме...  Embarassed Embarassed Embarassed

Тук пренаредих малко, слепих и последните орехови сладки, които почти отидоха в историята и се вижда новата двойна доза шоко-нус кугели. Simple Smile



Благодаря, crissy, радвам се, че си пробвала тези рула.
За тъмната смес за рисуване - аз съм направила две рула Simple Smile и зависи какви рисунки правиш с тъмната смес и колко са дебели контурите. Шоколадът трябва да е с повече какао, за да не е течен крема или сметаната и шоколада да е 1:1 , ако шоколада е млечен тогава 2:1 шоколад- сметана. Може да се добави глюкоза към крема, която ще придаде лека еластичност на крема .  Харесва ми да вкарвам в шоколадовите мусове глюкоза, при охлаждане втвърдява кремовете.

# 61
  • Мнения: 1 438
Ето нещо с белтъци - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/12/7.html



можеш да замразиш и да опечеш ден -два преди Коледа тези белтъчни кексчета - много ни харесват - с дулце де лече пълнеж - http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/12/12.html





Лесно се отделят от хартията, много леки и пухкави,   ето и разрез





или тези кошнички http://vkusnosbety.blogspot.bg/2013/04/tulipe-baskets.html

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 21:34 от BiankaD

# 62
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
От утре запретвам ръкави. Доста закъснях, но се надявам да смогна.
Нямам време за експерименти, та ще се придържам към миналогодишните изпитани рецепти:
Скрит текст:
Moже ли да ми кажете рецептата на сладките, които са отдолу (на снимката) , три са една до друга, половината са с шоколад.
Също така и рецепта за белите пурички по средата.
Благодаря.
Това са меденки, потопени в разтопен шоколад и поръсени със смлени ядки /орехи, лешници, бадеми - каквото ми се намира/. А пуричките са локумките на Джемма, но вместо мас слагам масло.

# 63
  • София
  • Мнения: 11 788
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78

# 64
  • Мнения: 6 869
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78
Аз съм си записала, че излизат 62 бройки. Peace Всъщност зависи колко големи ги правиш. Peace

А с останалите белтъци аз правя "Белтъчни кексчета" от блога на Йоли. Peace И все се каня да направя ореховки.

# 65
  • Мнения: 207
Аз отново с въпрос - каква шоколадова глазура използвате (например за Schoko nuss Kugeln)? Може ли да се използва само разтопен шоколад? Предполагам, че е обсъждано вече, но не можах да намеря..

# 66
  • София
  • Мнения: 11 747
Аз отново с въпрос - каква шоколадова глазура използвате (например за Schoko nuss Kugeln)? Може ли да се използва само разтопен шоколад? Предполагам, че е обсъждано вече, но не можах да намеря..
За всякаква глазура ползвам само  шоколад висок процент разтопен на водна баня.

# 67
  • Мнения: 207
Аз отново с въпрос - каква шоколадова глазура използвате (например за Schoko nuss Kugeln)? Може ли да се използва само разтопен шоколад? Предполагам, че е обсъждано вече, но не можах да намеря..
За всякаква глазура ползвам само  шоколад висок процент разтопен на водна баня.

Благодаря!

# 68
  • София
  • Мнения: 11 788
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78
Аз съм си записала, че излизат 62 бройки. Peace Всъщност зависи колко големи ги правиш. Peace

А с останалите белтъци аз правя "Белтъчни кексчета" от блога на Йоли. Peace И все се каня да направя ореховки.

Благодаря! Peace
Веднъж само съм ги правила,но имам спомен,че не не се получиха толкова много бройки.
Докато чаках отговор на въпроса замесих две дози и тестото вече отлежава в хладилника.

# 69
  • Мнения: 4 627
Купих си нова коледна силиконова форма (тавичка за бисквити) Досега бисквити само с форми резач съм правила. Месене, точене, рязане... Кажете ми подходяща рецепта за бисквити или сладки, но не мъфини за тези форми.

# 70
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 273
Скрит текст:
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78
Аз съм си записала, че излизат 62 бройки. Peace Всъщност зависи колко големи ги правиш. Peace

А с останалите белтъци аз правя "Белтъчни кексчета" от блога на Йоли. Peace И все се каня да направя ореховки.
Благодаря! Peace
Веднъж само съм ги правила,но имам спомен,че не не се получиха толкова много бройки.
Докато чаках отговор на въпроса замесих две дози и тестото вече отлежава в хладилника.

няма да се изхвърлят  Mr. Green гаранция  Peace

от една доза излязоха точно две форми за рохлички и 8 направени на ръка -  знаи 68 броя Peace
никаква трайност нямат, да си знаете  Blush

ясмина, според мен всяко маслено тесто може да се направи в такива формички. и аз имам една такава тавичка, но няма как да стане за мъфини - плитки са дупиците. със сигурност ще стане за кошничките на джема. и тях ги мисля  Blush

благодаря ви за всички предложения за белтъците Hug

май ще ги замразявам, а някой ден ще пийна един бейлис за смелост и ще се хвана с макароните  Blush много сложни ми се виждат, но като са ми мерак  Blush Blush Blush

# 71
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 773
St Dobri, не са чак толкова страшни макароните, само такава им е славата  Laughing
От моя личен опит - има няколко важни елемента, които трябва да се спазват, за да станат добре и после няма особени проблеми Peace.

На работа си правим "коледен календар" - от 1ви до 23ти декември, всеки ден 1 или 2 колеги носят по нещо сладко за хапване със сутрешното кафе.
Онзи ден беше моят ред и направих джинджифилови бисквити:

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 08:45 от Роца

# 72
  • Мнения: 373
Здравейте, моля за помощ! Реших да направя джинджифиловите човечета по тази рецепта, тъй като имах в наличност продуктите. http://vkusno11.wixsite.com/sladkarnichkata/chovecheta
Но яйцето и маслото не бяха достатъчни да поемат тези три чаши брашно и една чаша захар, получи се консистенция на смлени бисквити, по никакъв начин не можа да се оформи на тесто - нито с месене, нито с изстудяване в хладилник.
Моля ви посъветвайте ме какво да добавя, за да се получи тесто подходящо за тези човечета - яйце ли, мляко ли, масло ли? Сместа престоя една нощ в хладилник, да я хвърлям ли или може да се преработи?

# 73
  • Мнения: 15 084
Аз си признавам, че последните ванилени кравайчета ги правих с цяло яйце. Имах само домашни яйца и то от джинка, трябваше да сложа доста от тях за тестото, че са мънички и затова сложих направо цяло яйце. Не усетих промяна във вкуса. Друга година се чудя какво да правя белтъците Simple Smile

# 74
  • Мнения: 4 871
Почнах да се чудя защо така затихна темата, а то имало нова Blush

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт