забравените сладки пробвах, но не ни паснаха нещо
Добри, аз също не харесах нито напуканите шоко сладки (те май бяха само с белтъци), нито забравените ще се ядат у нас, нито целувки.
Предлагам ти:
1. Френски макарони
2. Да си направиш айсинг за къщичка с двата белтъка, тъкмо ще е добро количество, или
3. Ето това руло на Бети правих аз:
http://vkusnosbety.blogspot.de/2013/12/snowflakes-rolls-with-two-different.html
За рулото обаче да кажа:
1. Черното тесто за снежинките е адски много за едно руло, може далеч по-малко да си отделиш
2. Блатът на 2я ден, макар завит, изсъхва.
3. Пълнежите - не ги спазих 1 към 1, но 200г шоколад с 300мл течна сметана става страшно течно, макар че го чаках да се изстуди на около 0° няколко часа... Добавих и кокос (вмесо целувки), за да поеме влагата, защото той поема страшно много... Пак е течно, а както се втвърди през нощта пък, на другия ден става доста твърдо...
Давам ти обаче идеята за белтъчен блат просто. Също ако ядете торти, някаква с белтъчна платка с ядки и крем между платките ще ти пасне супер. Или гараш май също е така с белтъчни блатове...
При нас не остават, но поне 2 седмици могат да траят.
Аз направих още 2 дози от тях, 1/4 вече изядохме...
Тук пренаредих малко, слепих и последните орехови сладки, които почти отидоха в историята и се вижда новата двойна доза шоко-нус кугели.
Благодаря, crissy, радвам се, че си пробвала тези рула.
За тъмната смес за рисуване - аз съм направила две рула и зависи какви рисунки правиш с тъмната смес и колко са дебели контурите. Шоколадът трябва да е с повече какао, за да не е течен крема или сметаната и шоколада да е 1:1 , ако шоколада е млечен тогава 2:1 шоколад- сметана. Може да се добави глюкоза към крема, която ще придаде лека еластичност на крема . Харесва ми да вкарвам в шоколадовите мусове глюкоза, при охлаждане втвърдява кремовете.