Съвет за торта

  • 3 658
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 610
Здравейте мами, искам да ви помоля , дали някой има представа как да спретна тази торта от пицария Виктория... http://www.victoria.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B … 1%80%D1%82%D0%B8/
торта "Виктория". Мъжът ми много я харесва и искам да го зарадвам. Благодаря

# 1
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ами, то в самото описания на тортата описват каква е.  chef

За блата ми е малко трудно по картинка. Отличавам някакво маслено тесто, но е с добавки. Сещам се за едно подобно тесто, но ще ти го напиша по-натам, ако няма по-добри идеи или някой не е правил такова.

За крема - маскарпоне с цедено кисело мляко. Гледайки снимката отблизо, преобладава киселото мляко. Т.е. на 250г маскарпоне бих сложила около 500г цедено кисело мляко (не знам колко са разфасовките в Бг, та нз това колко опаковки прави). За такова количество крем, слагам 3-4 с.л. пудра захар, но ако сте я хапвали преди, можеш да прецениш това достатъчно ли е или я предпочитате по-сладка.

За соса от вишни - това са вишни, сварени със захар, т.е. като останат малко на котлона, течността се редуцира и става заедно със захарта на сос. Виж в рецептите на choppi, тя прави чийзкейкове и често ги залива с такъв тип сос.

Единственото, което не мога да ти кажа оттук, защото вече отдавна не живея в България - не знам колко гъсто е цеденото кисело мляко и дали няма да се наложи да го изцеждаш още или пък да му добавяш желатин, за да стегне. Ако е такова, каквото помня от дете - лъжичката да остава права в кофичката, тогава няма нужда от желатин. Но тук прецени спрямо българския продукт. Тук цедено мляко не съм виждала и не мога да сравня.

Успех с готвенето, сигурна съм, че ще ти се получи и че ще си имаш доволна муцуна вкъщи.  chef

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
"Шоколадов криспи блат" ми прилича на някакво бисквитено тесто. Но може и да греша.

# 3
  • София
  • Мнения: 974
"Шоколадов криспи блат" ми прилича на някакво бисквитено тесто. Но може и да греша.
На мен също. На типична основа за чийзкейк от смлени бисквити и масло.  Може да се изпече, може и не.
Парфето бих приготвила с равни количества мляко и маскарпоне , с желатин и захар на вкус.

# 4
# 5
  • Мнения: 673
Шоколадов криспи блат може да е от разтопен шоколад смесен с корнфлейкс. Преди време ми издадоха рецептата на един чийзкейк в реномиран ресторант и разбрах, че се прави с корнфлейкс и разтопен шоколад. После го правих вкъщи и се получи доста добре. Не знам точно съотношението, но може да се експериментира.

# 6
  • София
  • Мнения: 974
Шоколадов криспи блат може да е от разтопен шоколад смесен с корнфлейкс...
Това е чудесна идея! Веднага си представих и вариант с шоколадовите зърнени закуски тип Нескуик.

# 7
  • Мнения: 244
Здравейте мами, искам да ви помоля , дали някой има представа как да спретна тази торта от пицария Виктория... http://www.victoria.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B … 1%80%D1%82%D0%B8/
торта "Виктория". Мъжът ми много я харесва и искам да го зарадвам. Благодаря

За блата виж тази рецепта, която мисля, че напълно отговоря на описанието за криспи шоколадов блат.
http://recepti.gotvach.bg/r-29094-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3 … D1%81%D0%BF%D0%B8
Пълнежа отгоре е желатинов крем от цедено кисело мляко с Маскарпоне. Но мисля, че го правят с обикновено крема сирене (разбито на крем с пудра захар - да не се разбива много, че се втечнява!)
И най-отгоре може с домашен конфитюр от вишни, череши, боровинки и т.н.
Бързо и лесно ще стане! Успех! Grinning Wink chef

Общи условия

Активация на акаунт