МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 93 123
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: X
Аз съм с пекарна Панасоник, правя хляб от 500 грама брашно и ни стига за 3-4 дни (4 човека сме), но мъжът ми почти не яде от него. В началото е възможно да се изяжда много бързо, още докато е топъл, защото хляба е много вкусен (това обаче се отнася за всички хлебопекарни).

# 226
  • София
  • Мнения: 2 923
Аз съм с пекарна Панасоник, правя хляб от 500 грама брашно и ни стига за 3-4 дни (4 човека сме), но мъжът ми почти не яде от него. В началото е възможно да се изяжда много бързо, още докато е топъл, защото хляба е много вкусен (това обаче се отнася за всички хлебопекарни).

А какви са опциите за теглото на продуктите? Ровнах малко из инета, но не попаднах на точни и пълни спецификации за модела.

# 227
  • Мнения: X
Ето инструкции и рецепти на български език. Напиши в полето sd zb. Рецептите започват на 23 страница.

Днес ще пробвам да направя 300гр.хляб, да видим каква ще я свърша.

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 13:20 от Анонимен

# 228
  • София
  • Мнения: 7 944
Едно време запълвахме една тема за седмица, а сега ...

# 229
  • Мнения: X
Направих хляб с 300 грама брашно, не съм мерила с теглилка, ползвам сито със скала. Хляба се получи абсолютно същия, малко по-нисък е само (логично). Избрах най-ниската степен на изпичане, защото трябваше да излизам, но се оказа безсмислено. Хлябът се опече точно толкова, колкото всеки път.  Другия път ще направя хляб с още по-малко брашно, харесва ми филиите да са по-ниски. Ето снимка:
Скрит текст:

# 230
  • Добрич
  • Мнения: 5 463
Информация за покупка на хлебопекарна:

В каталога на МЕТРО за периода от 30.11. до 13.12.2017 г. има хлебопекрна Muhler с капацитет 1500 г. и цена 99 лв.

Нямам информация за модела и обслужващия сервиз. Просто споделям, защото изглежда изгодно, а наскоро някой писа за покупка.

# 231
  • В един копнеж!
  • Мнения: 2 407
Ей, дами!
Вчера направих първия хляб в хлебопекарната. Ами, получи се страхотно, напук на моя песимизъм и несигурност, че няма да стане тестото. Страшно хлебче излезе! А лично станових, че  може да си получи и хлебче, по-малко от 1 кг. Сега съм заложила пак- типов, привечер ще сложа още за едно. 

# 232
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 320
аз днес видях Силвъркрест с 2 бъркалки за 80 лв.  не е в магазин , а на пазар , но е чисто нова.

# 233
  • Мнения: 213
Здравейте отново и благодаря на вички отзовали се на моят въпрос. Умишлено забавих отговора си, за да направя още една проба, но този път без допълнително доизпичане. Използвах отново програмата за френски хляб (3 ч и 13 м), а за цвят на коричката 2-ра степен (от 4-ри). Правя го само с вода и с точни пропорции на съставките от книжката. Резултата е в снимките като само ще добавя че на тях той изглежда една идея по-препечен от колкото е реално. И все още продължавам да се чудя дали е за сервиз или просто толкова си може машинката?!
ПС: Докато пиша, съпругът ми влезе, за да похвали хляба, че бил много вкусен и че въпреки че е вечерял ще хапне още една филийка с шарена сол Simple Smile

# 234
  • Мнения: 3 410
Хляба изглежда с много добра консистенция, въпреки че явно е разрязан топъл. Според мен тестото ти е добро и не е от пропорции, въпреки всичко аз бих добавила още 1 сл повече брашно  . По принцип на програма Френски хляб коричката е доста дебела и препечена отстрани. А пробвала ли си на Базовата програма - предполагам че е 1 . И ти предлагам да добавиш 20 -30 мл мляко или 1сл сухо мляко , за  да видиш дали няма да стане по-тъмна коричката отгоре

# 235
  • София
  • Мнения: 2 923
Аз пък предлагам да пробваш направо на 4-та степен изпичане. Честно казано, за първи път чувам за машина с 4 степени на изпичане. Що за марка и модел е въпросната хлебопекарна?

  П.П. А като виждам колко ниско е разположен реотана си мисля, че трудно ще се получи добре изпечена горна кора.

# 236
  • Мнения: 13 210
На снимката, на която хлябът е още в контейнера ми се струва че има още доста място нагоре, това най-малкия грамаж на машината ли е? И при мен не се изпича добре отгоре ако правя по-малък и нисък хляб и стои като "засенчен" от стените на казанчето. Горната кора се изпича реално от отразената от капака топлина, а този хляб ми се струва че е далечко от него, нормално е да е по-светъл отгоре. Хлябовете, които са ми по-бухнали, си се изпичат повече и там.

# 237
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
При мен толкова бяла беше горната коричка с Мулинекса. По съвет от съфорумци закрепих за стъклото на капака метално фолио. От тогава започна да се получава прилично запечена горна кора.

# 238
  • София
  • Мнения: 1 884
Скрит текст:
При мен толкова бяла беше горната коричка с Мулинекса. По съвет от съфорумци закрепих за стъклото на капака метално фолио. От тогава започна да се получава прилично запечена горна кора.
А може ли подробно да обясниш как точно става закрепването?

# 239
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 320
отвиваш няколко винтчета на капака. те държат металната част към пластмасовата.
след като освободиш двете части слагаш ал.фолио между тях. после пак завиваш винтчетата.
идеята е да се постави отразяващ елемент и на стъклото. така увеличаваш % на отразяване на топлината от капака към горната част на хляба.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт