Фраза, която мразя

  • 1 070 693
  • 19 309
  •   1
Отговори
# 10 440
  • SF
  • Мнения: 21 243
Слагате му малко чубриЧКА, добавяте няколко капки лимонЧЕ, малко черно пиперЧЕ ЗА РАЗКОШ и накрая задължително добавяте ЩИПЧИЦА ЛЮБОВ...


Ето тази фразичка от оригиналност се превърна в баналност.

# 10 441
  • Пловдив
  • Мнения: 14 507
А, накрая. През цялото време трябва да се поръсва с любов яденето.

# 10 442
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 074
и презентирате само плейтнато!
Wink

# 10 443
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 400
А мен ме дразни “ето това спретнах”. И за манджички, но не само.

# 10 444
  • Мнения: 54 488
И мен. Откъде се взе това "спретване"? Crazy
Мислех, че е само форумски израз, но и в реалния живот съм чувала да спретват нещо за вечеря.

# 10 445
  • Мнения: 1 760
Аз заради безобразната гавра с езика ни не мога да гледам нито едно готварско предаване и не си го причинявам. На мен освен всичко казано по-нагоре ми прави неприятно впечатление, когато казват, че ще сипят мааалко зехтин и люскат половината бутилка. Това го гледах едно време в един италиански готварски ютюб канал.

# 10 446
  • Пловдив
  • Мнения: 5 155
Аз едвам изтраях "Мастър шеф" тая година точно заради превзетото говорене на Силвена Роу, а иначе ми беше интересно. В чинията имало деменции... Но тя пък си имаше доста почитателки в съответната тема.

# 10 447
  • Пловдив
  • Мнения: 14 507
Силвена Роу, моите уважения към нея иначе, я гледах в друго предаване и също никак не ми хареса стилът и на говорене.

# 10 448
  • София
  • Мнения: 19 253
Всичките тези кулинарни шоута са ми антипатични.
Доста готвя, и още се случва да забравя солта, но любов ръся с килограми Simple Smile Нали и аз ще си го ям

# 10 449
  • Мнения: 6 890
Слагате му малко чубриЧКА, добавяте няколко капки лимонЧЕ, малко черно пиперЧЕ ЗА РАЗКОШ и накрая задължително добавяте ЩИПЧИЦА ЛЮБОВ...


Ето тази фразичка от оригиналност се превърна в баналност.

Аз пък мразя тези мерни единици. Какво е това чаша такова, лъжица онакова. Има си грамове и милилитри, а лъжиците и чашите са ми с най различни размери.

# 10 450
  • София
  • Мнения: 19 253
А ако ти се наложи да готвиш на място, където няма везна?
Някои неща са много лесни за помнене с чаши, пък ти си преценяваш каква
Палачинки - на чаша течност малко повече от половин чаша брашно и 1 яйце.

# 10 451
  • Мнения: 25 655
Аз пък мразя тези мерни единици. Какво е това чаша такова, лъжица онакова. Има си грамове и милилитри, а лъжиците и чашите са ми с най различни размери.

Първо, в рецептите се уточнява за какви чаши и лъжици става въпрос – чаени, кафени, супени и т.н.
Второ, в повечето сладкарски рецепти не е важен обемът на чашите и лъжиците, а съотношението на продуктите. Напр. на 3 чаши брашно да сложиш 1 чаша течност и половин чаша мазнина. Пък дали са по 200 или по 230 мл, все тая.
И трето, истинският готвач е този, който умее да готви със захар на око, сол на вкус, брашно, колкото поеме, и на умерена фурна.  Laughing

# 10 452
  • Пловдив
  • Мнения: 14 507
И трето, истинският готвач е този, който умее да готви със захар на око, сол на вкус, брашно, колкото поеме, и на умерена фурна.  Laughing
Правилна забележка.  Laughing

# 10 453
  • Мнения: 1 918
ММ вчера ми сервира, че е изчистил цялата кухня с много любов Joy

# 10 454
  • Мнения: 6 890
А ако ти се наложи да готвиш на място, където няма везна?
Някои неща са много лесни за помнене с чаши, пък ти си преценяваш каква
Палачинки - на чаша течност малко повече от половин чаша брашно и 1 яйце.


Ще си опържа пържола и готово. Хем вкусно, хем няма нужда от чаши и лъжици.

Общи условия

Активация на акаунт