Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари -3

  • 224 220
  • 728
  •   2
Отговори
# 690
# 691
  • Русе
  • Мнения: 1 850
Както съм гладна в момента как разгледах последните две страници не знам!  Crazy
Много апетитно изглежда всичко и ако трябва наред да изброявам ще стане доста дълго! Страхотни сте всички!  chef bouquet
Показвам набързо няколко снимки и аз.
Запеканка от карфиол със сирена и течна сметана


Прясно зеле с пилешки бутчета


Люти чушлета за бърза консумация


Крем сладкиш с круши по рецепта на Ивана/при нея е с ябълки/

# 692
  • Мнения: 13 571
Пеп-4о, благодаря за споделената рецепта на "Раирани кифлички".
Чудесни и много лесни за приготвяне.
п.п. Така и не се научих да качвам снимки, за да се похваля.

# 693
  • Мнения: 9 117
 моля  Hug можеш да качиш в снимка, бг или друг сайт, както и във ФБ ако ползваш и тогава даваш тук с картинка  Peace

# 694
  • Мнения: 8 163
Дарилка, запазих си рецептата за соленките, защото искам да я пробвам. Само дето не видях никъде да пише, че добавяш сол и искам да съм сигурна, че е така.

***

Чия пудинг (чия, бадемово мляко с какао, меласа, сурово какао) с ягоди, киви, кокос и натрошени какаови зърна



Каедама рамен в сос от зелено тайландско къри + сейтан, репички, зелен лук и гъби еноки



Сурово ядково масло (по идея на сестра ми): фъстъци, орехи, меласа, сурово какао, захар "Турбинадо", филтрирана вода

# 695
  • София
  • Мнения: 5 606
Фея, страхотно изглежда всичко!
Може ли да ми кажеш как е направено ядковото мляко, за да се достигне тази гъстота?

# 696
  • Мнения: 5 684
Фея, страхотно изглежда всичко!
Може ли да ми кажеш как е направено ядковото мляко, за да се достигне тази гъстота?
Аз доколкото виждам, Фея е написала, че това е масло, не мляко  Rolling Eyes

Прекрасни неща виждам и черпя идеи  bouquet

# 697
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 401
Дарилка, запазих си рецептата за соленките, защото искам да я пробвам. Само дето не видях никъде да пише, че добавяш сол и искам да съм сигурна, че е така.
И аз си я запазих   Wink
Пише, че ги поръсва със сол след разточване  Peace
"Поръчваме  с малко сол и печем ....."

# 698
  • София
  • Мнения: 5 606
Фея, страхотно изглежда всичко!
Може ли да ми кажеш как е направено ядковото мляко, за да се достигне тази гъстота?
Аз доколкото виждам, Фея е написала, че това е масло, не мляко  Rolling Eyes

Прекрасни неща виждам и черпя идеи  bouquet
Права си. Прочетох мляко. Съжалявам за грешката. Hug

# 699
  • София
  • Мнения: 15 479
Патладжан по китайски.



# 700
  • Мнения: 158
Привет кулинари, ужасно вкусно е при всички  bouquet

Дарилка, соленките изглеждат чудно, набалязала съм ги още във фейса и съвсем скоро ще се правят  Peace
пеп-4o, моля те, моля тееее, осинови ме  Mr. Green
Кофи, благодаря ти за милите думи, не винаги се получава изпипването, поради набезите на домашните  Mr. Green Mr. Green
daviz, чудни питки  Peace
Merelenda, всичко изглежда чудно  Crazy
Фея Кръстница, прелест, а ако кажеш и от къде се снабдяваш с тези гъби, направо ще съм ти задължена  Simple Smile

От мен пиле Салтимбока


Прекрасна вечер на всички  bouquet


# 701
  • Мнения: 9 117
 eat  Готово. Пращай заявление във вид на кутия пълна с пиле салтимбока  Mr. Green Heart Eyes обожавам ги тия мръвчици, подскачащи към устата
Све, заразявате с този  сладкиш с круши тези дни  Heart Eyes
Мерелинда, порция дроб, моля Simple Smile че не искат да ядат у нас напоследък  Confused

# 702
  • Мнения: 22 867

И аз искам подскачаща мръвчица, ммм! Heart Eyes bouquet

Дробчета по унгарски,


пак дробчета във вид на дроб-сарма


и сладкиш.

# 703
  • Мнения: 39 466
Лабрекс, последната снимка ме кара да слюноотделям и да мляскам. Какво е това?

# 704
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, последната снимка ме кара да слюноотделям и да мляскам. Какво е това?

mariat, хич не е лошо сладкишчето, отдавна му се канех, та най-после го спретнах по тая рецепта. Има на доста места рецептата, на мен кремчето нещо не ми се стегна, то си личи и на снимката. Не че пречеше, но малко вида беше по-различен от този на снимките в нета. Мисля, че млякото може леко да се намали, както тук е посочено, за да е по-стегнат крема, но има време, пак ще го правя.  Peace
Пропуснах, в отворите, като сипвах до половината крем, сложих и плодчета от т.нар. боле - плодове в ром, после допълвах до горе пак с крем, много вкусно беше с тях! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт