Какво добавяте към мармаладите и конфитюрите, за да станат по-ароматни?

  • 3 370
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 14
Вече решихме неудобството с дългото варене на мармалади, конфитюри и сладка с фиксовете на Dr. Oetker – Гелфикс. Сега вече, само за 5 мин. варене на плодовата маса, можем да постигнем желирането на конфитюра. Това е възможно, защото добавката Гелфикс съдържа естествения продукт пектин от ябълки и цитрусови плодове. При загряването той се свързва със захарта и след изстиване плодовата смес се желира.

Това кратко варене дава широко поле за творчеството и експерименти на вкусове.
При приготвянето на желе от ябълки например може вместо бяла захар, да използвате кафява за карамелен вкус. Ягодовия конфитюр може да освежите с малко мента, а мармалада от сини сливи – с щипка канела. За по-фин вкус, добавете и малко ликьор, ром, плодова ракия, водка. Обаче не добавяйте повече от 3 с. л., иначе рискувате да не се желира. Ако желаете да добавите по-голямо количество, съответно намалете количество на плодовата маса или сока.

Споделете Вашите трикове за уникален вкус.

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 11:08 от Pедактop

# 1
# 2
  • Мнения: 385


И аз.Може и лимонови или портокалови кори настъргани.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 618
Слагам само ванилия и ми е достатъчно ароматно от плодовете, няма нужда от допълнителни неща.

# 4
  • Мнения: 188
Никакви подправки  в сладкото!

# 5
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Някой питаше за мармелад от червени домати, но темата е вече затворена, затова го казвам тук - майка ми слага една кутия обикновен локум на една тава домати и става фантастичен мармелад.

# 6
  • Мнения: 25 677
Това звучи интересно!
Можеш ли да поискаш точната рецепта и най-вече технологията стъпка по стъпка?

# 7
  • Мнения: 9 117
и аз ще чакам рецептата за доматеното сладко, че преди години дето правих ми хареса, но много дълго се изваряваше.

В някои от сладкАта слагам бурбонска ванилия, пак на д-р Йоткер е, в други - настъргана лимонова кора. И в двата случая повече ми харесва с тези аромати, защото плодовте като се поизваряват и гбят част от аромата си.

Общи условия

Активация на акаунт