Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 3 част

  • 43 038
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
Коте, също бях изненадана от "пръчиците" на АТ 647. После да се похвалиш. Аз се чудя, коя приставка би ми нарязала краставици и тиквички на тъничко по дължина . Сега ги режа така с картофобелачката, но си е играчка.

Джемма, имам въпрос относно козунаците - как ги месиш в Кенчо или в хлебопекарната, когато според инструкциите в рецептата, мазнината трябва да се добавя периодично при това само чрез мазане на ръцете?

# 736
  • София
  • Мнения: 9 850
Ferda, не мисля, че има такава приставка, поне не съм срещала такава нито в книжката, нито в сайта на Кенууд.
Аз месих козунаците си (домашна рецепта, пак мазнината се добавя, докато се меси, т.е. с ръце) в хлебопекарната миналата година, нали нямах Кенчо все още. Но щолените месих в Кенчо. Процедирах така с козунаците - когато се оформи топка, капвах мазнината като за майонеза - на тънка струйка. С Кенчо тази година може да процедирам пак така.
И пак въпросче: АТ340 в момента е на сравнително добра цена в Амазон, но е на още по-добра, ако го купя от склада. Дали ще има някакъв проблем, или смело да купувам от там? Има ли вариант да са захабени дисковете, да не режат добре и да трябва да се наточват? Възможно ли е всъщност да се заточат?

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 12:34 от Малко Сладко Коте

# 737
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Ферда, няма такава приставка.

Козунаците си стават  с месене и с мазнината заедно, но само със силно брашно. Иначе е вярно това, което си написала, защото трябва да се формира глутенът, а мазнината му пречи. Може да се замеси както хляба, всичко, без мазнината до формиране на топка, да се остави 10 минути и след това да се сложи мазнината и да се измеси. Аз слагам всичко веднага, става си на чудни конци. Понякога и наливам мазнината в процеса на месене.

https://www.youtube.com/watch?v=bdX505cgVR4

https://www.youtube.com/watch?v=kkKxn9o5Nf4

Заповядайте в НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт