Работа на пасажерски кораби

  • 141 141
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 25 741
Във всички американски компании персонала е ваксиниран.

# 721
  • Мнения: 837
Ваксини се изискват почти навсякъде. Даже изискване за бустер съм срещал.

# 722
  • Мнения: 1
Здравейте, моля за информация.

Кандитатсвах за ривър круиз с викинг, трейнинг -stateroom steward.
приет съм от април за трейниг в виена.
имам трейнинг контракт и.тн. та почвам да се чудя дали найстина си заслужава да се лова на тая въдица ?
за трейнига ми предлагат 33 евро на ден всичко като от тях 15 за храна и спане минус, дефакто 8 часа за 15 евро заплата. тва за 20 дни трейнинг. след трейнинга не се знае нещо от рода на 1350

та я кажете моля тези цифри не са ли прекалено ниски за работа по 12 часа на ден 7 дни. не би ли трябвало да се заплаща на час поне,няма ли минимална часова ставка ,то излиза че ще работиш 12 часа за 50 евро,то тва не е ли експлоатация ,в англия например работиш за 9 на час 10 часа 90 кинта.

Може ли някой да обясни как плащат , уж швейцарски контракт, нямат ли минимални заплати, ако се плаща на час би трябвало да е добре понеже се работи по 12 часа,знам че има опции за бакшиши ама я има я не. ?

Мерси

Здравейте ,
Може ли,да споделите как е преминало обучението и последвалия договор с Вайкинг?
Интересуваме ,тъй като съм одобрена за stateroom stewardess , чакам да ми изпратят договор.
Всяка информация би ми била полезна ,благодаря предварително !

# 723
  • Мнения: 2
Здравейте,

За всички които за първи път ще работят за Вайкинг ще споделя мнението си,тъй като миналата година аз за първи път кандидатствах за пасажерски кораб и търсех имформация ,но нямаше много мнения и комемтари.

Сезона започва от март/април до ноември/декември.Има възможност и целогодишно да работите ,но трябва да говорите с HR още от началото на сезона(аз незнаех,рабрах,чак когато местата бяха заети-местата са ограничени).

Заплатата която получавах след удръжки беше €1900 -с всеки следващ договор заплатата се увеличава.Предплатения бакшиш е включен в самата заплата.Има възможност за личен бакшиш ,стига клиентите да Ви харесат (аз работех в бара и ресторанта -първите месеци никакъв бакшиш ,но след това се понаучих и започнах да изкарвам страничен бакшиш).

Работни часове:
Ресторант-Закуска от 6:30 до 9:30/10:00 след това ресторанта се подготвя за обяд .Закуска обяд почивка за Вас 20/30 мин или час ,зависи колко е добър(не мързелив) отбора с който работите .Обяда е до 2 след него ресторанта се подготвя за вечеря ,ние винаги след обяд свършвахме към 3,3:30.Почивка до вечеря т.е. ако вечерята е в 7 Вие трябва да сте в ресторанта 45 мин преди вечерята.След вечеря подготвяте ресторанта за закуска свършвате около 22:30/23:00.На всики 2 седмици Ви се полага по един почивен ден -той не се заплаща.За целия сезон аз съм имала 4-5 почивни дни,тъй като, когато е заето няма почивен ден 😅.Като цяло работата е доста в ресторанта има и много напрежение .Има социален живот ,стига да попаднеш в добра компания.

Възползвайте се от трайнинга ,който предлагат със сигурност ще Ви е от полза.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 19:43 от Sassyy

# 724
  • Мнения: 30
Моля ви кажете си мнението към момента коя компания е с по-добри условия и защо? Имам предложение от Сценик и Ривърс Адвайс-Авалон! Къде се заплаща по-добре, как са отпуските, овъртайм, почивни дни, бакшиши, договори Френски, Швейцарски и т.н. Всичко ще ми е от полза.

# 725
  • Мнения: 1
Здравей, Sassyy

имаш ли спомени колко време чака вайкинг да ти изпратят трудовия договор? Питам понеже уш в началото на март трябва да започна, а още нямам трудов договор изпратен.

Имаш ли някаква информация за позицията рецепционист?





Здравейте,

За всички които за първи път ще работят за Вайкинг ще споделя мнението си,тъй като миналата година аз за първи път кандидатствах за пасажерски кораб и търсех имформация ,но нямаше много мнения и комемтари.

Сезона започва от март/април до ноември/декември.Има възможност и целогодишно да работите ,но трябва да говорите с HR още от началото на сезона(аз незнаех,рабрах,чак когато местата бяха заети-местата са ограничени).

Заплатата която получавах след удръжки беше €1900 -с всеки следващ договор заплатата се увеличава.Предплатения бакшиш е включен в самата заплата.Има възможност за личен бакшиш ,стига клиентите да Ви харесат (аз работех в бара и ресторанта -първите месеци никакъв бакшиш ,но след това се понаучих и започнах да изкарвам страничен бакшиш).

Работни часове:
Ресторант-Закуска от 6:30 до 9:30/10:00 след това ресторанта се подготвя за обяд .Закуска обяд почивка за Вас 20/30 мин или час ,зависи колко е добър(не мързелив) отбора с който работите .Обяда е до 2 след него ресторанта се подготвя за вечеря ,ние винаги след обяд свършвахме към 3,3:30.Почивка до вечеря т.е. ако вечерята е в 7 Вие трябва да сте в ресторанта 45 мин преди вечерята.След вечеря подготвяте ресторанта за закуска свършвате около 22:30/23:00.На всики 2 седмици Ви се полага по един почивен ден -той не се заплаща.За целия сезон аз съм имала 4-5 почивни дни,тъй като, когато е заето няма почивен ден 😅.Като цяло работата е доста в ресторанта има и много напрежение .Има социален живот ,стига да попаднеш в добра компания.

Възползвайте се от трайнинга ,който предлагат със сигурност ще Ви е от полза.

# 726
  • Мнения: 31
Здравей, Sassyy

имаш ли спомени колко време чака вайкинг да ти изпратят трудовия договор? Питам понеже уш в началото на март трябва да започна, а още нямам трудов договор изпратен.

Имаш ли някаква информация за позицията рецепционист?





Здравейте,

За всички които за първи път ще работят за Вайкинг ще споделя мнението си,тъй като миналата година аз за първи път кандидатствах за пасажерски кораб и търсех имформация ,но нямаше много мнения и комемтари.

Сезона започва от март/април до ноември/декември.Има възможност и целогодишно да работите ,но трябва да говорите с HR още от началото на сезона(аз незнаех,рабрах,чак когато местата бяха заети-местата са ограничени).

Заплатата която получавах след удръжки беше €1900 -с всеки следващ договор заплатата се увеличава.Предплатения бакшиш е включен в самата заплата.Има възможност за личен бакшиш ,стига клиентите да Ви харесат (аз работех в бара и ресторанта -първите месеци никакъв бакшиш ,но след това се понаучих и започнах да изкарвам страничен бакшиш).

Работни часове:
Ресторант-Закуска от 6:30 до 9:30/10:00 след това ресторанта се подготвя за обяд .Закуска обяд почивка за Вас 20/30 мин или час ,зависи колко е добър(не мързелив) отбора с който работите .Обяда е до 2 след него ресторанта се подготвя за вечеря ,ние винаги след обяд свършвахме към 3,3:30.Почивка до вечеря т.е. ако вечерята е в 7 Вие трябва да сте в ресторанта 45 мин преди вечерята.След вечеря подготвяте ресторанта за закуска свършвате около 22:30/23:00.На всики 2 седмици Ви се полага по един почивен ден -той не се заплаща.За целия сезон аз съм имала 4-5 почивни дни,тъй като, когато е заето няма почивен ден 😅.Като цяло работата е доста в ресторанта има и много напрежение .Има социален живот ,стига да попаднеш в добра компания.

Възползвайте се от трайнинга ,който предлагат със сигурност ще Ви е от полза.




Аз подписах със Сиа шефс, през посредник сапко. Още нямам билет , а договорът почва 14.03.2023 . Просто положението е страшно , май с всички посредници от България.

# 727
  • Мнения: X
Някой работил ли е с Luftner , MC Amadeus?
Как са часовете за работа при камериерките и налага ли се да общуват с гостите?

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 00:42 от Анонимен

# 728
  • Мнения: 540
Някой ако може да сподели посреднически фирми за кандидастване за работй на круизен кораб на ЛС .А също така ако някой е работил в кухня може да разкаже по подробно за самия работен процес .

# 729
  • Мнения: 1
Здравейте! Скоро ни предстои да се качим с приятеля ми на Amadeus Riva, които са към Luftner Cruises. Някой, ако е работил в тази компания, ще може ли да сподели мнение (има ли отпуски; как върви работата в ресторанта и в кухнята; има ли българи, които работят там и т.н.). Ще бъда много благодарна.😊

# 730
  • Мнения: 4
Искам да изкажа разочарованието си от посредническата агенция ЕЙ ТУ ЗЕТ МЕНИНГ ВАРНА ЕООД / A to Z Manning Varna Ltd. С приятелка кандидатствахме по тяхна обява за работа на кораб. Имахме назначени интервюта с https://www.riveradvice.com/en RIVER ADVICE / Ривър Адвайс сезон 2023г и https://www.uniworld.com/ UNIWORLD BOUTIQUE RIVER CRUISES още февуари месец 2023г някъде по средата на месеца ми изпратиха писмо, че Унивърлд са отменили интервюто за моята позиция, а на по-късен етап видях, че същата компания търсеше хора за тази позиция, чрез други фирми. Моята приятелка беше одобрена и от двете, вероятно заради перфектния английски и няколкото сезона с различни фирми за гърба й, но двете искахме да сме заедно и съответно аз  бях одобрена само от Ривър и двете се записахме за там. Още в началото ми стана странно, че нямахме конкретна дата за заминаване. Във портала пишеше дата 15.04.23 но реално договорът започва от датата в която служителят се качи на кораба но от A to Z ни казаха, че края на Март ще отплаваме. После края на март ни изпратиха писма, да си намерим временна работа и да очакваме Април, после Април ни пращат съобщения да очакваме за края на Май, а сега в портала ни пише дата 10.06.23 и тази дата не е сигурна.
Не малко хора са напуснали работа за да са свободни да отплават на круиза и накрая - нищо.
Самата агенция някак настояваше всеки да избере Ривър Адвайс, явно те им дават по-висока комисионна, знам ли но е отвратително некоректно. Доколкото разбирам, има хора, които са заминали Март но има голяма част, които все още чакат. Просто не се доверявайте на A to Z Manning Varna и/или RIVER ADVICE.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 15:33 от bgmamauserqa

# 731
  • Мнения: 31
Някой ако може да сподели посреднически фирми за кандидастване за работй на круизен кораб на ЛС .А също така ако някой е работил в кухня може да разкаже по подробно за самия работен процес .



Закуската почва около 6:30 - 7:00 
Кухнята почват в порядъка на 5:20- 5:40 .
Има заготовки за закуска които са 2 часа някъде от един човек от 9 до 11 . По време на закуската, тя е бифет. Правиш заготовка за обяд има апетайзер, имаш преди вечерята снаки. Предястия които ти взимат поне един час от времето .
Ще работиш от 5:30 до 21-22часа всеки ден . Аз напускам даже 1 месец и половина бях , просто е леш. Не те зачитат за човек и ако си малко по - нервен/на и не им мълчиш , ще ти дават 2но повече работа да те изгонят. За 1 и половина от 3те кораба където бях. Сигурно над 100 човека се смениха. Махат , взимат нови. Някои не издържат, по 1 седмица има хора които стоят. И така успех внимателно да не се разочароваш. Подготви се да не ядеш също, защото няма да имаш време . А някой път ще прескачате храната за крюто !

# 732
  • Мнения: 4 593
Има ли нова тема за пресни отзиви?

# 733
  • Мнения: 1
Здравейте, моля, за мнение за компания за наемане на персонал Космос Ейджънси , набират персонал за компания A-ROSA REEDEREI -Швейцария. За първи път кандидатствам, за позиция на кораб, предложиха ми за камериерка.

# 734
  • Мнения: 34
2 години работех за АРОСА,но тази година се отказах! Дунавските им кораби са ужасни,те са на 20 години,някои повече И не са реновирани.Накратко казано-ръждясали,мухлясали,голяма мизерия!Баните са с мухъл!!! Екипажните кабини са изключително малки! Който е свикнал така да живе да се качва при тях.Аз едвам издържах...Корабите по Рейн поне са реновирани,но за там изпращат повече индонезийците...

Общи условия

Активация на акаунт