Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 227 269
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 5 741

Аз използвам парче фолио, но само за контактната повърхост.
Кошницата?
Да, слагам фолио под неща, които залепват. Правила съм и някакви опити за запеканка - слагам парче фолио на дъното на кошницата, оформям като тавичка и изсипвам сместа.
Благодаря, за кюфтетата четох, че залепвали. Ще пробвам тези дни кюфтета без фолио и ще преценя има ли нужда от него.

# 466
  • Мнения: 1 265
пеп-4о - е специалистка на готвенето в алуминиевите формички. Писах ѝ на лични - дано откликне да поясни повече.

# 467
  • София
  • Мнения: 2 298
Luna, специално за тебе снимах как изглеждат картофките, направени с уреда и нарязани с рендето на Филипс.
Бутчетата също са правени в еърфрайъра.

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 20:12 от nati_nat

# 468
  • Мнения: 9 108
пеп-4о - е специалистка на готвенето в алуминиевите формички. Писах ѝ на лични - дано откликне да поясни повече.

Но във фурната. В айрофрито не съм във фурната слагам по нколко, тук няма как да събера.
Меган, кюфтетата ми са от мЕсо, само с лу и подправки- не залепват. Оформям с намаслени ръце

# 469
  • София
  • Мнения: 1 247
nati_nat, благодаря Flowers Hibiscus
Много хубаво изглеждат тези картофки. Моите защо ги надялка на тънки парчета, не знам. Трябва пак да опитам. Но твоите са много изкусителни.

Аз днес правих модифицирани пролетни рулца с филе, гъби и кашкавал. Сложих и във фризера да имам готови.
Снощи правих хляб от половината доза от хлебопекарната. Изненандващо, но се получи Laughing Другата половина от тестото го бях прибрала в хладилника и сега го сложих да втасва, но не съм сигурна дали ще се надигне. За всеки случай купих 1 хляб.
Скоро мисля да направя експеримент с банички с домашно точени кори. Едва ли ще се справя с точенето на тънки кори, но все ще ги докарам до нещо ядливо Yum

# 470
  • Враца
  • Мнения: 5 204
От днес - картофена запеканка, за да тествам купичката, която дойде. Картофи на кубчета, масло, бира, чубрица и сол. На 160 градуса за около 20-на минути. След това сложих настърган кашкавал и сирене. Много вкусно и бързо. От бирата имаше един супер тръпчиво-горчив вкус.

От вчера - пилешко със зеленчуци. Сложих чушки, пилешко, червен лук и тиквичка за 24 часа в марината от олио, бира, соев сос и подравки по избор. Загрях за 2-3 минути, сложих долу малко вода и изсипах в кошницата. Първо на 160 градуса, разбърквах често и накрая на 180 градуса.


И да с еоплача каква простотия направих вчера. Докато носих кошниците да ги пълня и някак си съм успяла да натисна копчето за освобождаване. Кошницата ми остана в ръцете, но чекмеджето падна на пода. не беше от високо, падна на паркет и все пак съм успяла да го изкривя. Не се вижда къде е изкривеното, но влиза по-трудно в уреда. Колко се ядосвах и си се карах....но това е резултатът. По време на печене от температурата явно се изправя, защото влиза нормално. Писах на филишс, да видим дали продават само такива и каква може да им е цената. Внимавайте, явно стават фалове.

# 471
  • София
  • Мнения: 2 298
Една наша любима рецепта, която правех много рядко, защото се пържат - кюфтета от извара, калкавал и сирене. Станаха супер на еърфрайъра, ще присъстват често в менюто ни.

# 472
  • Мнения: 14 079
А рецепта?Stuck Out Tongue Winking Eye

# 473
  • Мнения: X
Молим - рецепта.

# 474
  • Мнения: 9 108
Една наша любима рецепта, която правех много рядко, защото се пържат - кюфтета от извара, калкавал и сирене. Станаха супер на еърфрайъра, ще присъстват често в менюто ни.



аааа, за тези не съм се сетила, мерси, че ги сподели. Ще си направя скоро и аз.

# 475
  • София
  • Мнения: 2 298
300 гр. извара, 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене, 2 яйца, 2-3 супени лъжици брашно, черен пипер.
Измесва се добре, оформя се на кюфтета, по-малки, които се овалват добре в царевичен грис (аз ползвам този за качамак).
Пекох ги на 200 гр. за 10 минути.

# 476
  • Мнения: 14 079
Благодаря! Звучи добре и задължително ще се пробват.

# 477
  • Мнения: 1 265
300 гр. извара, 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене, 2 яйца, 2-3 супени лъжици брашно, черен пипер.
Измесва се добре, оформя се на кюфтета, по-малки, които се овалват добре в царевичен грис (аз ползвам този за качамак). Пекох ги на 200 гр. за 10 минути.
nati_nat - при нас изварата е ?! кремообразна. Ще станат ли с нея или мога/трябва да увелича брашното?
Изглеждат много вкусни и ми се иска да ги направя и аз.

# 478
  • София
  • Мнения: 2 298
300 гр. извара, 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене, 2 яйца, 2-3 супени лъжици брашно, черен пипер.
Измесва се добре, оформя се на кюфтета, по-малки, които се овалват добре в царевичен грис (аз ползвам този за качамак). Пекох ги на 200 гр. за 10 минути.
nati_nat - при нас изварата е ?! кремообразна. Ще станат ли с нея или мога/трябва да увелича брашното?
Изглеждат много вкусни и ми се иска да ги направя и аз.
Sem22, това което ми хрумва е да намалиш малко изварата и да увеличиш сиренето, може и малко повече кашкавал. И 1-2 лъжици брашно допълнително става, но не повече, да не станат много тестени. Имай предвид, че консистенцията не трябва да е твърда. Колкото да се оформят кюфтенцата и потопят в царевичния грис и много внимателно ги местиш да не се деформират.

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 21:26 от nati_nat

# 479
  • Мнения: 1 265
nati_nat - благодаря за бързия отговор. Тъкмо утре е ред на файера Flushed

Общи условия

Активация на акаунт