Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

  • 9 824
  • 352
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 31
Една любима рецепта, която се харесва много на моето семейство.
Тутманик с много, многоо масло и сирене!
Необходими продукти
2 яйца
200мл прясно мляко
2с.л. кисело мляко
2с.л.олио
1с.л.захар
1ч.л. сол
1/2 кубче мая
Брашно около 700гр.
Сирене и масло Президент ✅

# 61
  • SF
  • Мнения: 21 391
Кекс с масло и прясно мляко

масло - 1 ч.ч.
брашно - 3 ч.ч. пресято
прясно мляко - 1 ч.ч.
пудра захар - 2 ч.ч.
яйца - 4 бр.
сода - 1 к.л. пълна
ванилия
бакпулвер - 1 пакетче
лимони - настъргана кора от 1 лимон

Разбийте меко масло със захарта - трябва сместа да увеличи леко обема си, да промени цвета си да стане като крем. Разбиването отнема около 7-8 минути.
Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване, като след всеки жълтък добавяйте по малко от брашното и прясното мляко.
Добавете и останалите продукти и накрая разбитите с щипка сол белтъци. Внимателно объркайте и прехвърлете сместа в кексова форма, предварително намазнена и набрашнена.
Кексът се изпива в загряна умерена фурна по-продължително време - до суха клечка.

# 62
  • Мнения: 2 758
Любима закуска  на моето семейство:
 Баница
Продукти:
1 пакет точени кори
4 яйца
1 количка кисело мляко
250 г сирене
1/2 ч.ч олио
Бакпулвер

Начин  на приготвяне:
Разбъркваме яйцата и киселото мляко, заедно със сиренето, олиото и бакпулвера.
В намазнена тавичка се редят кора, плънка.
Пече се на 2 реотана докато  стане златиста на цвят.

# 63
  • София
  • Мнения: 3 099
Двуцветни сладки

# 64
  • София
  • Мнения: 10 957
Брауни с авокадо

• 200 г авокадо
• 3 бр. яйца
• 180 г захар
• 100 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 100 г тъмен шоколад
• 2 с.л. пудра захар

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се почистеното и пасирано авокадо, а след него и разтопеният шоколад. Разбърква се добре. Брашното се смесва с бакпулвера. Внимателно се добавя към останалата смес. Тестото се изсипва в тавичка с размер 23х23 см, покрита с хартия за печене. Слага се в предварително загрята на 180С градуса фурна и се пече 25-30 минути. След като изстине се поръсва с пудра захар и се нарязва на квадрати.

# 65
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 338
прясно мляко - 240 мл (леко топло)
вода - 240 мл (леко топла)
олио - 240 мл
сол - 1 с.л.
захар - 2 - 3 с.л.
мая - 1/2 пакетче
брашно - 850 г
жълтъци - 2 бр.

 Разбъркваме топлото мляко с топлата вода, захарта и маята. Като се разтвори маята, слагаме 1-2 ч.ч. брашно (брашното се пресява). Разбъркваме добре и оставяме сместа да почине 10 мин.

Като мине времето, добавяме мазнината и започваме да добавяме брашното, като към него добавим и солта. Замесваме тесто до готовност, оставяме го в дълбок съд, който покриваме с кърпа.

След като поседи на топло и нарасне, го разделяме на 2 топли. Разточваме всяка топка на кора, която режем на триъгълници. Всеки триъгълник се навива под формата на кифличка и се реди в тавата (аз поставям на дъното хартия за печене).

Когато сме готови, оставяме тавата във фурната (загрята на 50 градуса) за малко, за да нарасне. Накрая я вадим и намазваме жълтъка. Погачата се пече в загрята на 170 градуса фурна за 40-45 мин. (зависи от фурната ).

Като се запече отгоре, памук погачата се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори и се доизпича само на долен риотан с вентилатор.
 

# 66
  • Мнения: 505
Коледни сладки с глазура:
280 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
150 г краве масло
100 г захар
1 яйце
1 ванилия

за глазурата:
125 г пудра захар
сокът от 1 лимон
сладкарски бои

# 67
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 054
Джинджифилови сладки

Необходими продукти:
200 г мед
200 г захар
3 яйца,
около 800 г брашнО
100 мл олио
100 мл стопено краве масло
2 прахчета ванилия
2 чаени лъжички с връх джинджифил на прах
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка смлян кардамон
 1/2 чаена лъжичка канела.

Скрит текст:

# 68
  • Мнения: 2 966
Домашни палачинки
3 яйца
500 мл прясно мляко
сол на вкус
1 ч.л.захар
1/2 ч.л. сода
брашно на око - трябва да стане като гъстота като боза
масло President за намазване на изпечените палачинки

# 69
  • Мнения: 303
🎄Коледни курабии🎄

Необходими Продукти

яйца - 2 бр.
мед - 1/2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
канела - 1 с.л.
брашно - 400 - 450 г
пудра захар - 200 г
белтък - 1 бр.
лимонов сок - 2 ч.л.

Начин на приготвяне

В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се на ръка. Добавят се захарта, медът и олиото (в тази последователност). Разбива се. Добавя се канелата.
Брашното се пресява отгоре заедно със содата. Замесва се меко тесто, което трябва да не лепне.
Тестото се разточва и с помощта на формички се изрязват курабийки.
Подготвят се тавички с хартия за печене. Нареждат се курабийките. Пекат се в предварително загрята на 180 градиса фурна около 7 - 12 минути, зависи от дебелината на меденките.
За украсата се прави захарна глазура - разбивате белтъка, пудрата захар и лимоновия сок. Ако сместа е много течна, се добавя още пудра захар, а ако е много гъста - още малко лимонов сок.
Сместа се слага в найлонова торбичка. Реже се малка дупчица, за да се използва като шприц. Украсяват се готовите курабийки.

Трябва да се остави да изсъхне украсата

# 70
  • Мнения: 39
Любимата закуска на моето семейство са баничките-пурички с масло, сирене и черен сусам.

# 71
  • Мнения: 235
За неделна закуска най-много обичам да приготвям баница.
Продукти:
1 пакет кори 500 гр
5 яйца
300 гр сирене
Масло Президент
Олио
250 мл газирана вода
Нареждате корите в намазана с олио тавичка. На 2 места слагате плънката от 4 яйца и 300гр сирене. Нарязвате баницата и я поливате с 250гр газ вода плюс 1 яйце. Добавяте отгоре масло Президент нарязано на късчета. Печете на 250 гр около 25-30 мин.
Да ви е сладко!

# 72
  • Мнения: 573
Шупла
Необходими продукти:
5 яйца на стайна температура
1/2 кофичка кисело мляко 500 гр. на стайна температура
1/2 до 2/3 ч.ч. олио или разтопено масло
1 ч.л. сода за хляб
1 с.л. сол
около 2 ч.ч. брашно (бяло,  може смес с царевично, смеси с брашна от семена и т.н. според вкуса)

Пресятото брашно изсипваме в купа, правим кладенче.
Разбиваме в купата яйцата с олиото/маслото и солта. В киселото мляко угасваме содата за хляб. Добавяме ги към сместа с яйцата и олиото.
Постепенно разбъркваме и добавяме по малко от брашното до получаване на еднородна гладка смес.
За сладък вариант, вместо сол може да се добави половин чаша или повече захар. И в двата варианта може да се добави натрошено сирене на вкус.
Пече се на умерена фурна до готовност.

Да Ви е сладко! Simple Smile

# 73
  • Мнения: 19
Какво е Коледа без Меденки? Ето любимата ми рецепта:

яйца - 2 броя
олио - 1 чаена чаша
пудра захар - 1 чаена чаша
мед - 1 кафена чаша
хлебна сода
1 чаена лъжица
канела
1 чаена лъжица
брашно - 600 грама
За бяла глазура айсинг:
белтъци
1 брой
пудра захар
1 чаена чаша
лимонов сок
1 кафена лъжица
За шоколадова глазура
шоколад
100 грама
краве масло
1 чаена лъжица

Първата стъпка от рецептата за меденки е разбиването на яйцата и олиото. Най-добре е да използвате миксер, или тел за разбиване или пък с вилица. Добавяте пудрата захар и меда и отново разбивате много старателно.
Пресявате брашното и заедно със содата и канелата го добавяте лъжица по лъжица към яйчената смес. Докато сместа е по-рядка бъркайте с миксера / телта / вилицата, а след като се получи тесто го извадете от купата и месете с ръце. Добавяйте брашно и месете до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто. За получаването е необходимо около ½ кг брашно, но по-добър критерий е лепкавостта на тестото, то трябва да се отделя лесно и да не оставя по ръцете.
Оформете от готовото тесто топчета с големината на маслина, или пък разточете дебело (дебелина около 0,5 см) и използвайте формичките, които си имате вкъщи. За да се получат камбанките, елхичките, ангелчетата и цялата компания е необходни тестото да не е разточено много тънко, защото в противен случай няма да можете да ги отделите от работния плот.
Печете меденките  в предварително загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене. Меденките са готови горе-долу, когато кухнята се изпълни с аромат на пресни сладки, а меденките придобият лек розов цвят. Важно е да внимавате при печенето на меденките, защото изпуснете ли момента те ще се препекат и няма да бъдат така вкусни.

След като ги извадите от фурната по желание може да слепите готовите и все още топли (но не горещи) меденки с конфитюр.

За да станат вашите меденки по-красиви може да им приготвите глазура.

Ето как да приготвите бяла глазура айсинг. Бялата глазура, която прави меденките така красиви се приготвя много лесно. Пресявате два пъти пудрата захар и го разбивате с тел, или с миксер с белтъка на едно яйце.  Пълните шприца и сте готови да творите. Заредени с тази смес и малко търпение вашите меденки ще бъдат гарантирано разкрасени

Шоколадова глазура: На водна баня разтапяте шоколада и маслото, като обаче внимавате сместа да не стане прекалено рядка. След това с помощта на малка лъжичка напръсквате вашите меденки.

Рецептата за меденки е изпълнена

# 74
  • Велико Търново
  • Мнения: 400
Курабийки (любима рецепта от детството)

3 яйца
1 1/2 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода
около 800гр брашно
150гр масло
1 бр ванилия
1 п бакпулвер
В купа смесваме яйцата и захарта като оставяме един жълтък за намазване. В отделен съд шупваме содата в киселото мляко и ги добавяме в купата.  Постепенно добавяме и другите продукти като се меси меко тесто и се разделя на малки топчета. Оформените топчета се потапят в жълтък и захар. По желание в топките може да се сложат орехче или локум.

Общи условия

Активация на акаунт