Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 97 544
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 28 396


Вчера парвих един омлет за проба. Пуснах го на "пържене" за 0 време запържи наденицта ( то май не беше точно омлет) изсипах разбитите яйца запече се добре отдолу, но викам " сега ще го пусна на "печене" да се запче отгоре, 10 мин - нищо, върнах пържене, успях да го обърна(омлета) поразкъсан и стана. Та въпроса ми е тази функция "печене" изобщо пече ли?

Благодаря че ви има! ще идвам да питам Simple Smile

Прочети си инструкциите в книжката към Филипса, там има рецепта за омлет, прави се на програма Бойл!
Ето подробна рецепта и изпълнение! На този линк можеш да видиш и други рецепти за готвене!
http://showcase.all-channels.com/multicooker-june-2014/recepti/zakuski/omlet.html
https://www.youtube.com/watch?v=mXzdjS3B9Ak

# 676
  • Мнения: 2 842
Аз ни в клин ни в ръкав да кажа ,че печеното пиле което правих във Филипса черния модел 47нещо си Smile му открих защо не става при другите потребителки!!!Ами автоматичната програма на бейк при мен била 130° видях в книжката!Пък аз мислех че е 180° !Пусках го на автоматична 130° за 2 часа и с бира и малко вода направо се разниза.При друг модел филипс обаче нямам идея как ще се получи.Този моя нали е уж 3D ?!

# 677
  • Мнения: 28 396
Аз ни в клин ни в ръкав да кажа ,че печеното пиле което правих във Филипса черния модел 47нещо си Smile му открих защо не става при другите потребителки!!!Ами автоматичната програма на бейк при мен била 130° видях в книжката!Пък аз мислех че е 180° !Пусках го на автоматична 130° за 2 часа и с бира и малко вода направо се разниза.При друг модел филипс обаче нямам идея как ще се получи.Този моя нали е уж 3D ?!
Стеф, всичките модели са 3 Д, равномерно разпределят топлината

# 678
  • Мнения: 1 326
ctefani, може ли рецептата за пилето? Simple Smile

# 679
  • Мнения: 2 842
Ами пиле цяло , подправки каквито обичате чубрика чесън червен пипер розмарин.Кенче бира и вода малко под нивото на пилето ( почти да го залее ама без малко) Мазнина малко , 1с.л желе от дюли ( може мед вместо желе) На Бейк 2часа , автоматична си е t° не я пипам ( от книжката разбрах , че е 130° .Искам да подчертая , че това пиле му давах рецептата тук в темата.Имаше съфорумки я пробваха и не останаха хич доволни от резултата. Предупреждавам , може да зависи от кукъра моя е Филипс 47 черния.

# 680
  • Мнения: 28 396
Момичета от утре ще имам капакът на Ола, надявам се на вашата помощ с ползването му! Hug

# 681
  • Мнения: 3 835
А, а аз чакам mimi да даде знак да й го покажа. Всъщност упътването е само две странички, другото са рецепти. То има и два бутона на капака - за време и температура.

Металният ринг -
Скрит текст:

Горната част с копчетата -
Скрит текст:

Първо се слага металния ринг, върху него горната част -
Скрит текст:

Вижда се и една дръжка над копчетата. Ако е вдигната, трябва да се свали, за да работи капакът. Единствено трябва да се нагласят времето и температурата. А това вече ще става на принципа проба-грешка, не пише нищо в книжката. Освен човек да се ориентира по рецептите в книжата.

# 682
  • Мнения: 2 842
Смърфиетка ,ми той много чист твоя капак!Как така си го излъскала,или е сниман нов?Моя с къпра с меглио обезмаслител го чистих ,с циф пробвах -говоря за стъклената част ,и пак ми седи един такъв......ами мръсен на петна от мазнина.И ринга ,същата работа ,а него в съдомиалната го пусках.Аз ли не търкам???
Мими ,да внимаваш да си не изхвърлиш ринга като мен!Като ми дойде кашона с капака ,отворих извадих капака и хвърлих кашона.Ама гледам като го хвърлих ,нарисуван ринг.Викам си ,сигурно го продават отделно.Взех пак кашона да го разгледам ,той един картон на дъното ,махнах го ,отдолу ринга!!!

# 683
  • Мнения: 3 835
А, капакът е сниман нов, ама и все още е чисто нов. Другата седмица се прибирам към Малайзия с все багаж и капак, хаха. Тогава ще го изпробвам и ще кажа кое и как е.

# 684
  • Мнения: 28 396
А, капакът е сниман нов, ама и все още е чисто нов. Другата седмица се прибирам към Малайзия с все багаж и капак, хаха. Тогава ще го изпробвам и ще кажа кое и как е.
Смърфи, ти в Бургас ли си сега?
Стеф, мерси, но моят е от жена, няма да дойде в кашон! Много ме натъжи сега с това почистване, аз не искам уредите ми да са с мазнина? Как ще го бъшем божкеее!? newsm78

# 685
  • Мнения: 3 835
Мими, в Бс съм до неделя, ама капакът вече е в София.

# 686
  • Мнения: 28 396
Мими, в Бс съм до неделя, ама капакът вече е в София.
Ех, Смърфи, аз с цял кукър се оправих смятам и с капака ще успея! Praynig А и добри указания си дала!  Flutter
Момичетата да кажат вадят ли тенджерата от ИП като ползват капака?

# 687
  • Мнения: 84
Мимка , сакън да не остана без херметик:smiley:  , а и цената за новия ми се видя прилична . Амбито  за сега се държи прилично , докато с Фърст налягането започна да ми прави проблеми .

Какви точно са проблемите с налягането на Фърст? Може би някое от уплътненията вече е за смяна.

# 688
  • Paris, France
  • Мнения: 13 977
Аз ни в клин ни в ръкав да кажа ,че печеното пиле което правих във Филипса черния модел 47нещо си Smile му открих защо не става при другите потребителки!!!Ами автоматичната програма на бейк при мен била 130° видях в книжката!Пък аз мислех че е 180° !Пусках го на автоматична 130° за 2 часа и с бира и малко вода направо се разниза.При друг модел филипс обаче нямам идея как ще се получи.Този моя нали е уж 3D ?!

Правилно си разбрала. Уж е 3Д. И моята е 120° при печене и може да се увеличава. Достатъчни са за кекс. В моята, както е херметизирана, ако налея бира и вода, намирам супа, хаха. Месо не пека в нея, защото сме 4 човека и площта не ми стига. Може да пробваш да маринован в бира, но да не слагаш течност. Тогава става печено.

миме, по-добре е да извадиш тенджерата за да не се скапва електрониката. Може и да не я вадиш, но аз не бих рискувала.

# 689
  • Мнения: 28 396
Да, Невена и аз се замислих, че по безопасно е да я извадя! Да не ми развали ИП!? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт