За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 684
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 5 188
Благодаря!
 https://m.olx.bg/ad/elektricheski-kazan-za-varene-na-burkani-25l … D632-ID54spA.html търсих, това намерих като най-надеждно и евтино,  с 2 варианта обем, с 2 вида нагреватели.
Показаният, с цена 140 лв, като че ли е изчерпан?

# 376
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Колко буркана събира?

Тази която ползвам е като на снимката. 24 броя на два реда.

# 377
  • на пъпа на Златията
  • Мнения: 3 212
Обелих и нарязах на ситно 7 кг ябълки, 2 кг сини сливи и 1 кг къпини.
Сварих . Намачках , разбих с миксер и наново сложих да се вари , от това направих мармалад  от половината от сместа 9 бурканчета от 400 мл , мармалад за калъп , ще има още  за 9 .

# 378
  • Мнения: 1 906
Опитах се да открия рецепта за сладко от люти чушки. През телефона  и е доста труднои може и да съм пропуснала.
Има ли изпитана рецепта Simple Smile

# 379
  • Мнения: 9 107
ето http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post.html не е от люти, но заменяш  1/3 до 1/2 с люти и с и готова.  Веднъж п равих с люти, но понеже аз и човеците го ядем Simple Smile решихме да не си го причиняваме повече.

# 380
  • Мнения: 160
Здравейте, записвам се да следя темата с намерение тази година да затварям повечко зимнина. Ел.казан за първи път чувам и ми се струва страхотно решение.Сега ще потърся из нета.

# 381
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Здравейте, записвам се да следя темата с намерение тази година да затварям повечко зимнина. Ел.казан за първи път чувам и ми се струва страхотно решение.Сега ще потърся из нета.


  Ето

Търся изпитана рецепта за Сурова Туршия в три литров буркан.
Ако някои има без оцет и ли поне с по-малко, но без готовите фиксове за туршии.

# 382
  • Мнения: 160
Здравейте, записвам се да следя темата с намерение тази година да затварям повечко зимнина. Ел.казан за първи път чувам и ми се струва страхотно решение.Сега ще потърся из нета.


  Ето

Търся изпитана рецепта за Сурова Туршия в три литров буркан.
Ако някои има без оцет и ли поне с по-малко, но без готовите фиксове за туршии.
Благодаря!

# 383
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Ако някой е купил този казан, може ли да напише колко буркани събира. На мен ми изглежда мълък, но може и да бъркам.

# 384
  • Мнения: 4 303
На мен предният модел повече ми допадна. Този защо е като кофа с по стеснено дъно?

# 385
  • Мнения: 608
Сладко от боровинки, Blush прави ли някой да сподели рецепта ?  Благодаря

# 386
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Сладко от боровинки, Blush прави ли някой да сподели рецепта ?  Благодаря

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_10.html

# 387
  • София
  • Мнения: 9 920
За ябълков оцет задължително ли е да се махат семките?

# 388
  • Мнения: 9 107
да, съдържат пектин.

# 389
  • София
  • Мнения: 1 832
Пепи, пектина какво пречи на оцета? Аз правих този уикенд по твоята /на Мишо/ рецепта от нападали ябълки. Почистих ги много добре. На повечето съм отделила семките, защото там бяха черни, но има може би около 20% останали. Оставила съм го в голяма широка тенджера с капак. 2,4 кг. бяха настърганите ябълки. Дали е добре, или да му търся друг съд? Не съм слагала мая или хляб. Ябълките са ми киселички и не съвсем узрели. Но повече узрели, отколкото не. Имам гъба, която ще добавя после.
Ако има още ябълки ще направя пак, но този път си вземам робота, с него да стържа, че ми се израниха ръцете! Но нямам приставка за "едро" стъргане. Ако са настъргани по-ситно, ще се получи ли? Или с ножа на много тънки резени е по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт