MasterChef България, Тема 5 (25.03-31.03)

  • 54 014
  • 1 024
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 600
MasterChef е едно от най-драматичните и завладяващи TV състезания, световен хит. В България и в ефира на bTV стъпва за пръв път на 3 март 2015 г.

Кастингите за шоуто започват през декември 2014 г. със задачата да намерят най-добрите любители готвачи в страната, чийто талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната ще променят живота им завинаги.

Любители готвачи без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея, се сблъскват с жури от трима забавни и много взискателни професионалисти. Най-добрият състезател ще стане първият притежател на титлата MasterChef в България.

Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 34 държави. Излъчва се буквално всяка минута в някоя  точка по света и достига до над 200 млн. зрители. Шоуто е превърнало повече от 100 любители готвачи в професионалисти.

В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.


Жури:

Андре Токев


Скрит текст:
Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е на 46 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности: Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други.

Андре е известен в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

Петър Михалчев


Скрит текст:
Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 41 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България - Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете - за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.
Виктор Ангелов


Скрит текст:
Виктор Ангелов е първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят, и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”. В гилдията е познат като „педанта в кухнята”. Той оглавява журито на MasterChef България.

Виктор е на 42 години, от София. През 1991 г. завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 г. работи в българската армия, през 1995 г. - като управител на правителствен ресторант, а през 1999 г. – в хотел Sheraton Frankfurt в Германия. През 2001 г. започва в Sheraton София като шеф „sous chef”, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 г. Виктор основава ресторант Chef´s в София, който го прави трикратен носител на наградата „Ресторант на годината” на БАКХУС. Съорганизатор и член е на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.

Виктор избира с кого да работи не по уменията, а по желанието на отсрещната страна. Може да направи от един таксиметров шофьор за една година приличен изпълнител в кухнята. Така ще търси и първия MasterChef на България.

Движен е от лайтмотива „Качество към всичко!”, а разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина и добра рецепта, задължително съобразена със сезона.

Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач, устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионалната кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н.
Участници:

Аврам                               Боян                                     Ву

Дарин                               Диляна                              Елена

Каролина                             Кристина                               Мариела

Нина                                    Петър                               Симеон

Стефан                               Стефи                                 Таня

Юлияна


Предаването се излъчва всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:30 часа по bTV!

Официален сайт
Facebook

Архив:

Тема 1, Тема 2, Тема 3, Тема 4

# 1
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Започва.
Стискам палци Кити да се провали, с което ще ни докаже, че не ѝ се налага често да ги прави тези яйца.

# 2
  • София
  • Мнения: 15 474
Много благодаря! Приятно гледане!

# 3
  • Мнения: 11 818
Благодаря за темата.   bouquet Приятно гледане!

# 4
  • София
  • Мнения: 2 701
Благодаря за темата   bouquet
Много ме дразнят бтв, вчера почна в 21:25 и изпуснах началото, а сега още дават тъпия турски сериал   Crossing Arms

# 5
  • Мнения: 3 403
Бебе - благодаря за темата   bouquet

Хайде на мастър клас.

Аз съм с листче и химикалка да записвам уроците на шеф Андре  Grinning

Стискам палци за Елена

# 6
  • Мнения: 2 838
Приятно гледане   bouquet

# 7
  • Мнения: 4 864
Започна предаването и на 3тата минута-поширано яйце.. Simple Smile

# 8
  • Варна
  • Мнения: 2 036
Искам и аз инфо за тези сосове.

И на мен много ми се отваря апетита след предаването.  Blush

# 9
  • Мнения: 1 537
Ох, Кити, Кити. Супер досадно същество.  Close

# 10
  • София
  • Мнения: 15 474
Мариела нали е спец , защо пита за всичко.

# 11
  • Мнения: 4 864
Никой не гледа Андре, само записват

# 12
  • Мнения: 4 864
Е*ати как се е разгърдила...да ме извинява!

# 13
  • Мнения: 3 403
Мариела  ooooh!

ясно колко  е правила яйцата ...

# 14
  • в морето до колене
  • Мнения: 2 493
Едвам ви изчетох, но ми се прииска да коментирам, няколко неща от предната тема:

Има смисъл да участва във второто предизвикателство. Но не виждам никакъв смисъл този който спечели имунитета да участва в отборното че и в следващото ако отбора изгуби, той така и така няма как да бъде изгонен.
Смисъл има за мен от гледна точка на стратегията на игра на останалите. Като се паднеш в един отбор с човека, който има имунитет, шансовете да си "пангара" при загуба на отбора ти стават с няколко % по-високи. Сега още не се усеща, защото са повече хора. Но при отбор то трима, ако единият има имунитет... какво става с другите двама при загуба.  Peace

Според мен говорят тези, които могат и искат да говорят пред камерата. Явно само въпросните 3-4 са по-смелички, другите се притесняват.
...
Може просто времето да не стига за всичко, но определено бих искала да виждам повече от самото готвене, както и крайния резултат при всички участници.
На този етап са прекалено много хора, за да има време и възможност да видим всички.
А колкото до говоренето пред камера - предполагам, че интервюират всички. Какво от записаното оставят за излъчване при монтажа, е друг въпрос.
Все пак няма да е лошо Дарин да ни осветли малко по този въпрос, ако е възможно и позволено.
Такъв тип информация от "кухнята" на предаването ми е безкрайно любопитна. Аз съм си reality nerd и за мен ще е много интересно/полезно.  Blush

Ако някой ще става MasterChef трябва да е с характер, а не на всяка втора дума да демонстрира приведена главица.
Ако някой ще работи в ресторант, особено ако ще е негов, ще изисква и към него да се обръщат така.
В ресторантските кухни е нужно да има почти казармена дисциплина.  Peace


А ако яйцата Бенедикт ви изглеждат лесни, трябва да ви кажа, че в доста МастърШеф издания по света доста участници са се дънили на тях. И сосът Холандез е един от "препъни камъните" на формата.

Бебе, за темата - благодарско   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт