Сурово месо без хладилник

  • 2 915
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 424
Здравейте,

Решили сме да си вземем прясно заклано телешко месо, което да консервираме в буркани. Тъй като нямам условия вкъщи ще се наложи това да стане в провинцията. Притеснение то ми е, че трябва да превозим месото около 3-4 часа в колата. Дали за това време може да се развият бактерии в месото? И знаете ли някакъв начин / например да се осоли добре/ , който да спомогне за по - доброто съхранение на месото при пренасянето.
Благодаря ви предварително

# 1
  • Мнения: X
В никакъв случай не осолявай- солта ще изтегли соковете на месото и то ще стане като подметка. Не зная за какво количество става дума, но можеш да намажеш месото от всички страни с горчица. Хем ще го предпази, хем ще го ароматизира.

# 2
  • Мнения: 4 303
То си зависи и по кое време на деня ще се извърши упражнението, но месото трябва да се охлади. Тъй като времето е горещо и може би няма друг начин, поне под течаща студена вода. Запарите ли го, после трябва да го хвърлите направо.

# 3
  • София
  • Мнения: 16 092
В Лидл, Била и другите вериги съм виждала да продават хладилни торбички. До фризерите със замразено са.
Може да вземете няколко и да превозите месото в тях.
За няколко часа няма да се развали. Или ако имате хладилна чанта.
Другия, стар вариант е да го завиете в хартия за  печене и после във няколко пласта вестник.
Той изолира и така няма да се развали

# 4
  • Мнения: X
Още нещо, след като охладите, изолирайте пакета с месото със стиропор от всички страни и превозвайте така.

# 5
  • Мнения: 4 270
Мисля, че освен хладилните торби, отвън (не в торбата) може да сложиш пластмасови шишета пълни с вода, не до горе разбира се, които предварително да замразиш във фризер, ако имаш възможност. Така поне в някаква степен може да охладиш месото.

# 6
  • Мнения: 11 392
Има хладилни чанти, които се включват в запалката на колата. Може някой ваш приятел да има и да ви услужи.

# 7
  • Мнения: 122
Здравейте,
продават кутии от стиропор за транспорт на хранителни продукти, ститопора е подходящ заради термоизолационните си характеристики.
Google results

Също така продават и лед ... Wink => Кутията, месото, леда и колкото издържи Grinning

PS: Мисля, че е желателно да сложите кутията/е на сянка Wink

# 8
  • Мнения: 10 552
Освен тези хладилни чанти, може замразени бутилки с вода наредени отдолу, отстрани и отгоре на месото, вестници отвсякъде първо, след това бутилките - много добър изолатор са.
Не можете ли да изчакате, чела съм, че сега правени консерви с месо бомбират заради жегите, тези консерви есенно време се правят. Аз не бих рискувала сега лятото.

# 9
  • Мнения: 1 059
хладилна чанта с пълнители от лед, добър вариант е и ако колата ви е с климатик да е в купето, а не в багажника, нищо няма да му стане за 3-4ч.и като цяло избягвайте найлоновите опаковки

Общи условия

Активация на акаунт