Какво да направим с останалия козунак?

  • 97 560
  • 179
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 28
Още една идея от мен как да използваме останал козунак Simple Smile

Козуначена торта с плодове

# 166
  • Мнения: 21
козуначена торта с крем-карамел, ммммммммммммм!  Heart Eyes

# 167
  • София, България
  • Мнения: 2 222
Аз го нарязвам на филии и го замразявам във фризера. После си вадя, пека на тостера и мажа с масълце и някакво сладко, уникално става  Peace

# 168
  • под тепетата
  • Мнения: 9 346
Пробвай и с бита сметана, м-м-м !

# 169
  • Мнения: 6 307
От мен две торти, едната за Великден - кокошката - с готови блатове и втората за Св. Георги от кузунак  
Не мога да ги завъртя





Последна редакция: нд, 08 май 2016, 17:26 от fatalina

# 170
# 171
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
И аз днес оползотворих останалия козунак.
Направих тортичка. Всяка филийка козунак напоих с плодов сок, след това бита сметана и пудинг. По-късно ще я пробваме.

# 172
  • Мнения: 6 307
Аз пък един от козунаците, който ми подариха, го сложих  във фризера, че ще ни омръзне да ядем само козунаци тези дни. По-натам ще го  извадя и ще го оползотворя за някой сладкиш.

# 173
  • Мнения: 36
Аз лично правя торта "Шарлота" с останалия козунак. Просто бишкотите ги замествам с него и става меко казано превъзходно.

# 174
  • Мнения: 863
Провокирана от темата за яйцата, реших да направя тема и за козунаците. Тъй като тази година тотално се провалих на Великден- яйцата се изпочупиха и боите бяха кофти, козунаците ми станаха като подметка и твърди като камък, сега имам доста материал, който не ми се ще да изхвърля... Кажете какво правите с козунака, който ви е останал и вече ви е писнало да го ядете... newsm78

Аз, когато купя козунак преди Великден, го замразявам, понеже никога не мога да купя предния ден. И така, понеже го купувам няколко дена преди празника, замразявам и после вадя необходимото количество, размразява се за няколко часа и е мек и пресен като току що купен. Бихте могли да го нарежете на две парчета, примерно и слагате в плик, замразявате, после вадите колкото ви трябва.
Така че, не ми се налага да хвърлям. Дори и да остане от замразения козунак, след време, като ни се прияде, вадя и си го ядем, защото вкусът и мекотата му не се губят, като току що купен е.
Уточнение: Не бива да се замразява топъл козунак или хляб, трябва да се изчака да изстинат.

# 175
  • Мнения: 3 430
Не мога да разбера израза "останал козунак".. 😆😆😆

# 176
  • Мнения: 9 117
😂😂 и аз не можех до тази година , защото обикновено правя и си го изяждаме , но тази година се доверих на една пекарна, с квас.  Не са много сладки за вкуса на домочадието и само аз си ги ям, та единият ще го замразя.

# 177
  • Мнения: 2 809
И аз имам 1 ,какво да го правя ?

# 178
  • под тепетата
  • Мнения: 9 346
Преди доста години пеп-4о беше пуснала едни топчета с останал козунак. Много бяха хубави! Ще си поразровя записките, дано ги открия.

# 179
  • Мнения: 1 309
Преди доста години пеп-4о беше пуснала едни топчета с останал козунак. Много бяха хубави! Ще си поразровя записките, дано ги открия.
[/quote

Както и преди съм споделяла, най-бързият и практичен начин е на филийки в тостера и после намазан с масло. Става невероятно вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт