За какво си мислите постоянно напоследък?

  • 1 113 939
  • 21 200
  •   2
Отговори
# 20 910
  • France
  • Мнения: 12 958
Щото преди пък въобще не е имало кражби. Само, че им викали национализация. Муахаха

# 20 911
  • Мнения: 1 801
Ами в Пловдив явно е практика, изобщо в големите градове. Аз бях чувала от приятели още преди да имам дете, като вас реагирах, че няма да давам пари за глупости, но всъщност човек няма избор. Защото, щом за всички деца има празник, ако моето остане без, си е като наказание. Общо взето като детските рожденни дни. И те са на такава цена в клуб. Но ако детето няма поне един два такива, се чувства зле, защото постоянно го канят на такива.

# 20 912
  • Мнения: 9 241
Пак Монтескьо "По-рано те са били свободни чрез законите,сега искат да бъдат свободни против тях".

Спомнете си култовия филм "Вчера" по книгата на Владо Даверов. Той уж разказва за 60-те години,но всъщност е за 80-те години. Учениците в специалното школо почнаха да нарушават правилника,(един от тях се изсра в училищният двор Yum Учителите бяха в потрес!),бързат със секса – правеха го в класната стая,(знам за действителен такъв случай в моята гимназия през 80-те),трошат чинове за подпалка и напускат пансиона когато им скимне. Свободни против правилата. Хората вече ги мереха по това с какъв дял от обществената хазна разполагаха – дали ги кара шофьор на заплата с черна волга,(забравихте ли че имаше такива деца?!). "Обществената хазна става бащиния на частни лица",(за трети път Монтескьо). И повтарям,това стана през 80-те години,доста преди "10-ти". Честта не е да си скромен,а да добиеш повече. Героят от "Вчера" отчетливо вижда автомобилите и по тях преценява статуса и своето поведение. Как ви звучи "Повечето от нас бяха все умни деца на умни началници,но имаше една суперотличничка,тя беше дете на суперначалник".

# 20 913
  • Мнения: 41 368
аз правих по времето на хипер инфлацията
обувки купувахме на 3000 лева за долар
Явно си ми наборка... И аз свързвам бала си с купуване на обувки при същата ценова ситуация..

За една нощ кувертът в ресторанта се превърна в някаква баснословна сума. Категорично отказах да платя подобни пари и не отидох на бал с класа. Имах рокля, обувки, както си му е редът, бях с класа до влизането им ресторанта. После заедно с още 3 съученички и гаджетата ни отидохме в най- скъпия и луксозен ресторант в града по онова време. И похарчихме по- малко пари от измисления им куверт. След 12 вечерта се събрахме с класа в дискотеката Simple Smile

Toчно преди 27 години, вече явно е била минала и паричната реформа, решихме да отпразнуваме първата годишнина от сватбата си в някой "по-така" ресторант. И отидохме в "При орлите". Беше много яко - гурме кухня (спомням си някакъв телешки пепър стек облепен с бадемови люспи), хубави напитки, яка гледка след залез, едва ли не по един келнер за всяка маса и не досаждат, но само да вдигнеш вежда и идват, изискано обслужване...  И, естествено, за този лукс накрая се наложи да си платим съответната цена - доста солена беше, но си струваха тези...60 лева с бакшиша Simple Smile

# 20 914
  • Мнения: 5 815
Мисля си, че понякога имането отнема повече от нямането.


Като слушам ми става зле, искам да е както сега, но без бежанци, да мога да си поръчам козметика от Южна Корея, да пътувам евтино и лесно из цяла Европа, да не мисля за храна и дрехи. Сега имаш избор да не се превръщаш в материалист, да купуваш минималистично дрехи, да си вегетарианец, ако искаш, свободното си време пак можеш да изчетеш всички книги от библиотеката, а не да чакаш на опашка в студа.

# 20 915
  • Мнения: 5 099
И в Хасково правят същия панаир за завършване на детската градина- тоалет, фотосесия,тържество, заведение

# 20 916
  • София
  • Мнения: 1 308
Мисля си, че ми се ходи някъде на почивчица, далеч от ежедневието, от работните ангажименти. И този път не на екскурзийка, а просто на почивка, на някое местенце.. където сякаш времето е спряло.

# 20 917
  • Мнения: 1 801
За такъв тип почивка препоръчвам хотел „Грами“ в Банско. Миналото лято бях там, храната е много вкусна и разнообразна, домакините са много мили. Не е лукс, но е чисто и уютно и човек може да си чете, да се усамотява на някоя красива тераса и изобщо истински да си почине.

# 20 918
  • Мнения: 577
Стоянова, точно на място, на което времето е спряло, отидох за 4 дни. Сам-сама далече от роднинските софри с изглед към морето.
От много време си мечтаех.
Скрит текст:

# 20 919
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 329
Мисля си за нови, интересни неща които мога да хвърля на барбекюто.

# 20 920
  • Мнения: 10 567
Не съм опитвала агнешко и телешко на барбекю. Агнешко традиционно на фурна/пещ, телешко на фурна и тиган, но не и на барбекю. Бих опитала Simple Smile

# 20 921
  • София
  • Мнения: 13 893
Агнешко, котлети стават супер, но трябва да са алангле.

# 20 922
  • Португалия
  • Мнения: 4 198
не обичам канибалски меса-  има хора,които твърдят ,че месото се прави алангле, за да не изсъхне
чисто и просто не знаят как да го приготвят
и за агнешко, и за телешко, и за пиканя важи
аз имам късмет да съм женена за чревоугодник- телец от северозапада- и цели агнета пече,но скарата му е всепризната

агнешко на скара става идеално с едра сол само, до полуготовност
накрая ММ го доовкусява със смес от сух чесън, мащерка и лимонова кора
и ребърца, и котлети- все така ги прави

# 20 923
  • София
  • Мнения: 13 893
Еми, въпрос на вкус. Пиле и свинско се приготвят добре. Телешко, но не евтино, агнешко, но пак не евтино се приготвят алангле. Не говоря за яхнии.

# 20 924
  • Португалия
  • Мнения: 4 198
какво общо има цената с това?
няма месо, дори да е от контролиран източник, като месото,което ние ядем, за което да е оправдан рискът да се яде полу- сурово
и тук, вече говоря за сериозни неща, а не кой как си мисли, че му било вкусно
има хора, които не са опитвали качествено приготвено месо , и след това се отказват от него завинаги
примерно сред недолюбваните меса са агнешко, заешко, козе...замислете се защо?
моето агнешко още е нарязано,че ще се  приготвя за довечера

Общи условия

Активация на акаунт