Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 664
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Един джолан готвен цяла нощ в крока и след това за десетина минути във фурната.

# 496
  • Мнения: 28 605
Ето го и моето джоланче, в крока за 4 часа и после във фурната с картофки да се запече!

# 497
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Аз също съм с лидълско уредче и съм доста доволна. Моето е сивичко и много добре работи.

# 498
  • Мнения: 1 731
Как да сготвя телешки кокали с картофи и зелен боб? Има ли шанс да стане без да изсъхне месото и колко вода да добавя? Мисля си картофите да са най-отдолу?

# 499
  • Мнения: 730
Пълен провал. Готвих 2 кг цяло парче св.врат без кост в слоу кукъра бавно за 8ч и изсъхна. А мислех, че врат не може да се сбърка Disappointed

# 500
  • Бургас
  • Мнения: 6 051
За да не изсъхва можеш да запечаташ на тиган преди това или да завиеш парчето във фолио. Ще се научиш, трябва ти време:)

# 501
  • Мнения: 1 731
Моите ребра Станаха супер - ред картофи с масло, ребрата отгоре с черен пипер, после зеления боб от буркан - без водата, със сол консервиран. Само колкото с лъжицата пресипнах. За първи път не сложих никаква вода, обикновено с картофи се притеснявам, но боба си пусна и не бяха потъмнели.

# 502
  • София
  • Мнения: 9 850
Може ли да се адаптира тази рецепта за слоу кукър и ако да - как? Simple Smile Правила съм я на фурна, в гювеч, но гювечът сдаде багажа и сега нямам в какво да я правя, а я обожаваме вкъщи.

# 503
  • Мнения: 1 731
Аз не бих сложила доматите в началото, придобиват странен вкус. А картофите бих добавила в началото. Иначе ми се вижда подходяща.

# 504
  • София
  • Мнения: 9 850
След като няма друг сос, освен доматения, дали картофите няма да почернеят толкова време, покрити само от месото отгоре? В рецептата има вода, но при слоу кукъра няма такова изпарение и знам, че количеството ще си остане почти същото, така че тук май няма нужда от вода?
Иначе подготовката си е стандартна, както си е за фурната, нали?

# 505
  • Мнения: 39 430
Върху пълнежа е добре да сложиш фолио, за да се задуши добре и да предпазиш картофите от посивяване.

# 506
  • Мнения: 1 731
Аз слагам вода и става по-скоро като телешко варено.

# 507
  • София
  • Мнения: 9 850
Значи слагам картофите, моркова, месото и отгоре фолио? Или слагам фолиото директно под капака?

# 508
  • Мнения: 39 430
Първото.

# 509
  • софия
  • Мнения: 564

има и големи пликове за печене, които са много удобни.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 20:44 от ema22

Общи условия

Активация на акаунт