Рецепта за баница с праз и кисело зеле, яйца и сирене?

  • 4 901
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 287
Здравейте, искам да направя баница с кисело зеле и праз, но да не е постна, а с яйца и сирене. Такава съм правила само с праз. Потърсих комбинация от зеле с праз, но не намерих. Някой дали е правил? Тъй или иначе ще експериментирам, но ако все пак някой е правил, ако може да сподели. Благодаря.

# 1
  • Мнения: 2 755
Не съм правила, но ми е интересно как ще се получи. Похвали се, ако я направиш

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 231
Здравейте, скоро правих и се получи добре. Запържвам праза и киселото зеле на тих огън - ако не омеква, може да се добави малко вода, която да изври, оставям ги да изстинат и после добавям към сместа от яйца и сирене. Оттам нататък е както си правиш баница. Може би не е зле да се замени част от сиренето с извара или да се изкисне, за да не стане много солена. Това е моята рецепта за баница с праз:
http://ponichka.net/index.php?page=banitsa-s-praz

# 3
  • Мнения: 287
В момента се пече. Но от всичко, което прочетох в нета, видях, че винаги при баниците с праз и зеле се задушават отделно, а с яйце и сирене има само с праз и затова аз ги задуших поотделно, после добавих яйцето и сиренето само към праза и почнах после да редувам корите - ред масло, ред сместа с праз, ред масло, ред зеле .. Нямам идея как ще се получи, ще я нося на Стефанов ден и утре ще споделя резултата. Хубава вечер и благодаря.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 231
Ами смятам, че не си сбъркала и ще се получи - то е важно да е запържена плънката. Весел празник!

# 5
  • Мнения: 287
Значи баницата се получи идеално и се изяде цялата. Фокус групата от 12 човека даде положителен резултат напълно. Значи да обобщя рецептата. Киселото зеле по обичайния начин на ситно нарязано и задушено в мазнина с малко червен пипер и чубрица. Празът задушен отделно с малко черен пипер.
Когато изстине към задушения праз добавих 2 яйца разбъркани със сирене и 2 лъжици кисело мляко, предварително погасени със сода. Зелето и то трябва да изстине. Разтопих едно пакетче масло. И в намазнена тавичка почнах да редувам първо кора, масло, кора, после сместа с яйцата и праза, кора масло, зеле, кора с масло, праз и така докато свършат. Отгоре залях със смес от жълтък разбит с газирана вода и останалото масло и пекох около половин час в предварително загрята фурна на около 250 градуса. Накрая напръсках с газирана вода и обърнах върху 3 чинии и завих. Дано съм била полезна. Да ви е сладко!

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 231
Браво, поздравления за успеха! Ще направя и аз скоро, че първият път беше по-скоро импровизация.

Общи условия

Активация на акаунт