Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 53 079
  • 568
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 12
Стигнах до извода че тенджерата на Tefal Duetto+, която съм поръчал е добър избор сравнително като е изцяло стомана.

За тави разбрах че от йенско стъкло или стъклокерамика е безопасно и ще взема такива - въпросът ми тук е, има ли някаква разлика между двете?

За тиган, който ще се използва като уок горе долу за запържване на зеленчуци и месо - трябва да се насоча към неръждаема стомана отново и да внимавам как готвя да не залепва?

Един страничен въпрос. При изполване на кухненска хартия примерно при печене на принцеси на тава с покритие, не се ли неутрализират гадните неща и да е безопасно така?

# 436
  • Мнения: 302
Най-добре стоманени тигани, да. На практика вечни. Загрявайте предварително и правете теста с капката. Казвате малко вода и трябва да остане като топче. Ако се разлее, не е достатъчно загрят тиганът, ако се пръсне и съска - прегрят е. При правилна температура слагате мазнина и готвите. В къщи ползваме или олио от гроздови семки, или комбинация зехтин и масло. Тиганите след употреба се изтриват с домакинска хартия, накисват се малко с гореща вода и препарат и се мият на ръка. Не е сложно, ще свикнете.

# 437
  • Мнения: 12
Благодаря много!

Някакви препоръки за стоманен тиган тип уок 28 см?
Тези в Метро или ИКЕА стават ли или да гледам нещо от амазон.де ?

# 438
  • Мнения: 257
Добър ден, може ли някое компетентно мнение за този вид тенджери, в момента на промоция в Кауфланд!   

# 439
  • Мнения: 492
Здравейте ,поръчах комплект на Riess от немския Амазон.Ами дойде най-накрая,защото се забави заради ставките в Германия.Много са красиви.Използвах GGBG като посредник и доставчик за което платих 6 процента такса на стойноста ,а доставката бе към 25 лв.
Сега обаче съм с една кръгла стоманена тава с капак на wft и тиган със същите размери на riess  и съм в дилема дали да се разделя с него.Бих го продала за 90 лв,но ако ме убедите ,че и от двете имам нужда си го запазвам.

# 440
  • Мнения: 2 630
С това нямам опит.
Доволна съм от алуминиеви с "мраморно" покритие. Нищо не залепва.
Имам огромен дълбок тиган марка Berghof, с капак, може да влезе и във фурна. Супер,  нищо не залепва. Много скъп беше навремето.
Та съм стигнала до извода, че "мраморните" са добри. Засега.

# 441
  • Мнения: 9 427
Зависи какво храна харесваш повече – на фурна или на тиган. Аз предпочитам тиган. Слагам на дъното му хартия за печене. После пльосвам риба,наденица,кюфтаци и каквото се сетите. Изпича се в собствената си мазнина. След това махате хартията и я хвърляте в кошчето. Понякога даже няма нужда да се мие тигана след готвене.

# 442
  • Мнения: 492
Сега като се заговорихме за хартията за печене,която според вас е безвредна.Бях чела някъде ,че също не е ок.

# 443
  • Мнения: 39
Здравейте, какво Ви е мнението за марката  Ernesto? Мислим да си закупим един грил тиган, който ще пускат в Лидл от Понеделник. До сега не сме използвали грил тиган, но мислим да влезе в употреба. По-добре от колкото да пържим даден неща, спрямо  ако ги правил  с грил тигана..

# 444
  • София
  • Мнения: 813
Здравейте, какво Ви е мнението за марката  Ernesto? Мислим да си закупим един грил тиган, който ще пускат в Лидл от Понеделник. До сега не сме използвали грил тиган, но мислим да влезе в употреба. По-добре от колкото да пържим даден неща, спрямо  ако ги правил  с грил тигана..
Това е тефлонов тиган, ако е от "незалепващата" им серия. С една дума, боклук. Бяхме на почивка, нямаше тиган в апартамента, от близкия Лидъл взех един от тая серия Ернесто. Едни яйца не можах да изпържа, на първа употреба, покритието взе да пада, бърках с дървена лъжица. Грил тигана едва ли е по различен, хич не е за тая тема. Лидъл имат чугун грил тиган, който е ок.

# 445
  • Мнения: 39
Здравейте, какво Ви е мнението за марката  Ernesto? Мислим да си закупим един грил тиган, който ще пускат в Лидл от Понеделник. До сега не сме използвали грил тиган, но мислим да влезе в употреба. По-добре от колкото да пържим даден неща, спрямо  ако ги правил  с грил тигана..
Това е тефлонов тиган, ако е от "незалепващата" им серия. С една дума, боклук. Бяхме на почивка, нямаше тиган в апартамента, от близкия Лидъл взех един от тая серия Ернесто. Едни яйца не можах да изпържа, на първа употреба, покритието взе да пада, бърках с дървена лъжица. Грил тигана едва ли е по различен, хич не е за тая тема. Лидъл имат чугун грил тиган, който е ок.

Благодаря. По каталог го водят ILAG покритие. Явно е маркетингов трик.

# 446
  • Мнения: 964
То е едно и също.Не е въпрос на маркетингов трик.Всеки може да регистрира някакъв продукт със собствено име.

# 447
  • Мнения: 2 825
Моля за мнение за тези тенджери, май не са много ок, от алумий са Sad Иначе са много красивички Simple Smile
https://aiko-bg.com/product-69067020054
https://aiko-bg.com/product-69067020124

# 448
# 449
  • Мнения: 2 825
Добре, а ако са с гранитно покритие? Така или иначе в момента готвя в тенджера с тефлоното покритие, която е тръгнала да се люпи. Май по-зле няма накъде Sad 

https://www.masterhaus.bg/bg/product/214169-komplekt-tendzheri-7-chasti-mondea

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт