Имам инсулинова резистентност открита преди бременността. През първия триместър и началото на втория където съм сега си позволявах да хапвам тестени изделия, картофи и ориз. Преди да забременя за ИР съм пила 15-20 дни глюкофаж и иногинол. От установяване на бременността не пия нищо - според АГ и ендокринолога няма нужда. Чак в 24 г.с ми казаха, че ще правя обременяването с глюкоза. TSH и глюкоза изследвах и са ми в нормата /преди бременността също не е имало отклонения при тях/.
Има ли други бъдещи майки или такива минали по този път?
Иска ми се да се отдалеча максимално от медикаментите, които да приемам по време на бременност. Винаги ли при ИР се стига до гестационен диабет?
Ако има други с подобен проблем, какви храни приемате, има ли разлика при храненето по време на бременността? Притеснява ме дали строга диета не би лишила бебето от важни за неговото развитие витамини и минерали?
Благодаря предварително!