Пържени тиквички в буркан без доматен сос

  • 14 535
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5
здравейте момичета!искам да ви питам дали някой е слагал пържени тиквички в буркан за зимата,но без доматен сос.Защото аз влизах в интернет но намерих само с доматен сос а аз искам само пържени със сол да стерилизирам за да мога да ги приготвям зимата със копър и кисело мляко.Та въпроса ми е приготвяли ли сте такива тиквички и ако да как?

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 14:26 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 327
Дано някой да сподели успешна рецепта. Миналата година замразявах пържени тиквички и патладжани във фризера, но мястото ми е малко и ми се иска тази година да ги направя в буркани.

# 2
  • Мнения: 5
Миналото лято правих пържени в буркани.
Зимата като ги отворих и бяха станали горчиви.
Аз ли нещо не направих както трябва или от олиото където е стояло не знам, но не ставаха за ядене.
Ако някой е правил, нека сподели. 

# 3
  • Мнения: 385
Аз една година правих,но се развалиха.

# 4
  • Мнения: X
Миналото лято правих пържени в буркани.
Зимата като ги отворих и бяха станали горчиви.
Аз ли нещо не направих както трябва или от олиото където е стояло не знам, но не ставаха за ядене.
Ако някой е правил, нека сподели. 

Точно същото се получи и при мен. При това имаше и един дъх на леко гранясало олио. Явно олиото е проблем. Може би, ако се използва олио от гроздови семки или оризово (издържат на по-висока температура без да се окисляват), ще стане, но пък те са доста по-скъпи.

# 5
  • Мнения: 1
                ЗДРАВЕЙТЕ ЗА първи път съм тук като потребител!

    Тиквичките след пържене оваляни в брашно се отцеждат от олиото и се редят в кутии.
  Задължително се съхраняват така приготвени САМО ВЪВ ФРИЗЕРА!



                                                        УСПЕХ!

# 6
  • Мнения: 3
Благодаря, ще се пробва Wink

# 7
  • Мнения: 2 208
Слагала съм пържени във фризера, миришат на гранясало олио, в буркани също миришат, може би в доматен сос няма да миришат. Аз тиквички съхранявам само по един начин, слагам ги настъргани във фризера в пликове само за кюфтета, направо стават невероятни, после с чесън копър и кисело мляко мммм, чудни Hug. Поне две чекмеджета слагам и свършат ли тиквичките почваме да ги ядем и така си освобождавам място за други неща, месо, чушки, кьопоолу...

# 8
  • Мнения: 91
Слагала съм пържени във фризера, миришат на гранясало олио, в буркани също миришат, може би в доматен сос няма да миришат. Аз тиквички съхранявам само по един начин, слагам ги настъргани във фризера в пликове само за кюфтета, направо стават невероятни, после с чесън копър и кисело мляко мммм, чудни Hug. Поне две чекмеджета слагам и свършат ли тиквичките почваме да ги ядем и така си освобождавам място за други неща, месо, чушки, кьопоолу...

Помня, че майка ми избягваше проблема като слагаше чесъна още докато консервираше тиквичките в бурканите. Мисля, че добавяше и малко оцет.

Общи условия

Активация на акаунт