РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 151 533
  • 329
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 39 338
Соево- чесновата майонеза от Хепи някой разгадал ли я е?

# 316
  • София
  • Мнения: 7 874
Соево- чесновата майонеза от Хепи някой разгадал ли я е?
Продават по магазините соева майонеза. Добавяш чесън, малко горчица, разбъркваш и оставяш да се овкуси напълно.

# 317
  • Мнения: 240
Скоро гледах рецепта от Хепи за бразилски хлебчета, но сега не мога да я открия. Някой дали може да помогне?

# 318
# 319
  • Мнения: 219
Някой да знае рецептата за хепи рулца Блек Ангъс. От предястията. В кори за баница е, но най ми харесва вътре колко е сочно и със сос, а отвън корите са хрупкави.

# 320
  • В страната на мечтите.
  • Мнения: 904
Наскоро ядох салата Корсика в Хепи и в чинията имаше хумус, но беше страшно вкусен и гъст, нищо общо с купешкия или с този, който съм правила вкъщи. Дали някой знае как го правят?

# 321
  • София
  • Мнения: 19 249
Наскоро ядох салата Корсика в Хепи и в чинията имаше хумус, но беше страшно вкусен и гъст, нищо общо с купешкия или с този, който съм правила вкъщи. Дали някой знае как го правят?
В Хепи хумусът се доставя готов, но понякога свършвал, си правели сами.

# 322
  • София
  • Мнения: 4 712
В едно бистро опитах свински джолан без кост с някакъв кафяв сос ......да знаете какъв е ?

# 323
  • София
  • Мнения: 19 249
Може да е грейви - сгъстен соса от печеното, може да е барбекю сос, съ соев сос, с бира....много неща

# 324
  • Мнения: 12 764
Някаква вариация на грейви ще е било, не изключвай и възможността да е бил готов сос който се купува на прах и само разтварят доза като ще сервират такова ястие, това го правят в доста заведения...

# 325
  • Мнения: 22
Соево- чесновата майонеза от Хепи някой разгадал ли я е?
200 гр.майонеза ДЛ
5гр.чеснова паста( пасира се чесън с олио)
10 гр.кикоман ( става и друг соев сос )
5 гр. Уни сос ( Маги)
Аз винаги съм го правила с обикновена домашна майонеза и пак става.

# 326
  • Мнения: 39 338
Благодаря. А какво е майонеза ДЛ?

# 327
  • Мнения: 22
Благодаря. А какво е майонеза ДЛ?
Марката на майонезата - https://shop.gladen.bg/product/dl-mayoneza-s-yayca

# 328
  • Мнения: 1 122
А тази соево-чеснова майонеза как се използва?

# 329
  • Paris, France
  • Мнения: 14 025
Някой има ли рецепта за торта Парфе, която сервираха едно време, преди повече от 35 години в сладкарница Кристал? Търсената е бяла на цвят, сервирана като квадрат от бял крем върху тънък бял блат, но не можаха да ми обяснят вкуса, а не го помня, макар и сигурно да съм я пробвала като дете. Може и други разновидности ако имате. Благодаря.

В едно бистро опитах свински джолан без кост с някакъв кафяв сос ......да знаете какъв е ?

Най-вероятно gravy, но може и да е просто кафяв или тъмен roux sauce. Като бешамел, но брашното се пържи много по-дълго. Sauce espagnole, sauce cajun, sauce créole  като пуснеш в търсачка излизат рецепти. Ето как се прави и снимки:

https://feed-your-sole.com/how-to-make-a-roux/

Може да е някакъв сос с червено вино като sauce bourguignonne или sauce meurette, които са разновидности на испанския сос-майка. Има и други - bigarade, например.

Sauce demi-glace, carbonate flamande са възможности, макар и обикновено да се сервират върху говеждо.

Общи условия

Активация на акаунт