Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 10 131
  • 158
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 296
Да, да, не цялата, отгоре и леко да падат капки надолу си мислех и аз.
Дали да не вземем да я изядем вече, натаманихме и детайлите Simple Smile

# 46
  • In transit
  • Мнения: 11 821
Ти остави, ами като си я представих одеве, ми се прияде такава торта. Grinning

# 47
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 833
Не продаваха ли готов дрип? Най-бързо и лесно ще стане.

# 48
  • Мнения: 3 296
Ти остави, ами като си я представих одеве, ми се прияде такава торта. Grinning
Е, как мислиш, че ми се появи горният пост?! Simple Smile
Веднага направих наум инвентаризация на хладилника и утре ще направя, ако сколасам.

# 49
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Благодаря ви за съветите. Всъщност мисля да направя Френска Селска торта с крем (заквасена сметана, маскарпоне и захар) и сладко от ягоди.А отгоре шоколадов ганаш, но искам да може да се ''разтече'' по тортата. Как да направя ганажа?

В рецептата е обяснено за ганаша.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9.html

# 50
  • Мнения: 9 526
за ганаша най-важна е пропорцията шоколад-сметана, която е в зависимост от вида шоколад и твърдостта, която се предпочита. класическото съотношение за мен е 1:1 за черен шоколад, като може да се добави и малко масло. но аз го предпочитам малко по-твърд за заливка, на Пейч ми се вижда леко рядък за моя вкус, ако ще е за показване тортата.

# 51
  • Мнения: 3 296
за ганаша най-важна е пропорцията шоколад-сметана, която е в зависимост от вида шоколад и твърдостта, която се предпочита. класическото съотношение за мен е 1:1 за черен шоколад, като може да се добави и малко масло. но аз го предпочитам малко по-твърд за заливка, на Пейч ми се вижда леко рядък за моя вкус, ако ще е за показване тортата.
И аз най-често си правя съотношението 1:1 за тъмния шоколад, за млечния - 1,5:1 и за белия 2:1 в полза на шоколада, но зависи и от самия шоколад, и от предназначението. Дори и съотношението да е различно, т.е. с повече сметана, може да се получи добре, но трябва да се охлади преди нанасяне и да добие точната гъстота. Тогава не изтича на подноса, ами си остава върху продукта изцяло.

# 52
  • Мнения: 9 526
кувертюр ползвам аз /най-често лидълски честно казано/. да, охлаждането също е важно, както и температурата на основата.

# 53
  • Мнения: 743
Благогодаря на всички. Сега сглобих блатовете с крема и сладкото, и сложих в хладилника.Ще я оставя до утре сутринта да поеме и да стегне. И определено идеята за бял ганаш е идеална Simple Smile

# 54
  • Мнения: 3 296
Благогодаря на всички. Сега сглобих блатовете с крема и сладкото, и сложих в хладилника.Ще я оставя до утре сутринта да поеме и да стегне. И определено идеята за бял ганаш е идеална Simple Smile
Ха,ха...точно такава "изравнявах" преди време, докато поема и стяга, че ми се виждаше "крива", но моята беше правоъгълна. Хем тогава бях с висок хладилник и я бях сложила на най-горния рафт, точно за да я скрия от себе си.
Но, хората са измислили стълбичките...
Внимавай, това е тънкият момент! Simple Smile

# 55
  • Мнения: 2 496
Ох, момичета, готова съм! Пак шоколадовите блатове. Вкарах вишни за разнообразие... Що точно вишни, щото кило замразени боровинки в Метро беше 20 лв, а вишните 9 лв Grinning

Не го умея измазването и това си е. С два блата е, като отгоре сложих доста течна шоколадова глазура. После сметана с маскарпоне, отгоре захаросани и отцедени замразени вишни, пак сметана, блат и отгоре е чиста сметана. Изтощена и изцедена съм Simple Smile Сега отивам да пазарувам за вечерята...

https://i.postimg.cc/WtRR9Zj7/IMG-20231110-142339.jpg

# 56
  • Мнения: 9 526
чудесна е тортата! весел празник!

# 57
  • In transit
  • Мнения: 11 821
Барбалена, чудна е тортата!

Кубратова, chokolatte, какво стана с френските торти? Пуснете някоя снимка, за тези дето ни мързи да правим торта по никое време. Grinning

# 58
  • Мнения: 2 496
Благодаря, момичета! Обаче наистина ни омръзна тази торта 😁 За РД на ММ декември, съм намислила да направя нещо по-различно - торта Естерхази Simple Smile

И така и така се включих, тези торти с какво са измазани, че кремът е толкова съвършено гладък Heart Eyes



# 59
  • Мнения: 3 296
Цитат на: Mikkey link=topic=1591321
msg47199172#msg47199172 date=1699873402
Барбалена, чудна е тортата!

Кубратова, chokolatte, какво стана с френските торти? Пуснете някоя снимка, за тези дето ни мързи да правим торта по никое време. Grinning
Ха-ха...срам ме е, но не направих тортата, че ме нападна работа, а в събота бяхме на гости и нямаше кога.
Направих обаче бисквити, да не е съвсем без нищо Simple Smile
Ако е до снимка, мога да пусна и по-стари тортички в чаши, които правих през септември. Други снимки оттогава сякаш не съм правила, а и експерименти също...
Имам здравословен проблем с дясната ръка, чиято операция се опитвам да избегна и комай  съм свела любимите си кулинарни занимания до минимума, та повече ви чета. Сега тайно от ММ я мажа с някакво много препоръчано от приятелка лекарство за говеда, овце и кози с надеждата, че попадам поне в една подходяща група и чакам поне малко облекчение Simple Smile.
Не правя добри снимки, моля да не им забелязвате.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 13:34 от Кубратова

Общи условия

Активация на акаунт