По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

  • 202 988
  • 261
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 163
Lodsi, рецептата е от тук: http://www.cooker.philips.bg/recepti/osnovni/siomga.php , смея да твърдя че и като визия го докарах!  Rolling Eyes
А къде е тази тема с рецепти?

# 211
  • София
  • Мнения: 1 936
Ааа, ще направя и аз такава сьомга  Peace
Само че не разбрах след като картофите и сьомгата се добавят в последствие, то какво се пържи? Чери доматите ли? Кое?
Ето я темата с рецептите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450533.0;all

# 212
  • Мнения: 368
Здравейте, прекрасни дами!  Hug

Наистина е удоволствие за нас да общуваме с вас, макар и виртуално Simple Smile Всеки ден показвате невероятни неща - не просто готвите с Philips Multicooker, правите го невероятно креативно   bouquet

1905vv, специално за вас - рецепта за крем карамел: http://www.cooker.philips.bg/recepti/deserti/krem-karamel.html
densi, радваме се, че Philips Multicooker, Лора и Стоян са предизвикали толкова приятно кулинарно оживление във Вашия дом! Simple Smile Кои са любимите рецепти на детето? Simple Smile
Госпожичка Клавèл, в нашата книжка рецепти млякото е приготвено със закваска 180-200 г кисело мляко. Mrs. Multi беше приготвила страхотно кисело мляко  Simple Smile Mrs. Multi, моля, споделете опит Simple Smile
nuni, благодарим за оценката!   bouquet Не забравяйте, че както тук, така и на нашата Фейсбук страница, можете да спечелите Philips Multicooker Simple Smile
Manzhelka, добре дошла! Simple Smile Темата е наистина страхотна, с нетърпение чакаме следващото ястие, приготвено от теб!   bouquet
Lodsi, честито! Да ги го ползвате със здраве и много вдъхновение! Simple Smile
rosi09, експериментирайте смело! Simple Smile Идеята на Philips Multicooker е да прави готвенето още по-приятно!   bouquet
Тук също имаме страхотни рецепти, а можете да хвърляте по едно око и във Вкуснотека, Trydiani и Something... Simple Smile

# 213
  • Мнения: 770
Philips Bulgaria, благодаря за рецептата

# 214
  • Мнения: 0
На 1,5 литра прясно мляко размих 1 с.л. кисело мляко ЕлБи Булгарикум. А тази нощ смело си заредих 2л. домашно прясно мляко, отново с 1 с.л. кисело мляко, но го пуснах на 9 часа. Стана си гъсто и вкусно.

За готвенето на фасул - аз не обичам готовите консерви. Горещо препоръчвам беления боб на Крина - не се кисне, не се хвърлят води, увира бързо и става леко кремообразно сосчето, защото няма люспа. Една от първите рецепти, които направих на Мулти е тази. 

# 215
  • Мнения: 31 371
Вчера направих кисело мляко с 2 л. прясно и както е по рецепта с 200 г. на литър кисело мляко с жива закваска. Стана обаче много кисело, много! Закваската е страшно много явно и тя го подкиселява така. Утре ще направя само с няколко супени лъжици кисело мляко да видя как ще стане. Получи се и рядко за 8 часа и отгоре имаше много вода.

Днес ще правя сладко и фритата.

Лодси, много се радвам, че се събрахме и тук! Heart Eyes Hug  bouquet

# 216
  • София
  • Мнения: 1 936
densi  Hug
Довечера ще правя постен кекс Simple Smile

# 217
  • Мнения: 163
Моля виии! Помогнете ми - кажете на коя програма и колко време да готвя Мусаката? Ще позапържа на Фрай лук, картофки и кайма, но после какво да пусна???  Praynig

# 218
  • Мнения: 0
Моля виии! Помогнете ми - кажете на коя програма и колко време да готвя Мусаката? Ще позапържа на Фрай лук, картофки и кайма, но после какво да пусна???  Praynig

Определено бих заложила на STEW за 2 часа. Няма манджа, която да не ми се е получила на тази вълшебна програмка. И не слагай много вода, защото съвсем малко извира.

# 219
  • Мнения: 4
Здравейте!Аз да споделя как направих киселото мляко.
1,5l прясно мляко пастьоризирано(използвах това в кутиите с 3,2 масленост)
1 кофичка "Активия"(290г)
И млякото и активията трябва да са със стайна температура.
В съд изсипах Активията разбих,после добавих прясното мляко и добре разбърках.
Изсипах сместа в 4 бурканчета по 500мл и затворих с капачетата.
На дъното на чашата на кукъра сложих домакинска кърпа и подредих върху нея бурканчетата.
Кърпата я купих специално за тази цел,не се използва за друго.
Налях вода до средата на бурканчетата,включих програма йогурт за 8 часа.
Времето ми се видя много и на 5-я час извадих едното бурканче,останалите изчакаха
края на програмата.Бурканчетата вадете внимателно,не ги клатете.Оставете да се охладят и
ги сложете в хладилника поне за 12 часа.След престоя в хладилника млякото се сгъстява още.
Киселото мляко което получих имаше гъстотата,вкуса и консистенцията на закваската,в случая Активия.
Относно експеримента ми с млякото което извадих по-рано,т.е. на 5-я час по нищо не се различаваше
от това което престоя 8 часа,нито по консистенция,нито по вкус.Така че следващите пъти го вадех след 5 часа.

# 220
  • Мнения: 18
Здравейте! И аз готвих боб.Стана превъзходен.Накиснах го за няколко часа в топла вода.Сложих го в тенджера на котлона и когато завря му сложих 1 ч.л.сода бикарбонат.След това изхвърлих водата и го измих няколко пъти,така приготвен го сложих в кукъра с главичка лук,морков,малко глава целина и на stew за 2часа.След около час прибавих сол,червен пипер,олио и малко девесил.Не слагам домат,защото не харесваме.Може би беше най-вкусния боб.Това го споделих по повод несполучливия опит на rosi09.A вчерашната ни вечеря беше зелеви сърми от книжката.Точно за час и 40мин. бяха готови.Децата ги харесаха,но за мен и мъжа ми, им трябваше още нещо, за да са като традиционните сърми.Така че,следващия път ще запържа пълнежа и така ще ги сложа в кукъра.Ще пиша какво се е получило.

# 221
  • Мнения: 368
Здравейте, момичета!   bouquet

Какво приготвихте за вечеря снощи? Simple Smile

Mrs. Mulri, jarasix, densi, благодарим ви за съветите за киселото мляко!
rosi09, очакваме да споделите с нас рецепта за невероятно вкусна мусака   chef
densi, какво ще кажете за сладкото и фритатата?
Lodsi, направихте ли кекса? Simple Smile

Какво е днешното меню? Simple Smile

# 222
  • Мнения: 368
Здравейте! И аз готвих боб.Стана превъзходен.Накиснах го за няколко часа в топла вода.Сложих го в тенджера на котлона и когато завря му сложих 1 ч.л.сода бикарбонат.След това изхвърлих водата и го измих няколко пъти,така приготвен го сложих в кукъра с главичка лук,морков,малко глава целина и на stew за 2часа.След около час прибавих сол,червен пипер,олио и малко девесил.Не слагам домат,защото не харесваме.Може би беше най-вкусния боб.Това го споделих по повод несполучливия опит на rosi09.A вчерашната ни вечеря беше зелеви сърми от книжката.Точно за час и 40мин. бяха готови.Децата ги харесаха,но за мен и мъжа ми, им трябваше още нещо, за да са като традиционните сърми.Така че,следващия път ще запържа пълнежа и така ще ги сложа в кукъра.Ще пиша какво се е получило.

Привет, dracena!   bouquet
Поздравления за страхотния боб! Simple Smile Продължавайте смело да експериментирате с Philips Multicooker Simple Smile
Кое е следващото ястие, което сте намислили?   chef

# 223
  • Мнения: 163
Mrs.Multi, благодаря за съвета! Късно го прочетох и вече бях набъркала мусаката, но следващия път ще го направя както казваш. А вчера - запържих лук, кайма, малко доматен сок, картофки и подправки (червен пипер, сол, чубрица) на FRY за 15 мин. НО после долях вода - както ако готвех във фурната. Пуснах на STEW, но като проверих след няколко минути се оказа че картофите са почти готови, а водата не е мръднала, затова превключих на BAKE за 30 мин, на 150 градуса и резултатът беше... облизване на пръсти! (все пропускам да направя уточнението, че моето семейство не обича заливката - така че не я правя)
dracena, благодаря и за твоя споделен опит! Смятам че грешката при мен беше че се опитах да го правя по рецепта, в която се използва почти готов сварен боб, а не помислих и не съобразих да го направя като нормален боб... оправдание ми е че ми беше за първи път, но следващия път като готвя боб ще е или по твоя начин (на dracena) или с консервиран боб по рецептата на Ани.
За тази вечер съм замислила да пробвам фритатата!   chef

# 224
  • София
  • Мнения: 1 936
Направих го и още как   bouquet

Момичета, давайте още рецепти за постни ястия  Hug

Общи условия

Активация на акаунт