ЕЛП 45 - предколедно

  • 21 691
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Мячик, ти си удивително права.
Марсала на всички и от мен!  Hug

# 31
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 070
Марсала вам!
водка и/или бейлис тоже!

остарявам, станала съм сълзлива Blush прочетох "специално за Добри" и ми се подмокриха очите преди да натисна копчето даже Blush

малко пиле и прелабабата ме подсещат - ние учим за станенине, но не е от детето  Confused в учебника е така...

а сетих се Simple Smile
информираха ме, че "нямам никаква проблематика" - още се мъча да го разбера

# 32
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
О, Добри, и аз така - от нищото се умилявам и просълзявам.

Това с проблематиката ми звучи като "преместването на археологията" (от магистралата).

# 33
  • Мнения: 3 784
Някой знае ли дали всичко при Пуци е наред? Не е влизала от шест дни, започнах да се притеснявам.  Confused

# 34
  • София
  • Мнения: 6 219
Мърда още!

# 35
  • Мнения: 3 784
Мерси, Ване! Надявам се, че мърда в добро здраве!

# 36
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Къде сте, бре?
Сладки ли печете, елхи ли украсявате, по тържества ли ходите, махмурлук ли лекувате?
Никви ви няма, амаха! Ей на - и Ники се тревожи, и аз почнах да се питам добре ли сте, зле ли сте...

Вчера си фраснах главата и се държа за удареното и охкам: Ооооох че лошосе ударих!
А Малкият Лъч ми казва: За добро удаРВАне трябва да си по-внимателна - трябва леееекичко да се удариш.

Въпрос към Куркума: Четох, че използваш захар, за да стане по-крехко месото на пастърмата. Моля те по-подробно да обясниш: кога го правиш, как после махаш захарта- ей таквиз подробности. Може да споделиш и какви подправки слагаш, че това винаги е интересно. (Разбира се, ако не е някаква велика тайна.)

# 37
  • София
  • Мнения: 6 219
Мерси, Ване! Надявам се, че мърда в добро здраве!

украсява сладки!

Куркума, да не вземеш да отговориш на лично по въпроса с пъстърмата! Тук, тук! На всички ни е интересно.

# 38
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Обтривам със захар парчето месо преди да го заровя в кристалната сол. Не знам колко слагам, сипвам на око - около 2-3 супени лъжици за парче от 2 кила - слагам в шепа и така. Лъжиците са от ония на баба - съвсем малко по-малко от половин литър събират, образно казано.

Това е добре, лошото в момента е, че нищо не съхне - обвивките на суджуците чак омекнаха, толкова е влажно. Да се надяваме, че ще се стимулира развитието на благородна плесен. Бог е дал при мене да се случва тая работа със суджуците - много е ценно - побеляват, ухаят, красиви са.

Аз бачкам. Дано поне се отрази по ведомостите, както казват поетите. Утре ще ида за тор. Откога се каня да монтирам теглич поне на едната кола, ама на - няма. Ще пълня чували, ще мъкна. Не се оплаквам де, обичам това занимание - сипвам тора в скопаните на едри буци лехи (пак много нещо обработих в тая кал), той там си угнива, земята го пие, обещава ми стока. Наоколо всичко е във скрежови дантели. Хубаво е.

Ще извадя малко корени от хряна. Нужен е за сосовете по празничните трапези.

# 39
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Куркума, извинявай, но пак не разбрах - захарта отстраняваш ли я след обтриването?

# 40
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Не.

То е и невъзможно. Захарта практически изчезва. Веднъж натрито - директно заравям в солта.

(Обичам думите с "об-" - обгушвам, обкрачвам, обикалям, обръгвам, обичам)

# 41
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Не.

То е и невъзможно. Захарта практически изчезва. Веднъж натрито - директно заравям в солта.

(Обичам думите с "об-" - обгушвам, обкрачвам, обикалям, обръгвам, обичам)
И аз. Единствено мразя обгрижвам.

# 42
  • гр. София
  • Мнения: 2 525
Обгушвам ми е сред любимите думи. Още като ми хрумна разбрах, че е специална. Simple Smile

# 43
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Обгушвам е думата, която ще замени прегръщам, в онази му частна употреба, когато се имапредвид да е с много любов, нежност и съпричастие. Прегръщам ще остане за служебна употреба, за далечни роднини, за по-коравите мъже и за ведомствените хроники.

По моя край, когато някое детенце се изприщеше, казваха  - некоя буба го е обилазила.

Обилазвам е нещо като облазвам, но по-обстойно някак, по-общо е, по-обхващащо.

# 44
  • гр. София
  • Мнения: 2 525
Обичам да си измислям думи според начина, по който ги усещам. Освен "обгушвам" имам и "сцунквам" - когато не просто целувам някого, а така настървено го разцелувам, звучно, с натискане на устните ми по бузите му (ама наистина с натискане) докато ме заболят (буквално). Все едно съм на състезание колко целувки мога да дам за 10 секунди примерно  Laughing Та сцункването е настървено целуване ведно със смачкване чрез целуване  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт