Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 892
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 402
Ani_d , благодаря! Cake. bg съм ги разглеждала. Девойката , прави разкошни торти и съм и голям фен😀! Виждала съм ги на живо и съм ги опитвала.Много далеч съм от нейните шедьоври. Ще купя от тези подложки. Дано намеря в някое левче , че до Джъмбо няма да стигам тези дни.

# 166
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 453
Ani_d , благодаря! Cake. bg съм ги разглеждала. Девойката , прави разкошни торти и съм и голям фен😀! Виждала съм ги на живо и съм ги опитвала.Много далеч съм от нейните шедьоври. Ще купя от тези подложки. Дано намеря в някое левче , че до Джъмбо няма да стигам тези дни.
Дори не знам кои са Cake. bg, аз просто ти показах технологията на сглобяване. Снимката я избрах абсолютно случайно. Има в левчетата със сигурност. Ако не намериш такава подложка, от някоя книжарница си вземи такава папка, върши същата работа.
Скрит текст:

# 167
  • Мнения: 25
Здравейте, дами! "Нахлувам" в темата след 4-годишно отсъствие... И естествено с въпрос - тъй като от години не съм пипвала фондан, а сега нещо ми се иска да се пробвам отново, бихте ли споделили от коя марка фондан сте доволни към днешна дата - да са добри едновременно и за покриване и за моделиране. Преди време фаворитът ми беше Fun Cake, a доста ползвах и Ovalette (сега май не го внасят) - беше на доста по-прибрано цена. Приемете подобен въпрос и за боите - бях доволна от геловите на Wilton, кои препоръчвате сега?
Предварително благодаря на отзовалите се, а пък в бъдеще може и да има какво да обсъждам и споделям с вас Simple Smile

# 168
  • Бургас
  • Мнения: 2 057
И на мен ми предстои правене на торта за 3-годишна рожденичка. Иска торта - Мики Маус, няма значение дали е 3Д, с фигурка или с рисунка... нещо лесно и ефектно ако ми предложите като идея, ще съм благодарна. Не ми трябват много парчета, за вкъщи е.

# 169
  • Мнения: 338
galja-1803 ,аз поръчвам от сладката къща и от тях съм доволна от вижън и фън кейк,но аз съм аматьор Wink Четох в миналата тема,много мимичета казаха,че са доволни от фондана на Фо..който не го знам..
И аз ползвам уилтън гел-боите.

Като стана дума за бои,гел боите оцветяват ли маслен крем,някой ако може да ме светне.

Sunny-n ,идеи много има в нета,като напишеш в гугъл торта мики можеш да си харесаш външен вид.Оттам вече мислиш как да я направиш.Аз лично не съм правила такава торта,за да ти покажа,но дори и в тази тема имаше подобна,просто трябва да се разгледаш.

 

# 170
  • Мнения: 402
Sunny-n
https://www.cakecentral.com/gallery/i/2978229/mickey
този Мики мисля , че е лесен и ще се получи доста сполучливо. Прилича на нашата Снежанка😀

# 171
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Аз наскоро правих този Мики, но и аз не съм много профи - рядко правя торти
Скрит текст:

# 172
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
Привет и от мен,напоследък хич не ми остава време за раздумка

mumpeto,голям проект си замислила,стискам палци всичко да мине както си го планувала.Завиждам ти за смелостта,аз колко торти направих и все още се страхувам от двуетажните Simple Smile

galja-1803 ,с две ръце препоръчвам FO и FO First Class,за боите и аз съм в търсене,но от както имам въздушна четка се справям по добре с наситените цветове Smiley

Аз през последните две седмици доста се потрудих по торти,голям стрес беше,но пък съм щастлива от грейналите личица на рождениците





А тази ми е фаворит Smiley



# 173
  • Мнения: 338
tuti Simple Smile)))),разкошни неща си сътворилаааа!И на мен искам Simple Smile)

# 174
  • Мнения: 402
tuti, тортите ти са прекрасни! Чак голям проект не бих го нарекла , желание имам , а накрая торта ще има ли , ще се чуе ! Веднага след РД обещавам да пиша , каква съм я сътворила и ако е имало нещо за снимане , ще покажа. Дано да има де 😐!

# 175
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 685
Здравейте Simple SmileБих искала да се запиша в тази групичка .Още съм начинаеща в тортите .Тези дни ще правя за първи път торта с фондан за рожденият ден на малкият .Бихте ли ми препоръчали какъв вид блат е подходящ за торта покрита с фондан .Благодаря ви много и лек ден от мене

# 176
  • Мнения: 25
Pum_pall  и tuty1, благодаря за споделеното мнение.
Tuty1, хубави торти Simple Smile Да разбирам от коментара за въздушната четка, че директно с нея действаш и не си играеш да боядисваш фондана дори в основния цвят, така ли? И още нещо - поръчах фондан на Фо. Взех го преди малко от куриера, но е ужасно твърд - така ли е по принцип? Другите, които съм ползвала поне лека еластичност имат, а този е като камък... (Може да е и заради студа, на който е бил изложен, но вече повече от час е на топличко у дома и разлика няма)
Swetla99 - мисля, че може да пробваш всичко по отношение на платовете, по-скоро следва да те притеснява кремът. Успех!

# 177
  • Мнения: 402
Момичета , привет! Партито мина , не беше съвършенната торта , но като за първи път мисля беше повече от добре. Изключително много ви благодаря за съветите. До сега не съм качвала снимки тук , моля пишете ми как да го направя ? Отгоре от лентата не се получава. 

# 178
  • Мнения: 1 687
mumpeto, нямам търпение да видя какво си сътврила Simple Smile
Първо трябва да качиш някъде из интернет снимката и тогава да я вмъкнеш тук.

лятото Ani_d беше споделила една торта Павлова и понеже от години ме човърка да я пробвам още тогава си реших, че това тортата за моя рд тази година. Вече трета година мисля и върху една торта на астрологическа тема, но явно ще я отложа още една годинка Simple Smile

Та, за Павловата помня, че някой (дали пак беше Ани или кой не успях да открия:-() беше дал акъл, че трябва да се сглобява непосредствено преди гостите. Ама колко е това непосредствено? 3-4 ч. по-рано фатално ли ще е или да го направя пред гостите непосредствено преди сервиране? И коя рецепта за Павлова ползвате? Оказа се, че излизат много рецепти за "класическа" торта Павлова Rolling Eyes Изобщо ще съм благодарна на всякакви съвети за тънкости по тортичката, хич не обичам да се издънвам Simple Smile))

# 179
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 453
Елч, ето моя скромен опит
http://antoaneta77.blogspot.bg/2017/09/blog-post.html
В рецептата има линк към източника, който съм ползвала и моите подробни описания относно трудностите, които съм срещнала. Кремът може и да е само от сметана, но нас повече ни харесва във варианта, който е в рецептата.
Сглобяването 2-3 часа преди сервиране не е фатално. Ако се налага повече време да стои, може блатовете предварително да се намажат само с разтопен бял шоколад и той като се втвърди тогава да се сложи крема.

Общи условия

Активация на акаунт