Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

  • 131 685
  • 508
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 19 501
Да, ама на мен досега в домашната машина за кисело мляко само със закваска от Хармоника ми става млякото. С другите или има странен вкус, или въобще не се подквасва.

# 286
  • Мнения: 660
Аз имам въпрос-освен по вкус как разбирате дали едно мляко е хубаво,и какво има в него при положение,че никой не работи в дадена мандра,за да види как става.Доскоро в нашето семейство имаше крави и си правихме кисело мляко,сирене и кашкавал,извара и масло.Толкова съм свикнала на този вкус,че каквото и да опитам от магазина не ми харесва.За жалост дядо ми вече не може да гледа животни и купуваме от едни възрастна хора.

# 287
  • Мнения: X
Един от най-сигурните знаци е когато отворите капачето,ако отгоре има течност,значи е истинско,а също и като извадите една лъжица от него и почне да пуска вода,мисля че се казва цвик.

# 288
  • Мнения: 5 368
Ел Би - категорично. У дома сме с квасено мляко от години. Закваската е само от Ел Би. Киселото ни мляко е качествено, не без помощта на закваската.

# 289
  • Мнения: 516
Аз ползвам олимпус уж сме доволни от него.Искам да питам някой ако може да каже коя марка  чисто масло обаче  е добро пробвах няколко до тук ,но нещо сякаш не е добре .Трябва ми да си правя ГХИ.За киселото мляко елби на него се доверявам.

# 290
  • Мнения: X
Ако не искаш да е немско,пробвай с едно малко пакетче Домлян,в зелена опаковка.Всеки път ми харесва Simple Smile

# 291
  • Мнения: 837
Много полезна тема 🙆

Мога да се включа по въпроса за маслото - ние купуваме френското Elle & Vire. Мисля, че ароматът и конститенцията са далеч по-добри от българските и от краварката в ъгъла. По-скъпо е, но ние не ядем само масло и мисля, че си струва. По големите вериги е на около 8 лв. - 250 гр. и често го намаляват около 6 лв.

# 292
  • Мнения: 516
Много полезна тема 🙆

Мога да се включа по въпроса за маслото - ние купуваме френското Elle & Vire. Мисля, че ароматът и конститенцията са далеч по-добри от българските и от краварката в ъгъла. По-скъпо е, но ние не ядем само масло и мисля, че си струва. По големите вериги е на около 8 лв. - 250 гр. и често го намаляват около 6 лв.



Да аз него ползвах и правих гхи получи се но не толкова добре има примеси ,не е само чисто масло мисля че не е подходящо за гхи,поне така ми се стори.Вече правих няколко експеримента ,но все още  не съм уцелила най подходящо.Последно правих Борино бива ,но не е идеално.
Благодаря на отговорилите.

# 293
  • Sofia
  • Мнения: 15 554
Маслото на Président?

# 294
  • Мнения: X
С Президент не става ли?
Искам да кажа,че за мен най-ужасното кисело мляко е Боженци и Свежест.

# 295
  • Мнения: 18 593
Чух слух - в смисъл една жена каза в магазина, че брат й кара хладилен камион и Боженцито идвало от Полша директно. Дали е така не знам.

Иначе аз купувам Маджаров, Верея и един местен производител Лазарова.

# 296
  • Мнения: 3 610
Аз имам въпрос-освен по вкус как разбирате дали едно мляко е хубаво,и какво има в него при положение,че никой не работи в дадена мандра,за да види как става.Доскоро в нашето семейство имаше крави и си правихме кисело мляко,сирене и кашкавал,извара и масло.Толкова съм свикнала на този вкус,че каквото и да опитам от магазина не ми харесва.За жалост дядо ми вече не може да гледа животни и купуваме от едни възрастна хора.
А тези които купуват от магазините като опитат нещо домашно и вкусът им се струва много много странен.До толкова привикнали организми към боклучава храна.

# 297
  • София/Севлиево
  • Мнения: 11 019
Много полезна тема 🙆

Мога да се включа по въпроса за маслото - ние купуваме френското Elle & Vire. Мисля, че ароматът и конститенцията са далеч по-добри от българските и от краварката в ъгъла. По-скъпо е, но ние не ядем само масло и мисля, че си струва. По големите вериги е на около 8 лв. - 250 гр. и често го намаляват около 6 лв.



Това масло е най-хубавото,което съм пробвала напоследък.Имаше го на промоция във Фантастико на 5 и нещо и съжалявам, че не си взех повече.Вчера го мернах в Хит на 8 и нещо обаче и си взех традиционната "краварка".
За кисело мляко купуваме на Ел Би по БДС,Верея най-високия процент и Олимпус 3,6 .
Преди години и баба и дядо имаха крави и ядехме само домашни млечни неща и имаше един период от 4-5 години,когато ядех само кашкавал от магазина, другите неща бяха просто ужасно безвкусно-блудкави.

# 298
  • Мнения: 837
И аз го купувам от Фантастико, пускат го на 5,99 лв. на промоция и се взимам няколко.

А за съжаление и аз съм от организмите, които са свикнали да хапват от безкрайно фалшивите продукти. И домашните месо и млечни продукти хич не ми допадат.

# 299
  • Мнения: 3 642
Да, ама на мен досега в домашната машина за кисело мляко само със закваска от Хармоника ми става млякото. С другите или има странен вкус, или въобще не се подквасва.
Да, но не може мляко 3.6 % да е течно като разредено с вода. Вероятно млечно киселите бактерии са ок, но съотношението вода/суха смес са го прецакали от всякъде. Това е и причината да го избягвам, макар че се е случвало и нормална гъстота да купя, но да речем на 5 млека 1 е нормално другите 4 течни.
Впрочем, имаше едно изследване на Активите потребители и до колкото помня Хармоника не отговаряше на част от критериите за качество.

Общи условия

Активация на акаунт