За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 826
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 267
Благодаря,ви момичета за съветите ма честно казано май се отказах.Днеска ги гледах пак листата,абе хич не си стават вече,за тази работа.Няма смисъл от разправията ,нищо няма да се получи.Тръгнала съм ,аз да гоня последния влак.Напролет живот и здраве ,а до тогава ще гледам из магазините.

# 31
  • софия
  • Мнения: 564
Напролет живот и здраве ,а до тогава ще гледам из магазините.
май на римската стена съм виждала баби да продават в шишета от кока кола - струва ми се по-читаво от магазините.

# 32
  • Мнения: 1 319
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.

# 33
  • Мнения: 367
Ами пролетни,аз за други не знам. Иначе ние сме купували понякога и на хубави от буркан,просто наистина са си по-жилави .

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.
Шоколадов ганаш. Според мен и обикновен нишестен крем + шоколад е хубав.

# 35
  • Варна
  • Мнения: 14 550
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.
Равни количества течен шоколад и заквасена сметана (овкусена с пудра захар) Може и с разбита сметана от рода на HOLA, към която се добавя шоколада. Но първия вариант е по - безвреден.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 22:01 от Viviana91

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
...
 разбита сметана от рода на HOLA, към която се добавя шоколада.
= Ганаш.

# 37
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Скрит текст:
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_22.html

# 38
  • София
  • Мнения: 10 947
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.

Сметанов крем за торти

# 39
  • Мнения: 2 047
Момичета и момчета, моля за съвет- поръчката е за китайско със свинско.
Нарязала съм котлетчета/такова имах/ на ивици, мариновала съм ги. За зеленчука ми е ясно.
Как да направя месцата по- крехки/миналия път станаха жилавки, а ММ е с много сериозни проблеми/
За на тиган или в плитка тенджера.

# 40
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Скрит текст:
Момичета и момчета, моля за съвет- поръчката е за китайско със свинско.
Нарязала съм котлетчета/такова имах/ на ивици, мариновала съм ги. За зеленчука ми е ясно.
Как да направя месцата по- крехки/миналия път станаха жилавки, а ММ е с много сериозни проблеми/
За на тиган или в плитка тенджера.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/02/blog-post_23.html


Това не е по китайски, но става много вкусно и крехко
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_2.html

# 41
  • Мнения: 4 746
Здравейте, моля да помогнете в спора с една приятелка. Аз казвам, че кекс и мъфини се пекат на загратя фурна, на по-ниски градуси, повече време. Тя твърди обратното - на  силно загрята фурна, на силни градуси, кратко време. Как е правилното и каква е логиката?
Според мен на силните ще хване кора и няма да може да се надигне и оттам да се изпече добре.

# 42
  • Мнения: 22 867
Правилното е според печката, просто човек трябва добре да си я познава. На старата печах в загрята фурна на 170-180 град, това за кексове, мъфини, питки, баници, тутманици и всякакви тестени. Сега на новата пека на 200 град. Просто на толкова се изпичат добре и изглеждат добре. Не мисля, че има точно определена температура за всички модели печки и фурни.

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Здравейте, моля да помогнете в спора с една приятелка. Аз казвам, че кекс и мъфини се пекат на загратя фурна, на по-ниски градуси, повече време. Тя твърди обратното - на  силно загрята фурна, на силни градуси, кратко време. Как е правилното и каква е логиката?
Според мен на силните ще хване кора и няма да може да се надигне и оттам да се изпече добре.
Печива с набухвател се слагат в загрята фурна. А кекс и мъфини се пекат на 180 градуса, като всичко с бакпулвер/сода или дори само яйца и колкото отнеме-толкова. Зависи от фурната, размера - мъфините ще отнемат по-малко време, а кекс се пече около 45мин.
Иначе по време на печенето, ако кората прегаря, а вътре е сурово, Т се намаля.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 13:25 от Morena

# 44
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Момичета и момчета, моля за съвет- поръчката е за китайско със свинско.
Нарязала съм котлетчета/такова имах/ на ивици, мариновала съм ги. За зеленчука ми е ясно.
Как да направя месцата по- крехки/миналия път станаха жилавки, а ММ е с много сериозни проблеми/
За на тиган или в плитка тенджера.
Каква ти е маринатата, има ли киселина - тя окрехкотява месото. Но пък смятам, че котлети не са подходящи за целта.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт