Аз не съм много профи,но да видим дали мога да ти помогна поне малко.
1.По въпроса за крема,не знам как се смятат такива уравнения предварително,може би с опита човек се научава..За всеки случай тези количества ми звучат огромни и смятам,че ще ти стигне и остане.
От опита си обаче с цедено кисело мляко и заквасена сметана съм малко скептична към тези продукти,понеже ми се втечняват яко(особено,ако добавяш и захар).Желатина е оправял положението донякъде.Ако сместта ти е много течна,ще е задължително да гоползвашРаботата с него не е трудна.Първо го накисваш в 2-3 с.л студена вода,после го слагаш на водна баня и той се рзтваря,не го оставяй само да завира,че ще се пресече,гледай го постоянно.Такава голяма торта с крем от кисело мляко не знам дали ще е стабилна.Ти правила ли си такъв крем ,какъвто си замислила предварително?Пробвай да разбиеш малко количество с миксера ,според мен се получава айрян.Най-ми е харесвала заквасена сметана в рамките на половин кофичка на 500 г маскарпоне.Когато сместта е била твърде течна съм слагала по 2-3 желатаина ...Аз съм хвърляла немалко количества крем в кофатата,а това не е добре,ако се случва в последния момент..
2.За сиропиране ,мен ме е страх да сиропирам много,но последния път свекървата каза,че тортата й е "малко суха",та следващия път мисля поне едни 5-10 с.л да люсна върху блата...иначе сериозно,тук действам по усет и съм слагала най-много и аз 2-3 лъжички,но на хората им е сухо...И все пак,по-добре така,отколкото да прекалиш
3-4Какви са тези подпори,които пълниш с разтопен фондан и защо?Аз за пръв път чувам такова нещо.След като си загладя тортата хубаво с фондан бучкам 4 сламки (за питиета),изряавам ги ,да са равни с тортата,не да стърчат.В тях набучвам тънки дървени клечици,като такива за шишчета,но с тъп край.И тях изрязвам да са равни и върху тях слагам втория етаж ,който е на тънката си,също идеално изеязана подложка.Мисля,че се сетих какво имаш предвид за този "разтопен фондан"-като спойка между етажите ли?Можеш да сложиш мъничко маслен крем ,където са дупните на подпорите.
5.Според мен е задължително да се държи тората в хладилник.Не бих рискувала са се развали,още почече,че е за деца.Не съм имала проблем с фондана при съхраняване в хладилник.Прави малко конденз,но нищо повече.
Дано и профитата се включат,ако бъркам някъде,за да не те подведа..
Успех иначе и ще чакам да видя Снежанката Много ми харесва идеята ,дано всичко ти се получи както искаш!
Момичета,много хубави торти сте показали на тази страничка!Да са ви живи и здрави рождениците,макар и със закъснение,ви пожелавам .
И на мен ми предстои б-дай на 2г -ното и май ще му правя прословутата торта еднорог и сега се чудя...Да покривам ли с Фондан...да не покривам ли..Това е въпросът...
Ще се похваля,ако сътворя нещо за архива