Инсулинова резистентност и отслабване

  • 173 141
  • 1 561
  •   2
Отговори
# 810
  • Мнения: 54 420
Един колега, диабетик, много сериозно ми каза, че ще си увредя стомаха като не ям хляб. Crazy
А всъщност стана обратното, преди имах подуване и дискомфорт, без хляб и тестени, не.

# 811
  • Мнения: 31 676
Аз го спрях с цел по-бързо отслабване, пък то се оказа, че подуването и тежестта в стомаха били от хляба.
Сега на работата си правя сандвича с много извара и не ми се подува. Но филийките са много малки и тънки.Но ако и на вечеря ям хляб, на другия ден ще съм подута.
Гъбите са също добър протеин. Аз не ги обичам много, но в последно време установих, че ми е вкусно като ги ям. Така че и тях ги включвам в менюто.

Како Сийке, помня, че глюкозата я пих веднага след първото боцване, а след час последва второто. Ама явно различните лаборатории различно действат.

Дева, тоз диабетик сигурно ще ти каже, че и сладко ако ядещ, ще се разболееш  hahaha
Да го пита човек, защо е получил диабет.

# 812
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 067
Един колега, диабетик, много сериозно ми каза, че ще си увредя стомаха като не ям хляб. Crazy
А всъщност стана обратното, преди имах подуване и дискомфорт, без хляб и тестени, не.

Аз хапна ли нещо тестено и после цяла нощ умирам от спазми, газове и болки. Сега вярно, че имам гастрален балон, ама и преди него беше горе-долу така. Ще каже човек, че въглехидратите направо ми ферментират в стомаха и червата.

# 813
  • София
  • Мнения: 17 282
По-скоро глутена, според мен. Наблюдавам същото и при себе си, но ако ям картофи или ориз, да речем, не е така. Глутена и Хашимотото нали не се обичат особено Grinning

# 814
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 265
Мен ме боли много стомаха от баница чак ме е страх че наближава Коледа и Нова Година винаги ме боли стомаха от баница каквато и да е домашна Simple Smile Добре ми е сега на стомаха ям само зеленчуци и месо, сланина маслини ядки и мляко и се чувствам добре макар че пълнея Simple Smile

# 815
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 067
На мен пък изобщо не ми се яде баница, не знам на какво се дължи  newsm78

# 816
  • Мнения: 54 420
На НГ ям баница по изключение, заради късметите.
Но повече никога няма да ям от питката за Бъдни вечер.

# 817
  • Мнения: X
Интересно, при мен явно го има психологическия момент....    Laughing   През останалото време в годината не ми се прияжда нито баница, нито баклава, но наближат ли КОледа и Нова година, някак странно почва да ми се яде.Същата работа е с козунака....през годината не ми се яде, не ме съблазнява, но дойде ли великден, ми се прияжда.Преди около 2 седмици купих един козунак за в къщи, мъжа ми поиска за закуска в неделя, ами грам не ме изкуши дори да го опитам.
Просто за мен, това са храни, които свързвам с определени празници и през другото време са ми безразлични.
Интересно ми е защо и с баницата е така, при положение, че преди правех често, да речем 1-2 пъти месечно, и съм яла...но факт, вече не я възприемам по предишния начин.

# 818
  • Мнения: 54 420
И аз съм така, Амур. Козунак ям само на Великден, през другото време все едно не съществува. Simple Smile
И понеже Бърди писа, че явно от глутена се подува стомаха, искам да добавя, че при мен го има този проблем от хляб, но не от баница или баклава.

# 819
  • Мнения: 47 981
Аз имам огромен проблем с изделия с мая, с глутен по-малко и по-бавно се проявяват
Въпреки това като не ям дълго време такива неща, от малко домашен козунак веднъж годишно съм окей. Всъщност ние рядко купуваме баница, козунак и подобни. Правим у дома. Поне е с качествени продукти, влагаш усилия и получаваш удоволствие и от приготвянето и накрая ядеш по-малко, но с повече удоволствие и е по-вкусно.

# 820
  • Мнения: X
И аз съм така, Амур. Козунак ям само на Великден, през другото време все едно не съществува. Simple Smile
И понеже Бърди писа, че явно от глутена се подува стомаха, искам да добавя, че при мен го има този проблем от хляб, но не от баница или баклава.
Ами, аз не помня на миналите Коледни празници как и дали ми подействаха ....   newsm78  Дано не забравя, ще следя тази Коледа как ще ми се отразят сладко-солените баници.    Laughing

# 821
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 067
Пийте хром, аз не знам дали си внушавам, ама като го пия и не поглеждам сладко и тестено Wink

# 822
  • Мнения: 2 052
Тъкмо си чета какви добавки да включа, много полезно напомняне за хрома.
От днес започнах нова серия на кето-хранене и тренировки. Да видим.

# 823
  • Мнения: 31 676
Пийте хром, аз не знам дали си внушавам, ама като го пия и не поглеждам сладко и тестено Wink

Не си внушаваш. В началото като почнах не пиех глюкофаж. Спрях само сладкото, намалих хляба и напитките. Но тогава не знаех още, че трябва да ям повече протеини и мазнини. Но въпреки всичко почнах хрома и стреса, който ми беше в началото от спирането на сладкото много бързо го преодолях.

А козунаци и аз само на Великден ям. Нали има поверие, че тогава не се пълнее от козунаци  Mr. Green Rolling Eyes

Обаче на Бъдни вечер правим содена питка, домашна. Много ми е вкусна и ям от нея. И не се подувам. Мисля си, че в много от хлябовете слагат много набухватели.

# 824
  • Мнения: 54 420
Може и от маята да е. Най-вероятно. Содена не прави майка, а с мая. Последните години даже купуваме готова, с паричка. Те също са с мая.

Общи условия

Активация на акаунт