Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Набори
8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
570-584 от 739 отговора


Мнения: 2 480
За училище - нищо не знам. Утре има родителска среща, която ще е с децата - може тогава да разберем, ако има специални изисквания за учебници и тетрадки. Аз все пак взех няколко тетрадки голям формат, химикалки и моливи, когато пазарувах за малката. За първия учебен ден, следвайки съвета на peneva, ще е облечена спортно с дънки и блузка.
За изисквания за тетрадки - утре нищо няма да ви кажата, друг е формата на срещата! Ползват се предимно ноут бук от тези на Офис1 с редовете. И тефтер бележник. Но това ще им го разяснят в движение.
Наблегнете на кокетна блузка, нали има снимка на випуска на стълбите на Сандърс хол, която после стои вовекивеков Wink вътре във фоайето.
Цитирай

София

Мнения: 2 156
Вашите деца ще носят ли цветя на новите класни ръководители? Моят младеж последните години не иска да носи никакви цветя..... Ние утре стартираме с къртенето на банята и още от тая вечер ще командировам моето момче при баба му. Дано успея утре вечер да си го прибера вкъщи, ако няма чак толкова прахоляк в къщата, че иначе ще ми е тъжно да не го изпратя на първия учебен ден...
Цитирай


Мнения: 3 651
Миналата година бяхме с класен - занесе му кутия бонбони, не цветя. Тази година ще бъде с класна, но май не иска да носи цветя. А училището на малката се е присъединило към благотворителната инициатива да се съберат пари вместо цветя.
Цитирай


Мнения: 973
Габи, успех в ремонтите!
Моят син снощи се прибра доста посърнал. Три момчета от досегашният му клас, които бяха с 25 - 30 точки на матурите и с шестици в дипломата само по забавлятелните предмети (по мат и БЕЛ 4-ки), са приети  някога през лятото в Първа Английска. Не може да го проумее. Как деца с толкова по - нисък бал от неговия са влезли ме пита.
По повод набъбналите класове го казвам.....
Цитирай


Мнения: 2 895
Ох, emonaem, много е трудно да обясниш на дете, че животът е несправедлив. Май ще трябва да проведете такъв разговор.
Цитирай


Мнения: 333
Същото се случи и при нас. Детето беше съкрушено като разбра, че най-голямата издънка от стария клас е приета в нейната паралелка, дето уж била с най-висок бал в НТБГ. Вече няма голямо желание за новото училище, тотално е разочарована.
Цитирай


Мнения: 967
Ние мислим да купим цвете за новата си класна Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 299
Габи, успех в ремонтите!
Моят син снощи се прибра доста посърнал. Три момчета от досегашният му клас, които бяха с 25 - 30 точки на матурите и с шестици в дипломата само по забавлятелните предмети (по мат и БЕЛ 4-ки), са приети  някога през лятото в Първа Английска. Не може да го проумее. Как деца с толкова по - нисък бал от неговия са влезли ме пита.
По повод набъбналите класове го казвам.....
Ако и синът ви е искал да влезе там, но не са го приели, ще да е било много несправедливо! Да ги махат тия директорски класирания, там корупцията властва!!! Просто нямам какво да кажа, с 25-30 точки ги взели. По правилата дори на 4-то класиране се гледа бал. Правила...хаха. Тоя директор не се ли замисля какво ще правят двойкаджии в гимназия с високо ниво, където номерата от СУ-тата не минават. Прави им мечешка услуга.
В Пловдив за "набъбнали" паралелки знам, че имало в Хуманитарната.

Ние мислим да купим цвете за новата си класна Wink
Задължително!
Цитирай


Мнения: 146
Това е страшно несправедливо и такива практики трябва да бъдат премахнати!
Обидно е за труда, който са положили децата. Преди години в класа на племенницата ми така се появиха още 3 деца над обявения прием, които имаха невероятно нисък бал, а други деца, които имаха много по - високи оценки не бяха класирани. И това става в обикновено СУ, не си представям за някои големи гимназии колко големи могат да са схемите.
Цитирай


Мнения: 13 064
Във връзка с надплановия прием

Изх.№ РУО1-21049/12.09.2017 г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА, КОИТО РЕАЛИЗИРАТ
ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ
СЛЕД VII КЛАС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с приключване на дейностите по държавния план-прием на ученици след завършено основно образование след VII клас за учебната 2017/2018 година Ви информирам, че заповедта за реализирания във Вашето училище прием ще получите на 14.09.2017 г. от 15:00 до 16:00 часа в стая 422 на РУО – София-град.

Областната комисия за прием на ученици след завършено основно образование след VII клас благодари на всички училища за коректната съвместна работа по време на кампанията.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА,
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД


Не знам какво точно съдържа заповедта за утвърждаване на реализирания прием, но съдейки по тази за пети клас, там са изброени паралелките, план-приемът, броят на записаните в тях ученици на всички класирания, близнаците, записани надпланово, и свободните места. Та едва ли се случва без знанието на висшестоящите.
Цитирай


Мнения: 5
Надплановият прием е практика на всяко училище. Дъщеря ми като започваше първи клас обявените места бяха 26, а в клас - 32. Останалите паралелки също с по над 30 деца. По същия начин и сега. Отново обявени 26 места, но 30 ученици. Няма как да се избегне, но пък е страшно нечестно към децата, които са се трудили година и нещо да изкарат тези оценки и да влязат в желаното училище. Истината е, че дори детето да не е умно, ако родителите имат пари, то ще бъде записано в едно от най-елитните гимназии.
Пример давам с бивш съученик на дъщеря ми. Момчето едва мина годината с 3 по всеки един предмет, а по математиката почти щеше да бъде оставен на поправка. Изкара на матурите някакси 3 и по двете. С тези оценки обаче баща му го записа в СМГ! RageНямах думи като разбрах. Какво щеше да прави там, не знам. Добре, че беше майка му, та тя вразуми мъжа си и го преместиха..
Иначе и ние сме с класен тази година и въпросът дали да му подаряваме цвете седи. Някак на мъж цвете не ми звучи много, но пък от жест на уважение... Thinking
Цитирай


Мнения: 4 318
И ние така една година при нов класен - подари слънчоглед;)
Цитирай


Мнения: 90
Здравейте,току що се прибрах от родителската на младежа ,класната ни е много готина ,но съм много разочарована от всичко останало!
Цитирай

столицата

Мнения: 1 476
Защо, Кат? Сподели. Поне малко може да ти олекне.
А и ние с предстоящите РС да сме подготвени.
Цитирай


Мнения: 1 986
Кат33, след това лудо лято в СМГ няма как да е различно, но това все пак е СМГ. Сигурна съм, че нещата постепенно ще се оправят. Дано учителите прояват разум в името на децата.
Коя Госпожа ще ви е класна?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
570-584 от 739 отговора