Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK

  • 227 464
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 14 115

Цитирам се с пост от темата. Тестото си го месих аз, получиха се чудни "лодки".

Правих "лодки" и тъй като ми остана малко тесто, а запълних тавата, реших да го изпека в уреда. На 180°С, за 7 минути. Ето резултата.




# 451
  • София
  • Мнения: 1 272
Dara888, страхотни са, непременно ще ги пробвам в близко време.
Днес купих кори и ще направя баничките както е обяснила nati_nat. Това със замразяването също е идея.
Много обичам тесто, никога не може да ми стане тежко от хляб, банички или тутманик. Но лошо за талията.

А и този уред го купих без да знам за какво ще го използвам - на принципа видяла жабата, че подковават коня .....
Доволна съм, че ще му намеря макар и нестандартно предназначение.

# 452
  • Мнения: 1 265
Luna* - Уредчето въобще не е за подценяване! Не се използва толкова олио , за тези които "настръхват" като моя син от него. Банички не съм се сетила, но пролетни рулца правя много често. Тук при нас има готови - само полуразмразявам и пържа. А виж лодките ги правих, но останаха без снимка както казва Дара.
Въобще, ако му се занимава на човек да мисли и експериментира - сигурно има доста нещица. Smirk Thinking

# 453
  • София
  • Мнения: 1 272
Да, уредчето става за някакви неща и особено за експериментиране. Но за изхранване го виждам само ако си подготвя заготовки. Или използвам готовите неща от фризерите, но тях го избягвам.
Направих банички за закуска. Възхитена съм направо. Сложих малко и във фризера, а останалите кори ще измисля някаква друга плънка - сигурно това наричате пролетни рулца?

Ето го моето произведение, точно 2 мин преди да бъде изядено:

# 454
  • София
  • Мнения: 2 298
Да, уредчето става за някакви неща и особено за експериментиране. Но за изхранване го виждам само ако си подготвя заготовки. Или използвам готовите неща от фризерите, но тях го избягвам.
Направих банички за закуска. Възхитена съм направо. Сложих малко и във фризера, а останалите кори ще измисля някаква друга плънка - сигурно това наричате пролетни рулца?

Ето го моето произведение, точно 2 мин преди да бъде изядено:


Luna, много апетитно изглеждат баничките, браво.
Но не това са пролетни рулца. Те са китайски специалитет и плънката им е от месо и зеленчуци или само от зеленчуци. Завиват се в оризова кора, но съм виждала рецепти и с кори за баница. Аз мисля днес да правя пак, останаха ми от вчера оризови кори, ще сложа и някое с кора за баница, да видим.
Права си, че само с този уред не може да се изхрани семейство, освен ако не се консумират еднообразни неща тип запечени и пържени.
Аз не съм го купила с тази илюзия, а да разнообразя сегашното готвене, защото пържено у дома не се прави. И най-вече заради картофките, защото ги прявех само печени, задушени, на пара и с техниката Сувид, но детето ги обожава пържени, сега е доволна. И ние де ...Simple Smile
Добавам към мнението, успях да направя пролетните рулца, четирите от ляво са с оризови кори, трите в дясно с кори за баница. Усеща се разликата в обвивката, и като структура и като вкус.

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 18:41 от nati_nat

# 455
  • Враца
  • Мнения: 5 206
Баничките изглеждат супер, ще се пробват.
И на пролетните рулца съм хвърлила око, но трябва да потърся оризови кори. В Лидл ще имат след седмица азиатски неща, сигурно ще има.
Днес правих кашкавалки и сиренки с бутертесто за закуска. Станаха много добре.

Понеже следвам една американска група, там наистина ползват повече такива уреди, отколкото да кажем фурна. Но са им и доста големи, а някои имат по 5 броя различни. Гледам, че при тях са пуснали и фурна на принципа на фрайъра.

# 456
  • София
  • Мнения: 1 272
Аз мислих, че това нещо е като мини фурна. Всъщност такова ми трябва - да ми пече бързо разни запеканки, които обожавам. 20-22см диаметър ми е достатъчно. Дано да измислят такъв уред и да дойде и тук.

Оризови кори никога не съм виждала, но ще направя с кори за баница и пълнеж от филе, гъби и кисели краставички. Трябва да им измисля обаче сос, за да стават за наяждане.

Утре може да пробвам да изпека хляб във фритюра. Не цялата доза, половината. Сигурна съм, че никой не го е използвал за тази цел хаха. Само за експеримент, аз си имам хлебопекарна.

# 457
  • Враца
  • Мнения: 5 206
В 6:45 тази сутрин правих банички.
Допуснах грешка разбира се, сложих ги на висока температура и вътре останаха сурови. Та ги допичах на по-ниска температура. Не ставаха изобщо за снимка, но бяха много вкусни и хрупкави, точно както ги обичам.

Ето фурната, цяло пиле може да се пече и има три реда за печене

# 458
  • София
  • Мнения: 1 272
Мерси wa_wa, не бях попадала на този тип фурна. То пак се води air fryer. Да не би да е специално за пиле и да има пак само един горен реотан?
Надявам се уредите, които изобретяват американците, да минат скоро през Китай и да стигнат до нас.

# 459
  • Мнения: 5 745
Вчера  пробвах моята машина с пържени бланширани картофи за 15 минути, грамажа ми беше на око и 500 грама панирани калмари за 10 минути. Супер станаха. Да ви попитам за алуминиевите форми които слагате в кошницата, пробивате ли им дупки за въздуха или ги слагате цели?

# 460
  • София
  • Мнения: 1 272
Вчера  пробвах моята машина с пържени бланширани картофи за 15 минути, грамажа ми беше на око и 500 грама панирани калмари за 10 минути. Супер станаха. Да ви попитам за алуминиевите форми които слагате в кошницата, пробивате ли им дупки за въздуха или ги слагате цели?
Аз използвам парче фолио, но само за контактната повърхост.

# 461
  • Враца
  • Мнения: 5 206
За формичките - според мен зависи какво ще сложиш в тях и колко ти се мие след това.
Аз съм правила само навити банички и не съм дупчила, защото щеше да изтече надолу и да се запече. Факт е, че отдолу почти не се бяха опекли и ги обърнах.

# 462
  • Мнения: X
Аз не смея да слагам фолио в моя уред, за да не надраскам или повредя покритието. Струва ми се някакво специално.

# 463
  • Мнения: 5 745

Аз използвам парче фолио, но само за контактната повърхост.
Кошницата?

# 464
  • София
  • Мнения: 1 272

Аз използвам парче фолио, но само за контактната повърхост.
Кошницата?
Да, слагам фолио под неща, които залепват. Правила съм и някакви опити за запеканка - слагам парче фолио на дъното на кошницата, оформям като тавичка и изсипвам сместа.

Общи условия

Активация на акаунт