Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 97 652
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 28 479
Невена, oesi няма кукър под налягане, а най базовия модел на Филипс. Но и там да не се свари леща е неъвзможно, три години готвих с него, явно не е задала правилната програма! newsm78
Адаш, ти толкова поединични кукъри купи, че е време да обобщиш с един ИП! Heart Eyes
Невевна ИП да, хубав е, но няма програма за печене, няма и доста други програми....не знам какво толкова го превъзнасят, но си е машина с функции като на Фърста, ееее може да издържи по дълго, макар, че на корпуса пише произведено в Китай! Проблемът с печенето ще реша явно с капак за запичане, но още чакам Смърфиетка да покаже нейния и да каже добре ли работи! Чудя се и какъв да взема Редмънд или Ола??? newsm78 Кекс не правя та не ми лпсва, макар че на Филипса правех, но ми липсва програмата за сладко! Бяхте давали някакви рецепти и на други програми, но още не съм пробвала!

# 661
  • Мнения: 86
Момичета, имам мултикукър делимано от три години.Купата му вече е за смяна, а не мога да намеря от къде да си закупя.

# 662
  • Paris, France
  • Мнения: 14 025
Не съм Мимето,но предполагам,че става дума за Амбиано http://magicelectronic.bg/index.php?route=product/product&ma … mp;product_id=121 ,защото и аз имам същия.Ще се радвам ако сподели рецепти ...............

мими7299, това видях и останах с впечатлението, че кукъра и е с налягане. Затова така отговорих. Във Филипса леща бих сготвила 10мин на Boil и 50-60 на съм, ако е стара и трудно увира. Пак не пречи да се помакиня.

Каквото го няма Инстанта, го няма и моя. Моя няма програма мармалад нито пече в истинския смисъл. Аз имам машина за хляб с програма мармалад и затова не ме бърка. Обаче Маммата какъв унгарски мармалад от кайсии прави за нула време! Само ги хвърлям с много малко захар, налягане и като спадне бъркам с блендера и пасирани. Става страхотно за мазане на палачинки. После само разливането в буркани. И кисело мляко функция нямам, ама не ме бърка.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 16:17 от Nevena Virolan

# 663
  • Мнения: 28 479
Не съм Мимето,но предполагам,че става дума за Амбиано http://magicelectronic.bg/index.php?route=product/product&ma … mp;product_id=121 ,защото и аз имам същия.Ще се радвам ако сподели рецепти ...............

мими7299, това видях и останах с впечатлението, че култура и е с налягане. Затова така отговорих. Във Филипса леща бих сготвила 10мин на Boil и 50-60 на съм, ако е стара и трудно увира. Пак не пречи да се помакиня.

АААА  значи нещо аз съм се заблудила Thinking, Амбианото е с налягане! Още по лесно става лещата!  newsm78
На Филипса бойл не става, това е програмата, която не ползвам за нищо , освен за омлет, да, правилно разбра.....така е и по упътване в книжката! Програмата кипи и е доста интензивна!  Whistling

# 664
  • Paris, France
  • Мнения: 14 025
За да няма такива недоразумения всеки трябва да пише какъв кукър ползува ако има някакъв проблем. А всеки отговарящ да чете, хаха. Объркващо е, защото много хора имат по два или сменят през 5 месеца. Не мога да си представя как леща (не боб) няма да се свари под налягане. Моята все преварена става и затова я слагам на 2-3.

Идеята за бойл е докато заври, 5-10 Мин и после на друга. Да, в кукър без налягане е много досадно като вземе да излиза манджа през отвора отгоре.

А този амбиано на какъв по-известен е подобен? Купата с хубаво покритие ли е?

# 665
  • Мнения: 28 479
За да няма такива недоразумения всеки трябва да пише какъв кукър ползува ако има някакъв проблем. А всеки отговарящ да чете, хаха.
Дааа, но и аз вече се обърках кой каква машина ползва.... hahaha hahaha hahaha
Амбианото не съм го виждала, нито чувала! Адаша да каже.....за тази цена не очаквам неземно качество!Но явно има добри функции и си го ползват хората!

# 666
  • Мнения: 174
Здравейте. Решила съм да купя мултикукър за подарък. Искам да е херметик и съм се спряла на следните два модела:
1) Olla GM Modelo G (+допълнителна купа Excelsior, капак за запичане) от https://www.storeollasgm.com/es/modelo-g/1-olla-gm-modelo-g-8435484020091.html
2) Инстант пот от https://www.amazon.co.uk/Instant-Pot-Electric-Pressure-Stainless … words=instant+pot
Инстант пота е по-стар модел, а за Олата знам че някой се оказват дефектни ( не знам дали този модел е от тях).
Бих искала вашето мнение за избор между двата. Благодаря.

# 667
  • Мнения: 2 847
Имам първата....прави проблеми писала съм .Като и се заканя да я връщам и вземе че тръгне ,уплаши се Simple Smile
 Гласувам за Инстант пота.Много доволни ,до сега едно негативно мнение не съм прочела за него.Изкушавам се да си го купя Wink

# 668
  • Мнения: 28 479
И аз съм за ИП! Peace

# 669
  • София
  • Мнения: 1 272
Момичета, сдобих се с Филипса ( 3037 май беше) според съветите Simple Smile ви.
Само 3 пъти гових с него за сега, всичко е спорд очакванията ми. На мен ми трябва най вече да може да готви като ме няма или като тичм из къщи в други задължения. Много се смях с първата реакция на ММ : "Ама не е ли мног малка тази тенджера Simple Smile)))))" Да малка е , наистина, на мен ми трябват поне 3 такива уреда(ММ е вегетарианец, имаме 3 деца над 8 г. и всички сехарнят у дома 3 пъти на ден ), но за сега и този стига, предвид че 15 г. съм била без него ще се справя някак Simple Smile

Вчера парвих един омлет за проба. Пуснах го на "пържене" за 0 време запържи наденицта ( то май не беше точно омлет) изсипах разбитите яйца запече се добре отдолу, но викам " сега ще го пусна на "печене" да се запче отгоре, 10 мин - нищо, върнах пържене, успях да го обърна(омлета) поразкъсан и стана. Та въпроса ми е тази функция "печене" изобщо пече ли?

Благодаря че ви има! ще идвам да питам Simple Smile

# 670
  • Мнения: 496
Аз съм с Ола вече почти 1 година. Изключително доволна съм. Купих си допълнително стоманена купа и керамична и готвя и с двете. При Олята тънкостта е, че ако преминаваш от програма с високи градуси на програма с ниски градуси трябва да се изчака 5-6 минутки, за да изстине кукъра, иначе направо тръгва на програмата с ниските градуси без да прави налягане. Друг тънък момент е, че когато се слага по-голямо количество винаги вдигам градусите на следващите, спрямо които е прорамата по подразбиране, за да ми направи налягане. Имам и запичащ халогенен капак на Оля, който ползвам също. При него тънкия момент е, че веднага щом приключа запичането го махам, защото установих, че от парата, ако стои без да работи сякаш се образува ръжда вътре.

# 671
  • Мнения: 9
Здравейте, харесала съм си този кукър  http://www.delimano.bg/otstapki/multicooker-18-v-1 Няма да се ползва много. Имате ли впечатления от него. Според вас дали е херметик или не?

# 672
  • София
  • Мнения: 1 872
Скрит текст:
Здравейте, харесала съм си този кукър  http://www.delimano.bg/otstapki/multicooker-18-v-1 Няма да се ползва много. Имате ли впечатления от него. Според вас дали е херметик или не?

Здравей, jolly_k! Този кукър не е херметик. Преди да направиш покупка, изясни си какво искаш от уреда. Дали да готви бързо, без да вмирисва помещението, какви функции предпочиташ да притежава, и каква сума би заделила. След това прочети всичко, което има като информация тук,  попитай отново, ако имаш въпроси, и едва тогава купувай! Успех!

# 673
  • Мнения: 9
Благодаря за бързият отговор, izoma. Чета ви от доста отдавна и доста се побърках, но май и аз ще стана собственик на Фильо, че олята на този етап ми и скъпа. Мислех и за варианта Фърст и купа от Амазон.

# 674
  • Мнения: 28 479
Благодаря за бързият отговор, izoma. Чета ви от доста отдавна и доста се побърках, но май и аз ще стана собственик на Фильо, че олята на този етап ми и скъпа. Мислех и за варианта Фърст и купа от Амазон.
Нали чете че на фърста се скапва бързо налягането! Мимс беше писала!

Общи условия

Активация на акаунт